!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 711, 14 Ιουλίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ιεράρχης των έργων ο μακαριστός»

ΙΕΚ στο Άγιον Όρος πρότεινε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γρεβενών
ρεπορτάζ από τον 89,5ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ιεράρχης των έργων ο μακαριστός»

"Υπήρξε Ιεράρχης σεμνός, όχι των λόγων και των εμφανίσεων, αλλά της συνέσεως και των έργων" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών κυρού Σεργίου και προσέθεσε πως "αφήνει πίσω του ένα κενό. Θα προσευχηθούμε για την ψυχή του και θα παρακαλέσουμε τον Θεό να αναδείξει κάποιον ισάξιο του".

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου Γρεβενών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Γρεβενών, Θεσσαλονίκης Ἄνθιμος, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Πειραιώς Σεραφείμ, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Παύλος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Σερβιών και Κοζάνης Παύλος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, Ιερισσοὺ Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Ελασσώνος Χαρίτων, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τοπικών συλλόγων και φορέων, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη και τόνισε πως "ο μακαριστός Γρεβενών υπήρξε υπόδειγμα σεμνότητας, παράδειγμα ανιδιοτέλειας. Κόπιασε για το Ευαγγέλιο του Χριστού. Εργάστηκε ως πιστός και φρόνιμος οικονόμος στον αμπελώνα του Κυρίου. Αύξησε τα τάλαντα που του χάρισε ο Θεός. Χαρακτηριστικά γνωρίσματά του η συνέπεια και η αφοσίωση στην Εκκλησία, την αλήθεια και τον παράγοντα άνθρωπο".

Κορυφή σελίδας


ΙΕΚ στο Άγιον Όρος πρότεινε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε στο κτήριο της Ιεράς Επιστασίας με τον Πρώτο του Αγίου Όρους και εν συνεχεία παραβρέθηκε σε σύσκεψη με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή, που είναι αρμόδια για την Αθωνιάδα Σχολή. Η εν λόγω επιτροπή εξέθεσε στον Υπουργό το πρόβλημα των αποσπάσεων των καθηγητών και ο Υπουργός απάντησε ότι θα λυθεί με τον ίδιο τρόπο, που θα λυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα σε σχολεία σε ορεινές περιοχές της χώρας και σε ακριτικά νησιά στο Αιγαίο.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε στην Ιεροκοινοτική επιτροπή την λειτουργία ΙΕΚ στην Αθωνιάδα Σχολή με ειδικότητες Συντηρητών Έργων Τέχνης, Αγιογράφων, καθώς και ειδικότητες στην Ξυλογλυπτική, τα Ψηφιδωτά και άλλα τεχνικά επαγγέλματα που αρμόζουν στη ζωή και τις ανάγκες των Μονών του Αγίου Όρους. Συμφωνήθηκε ότι η εν λόγω πρόταση θα συζητηθεί εκ νέου σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έτυχε θερμής υποδοχής στο Άγιον Όρος από τους μοναχούς οι οποίοι τον ευχαρίστησαν διότι επί θητείας του στο Υπουργείο Υγείας επιλύθηκε το χρονίζων πρόβλημα του Κέντρου Υγείας στις Καρυές, το οποίο την παρούσα στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των κτηριακών εργασιών.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ