!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 710, 10 Ιουλίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τις απολυμένες καθαρίστριες

Συνεχίζει η Αποστολή στα ακριτικά μας νησιά
ΙΕ΄ Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο
Στελεχών Ι. Μητροπόλεων

22-24 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο
του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καρέα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τις απολυμένες καθαρίστριες

«Κατανόηση και από τις δύο πλευρές, για να βρεθεί λύση» ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την συνάντηση που είχε με το συντονιστικό των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το συντονιστικό των καθαριστριών ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπογραμμίζοντας πως "ζητήσαμε από τον Αρχιεπίσκοπο τη βοήθειά του για τον δύσκολο αγώνα μας, που έχει φτάσει ψηλά με την αγάπη του λαού".

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως "οι πόρτες της Αρχιεπισκοπής είναι ανοιχτές για τον κάθε άνθρωπο. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να είναι κλειστές για τις καθαρίστριες που δίνουν τον αγώνα τους". Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως θα μεταφέρει τα προβλήματα και την αγωνία του συντονιστικού στους αρμόδιους και θα επιμείνει να υπάρξει κατανόηση.

Κορυφή σελίδας


Συνεχίζει η Αποστολή στα ακριτικά μας νησιά

Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε για δεύτερη φορά, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με σκοπό την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανασφάλιστων νησιωτών στα πλαίσια του 22ου οδοιπορικού υγείας.

Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος το Δημοτικό Συμβούλιο και οι 200 κάτοικοι του νησιού υποδέχθηκαν θερμά τους εθελοντες ιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αναγνωρίζοντας τη συνεχή του στήριξη σε ένα ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου,το οποίο δεν έχει φαρμακείο και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στα θέματα υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγαθονησίου για να καταγράψουν προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν και να παραδώσουν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Στους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συμμετείχε και στέλεχος της κλινικής BAVARIA που συνεισφέρει στην υλοποίηση τού έργου των ακριτικών οδοιπορικών.

Οι εθελοντές γιατροί, πραγματοποίησαν κλινικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.

Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος χαρακτήρισε ουσιαστική την επίσκεψη του ΙΣΑ και της ”Αποστολής” λέγοντας ”η παρουσία σας μας δυναμώνει και μας πεισμώνει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε τις αντιξοότητες. Αποτελείτε το σημείο αναφοράς σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε και είστε στήριγμα σε ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε φάρμακα όσο και σε υγειονομικό υλικό σε αυτή την μικρή μα τόσο όμορφη ακριτική μας γωνιά. Το συγκινητικό για εμάς όλους τους κατοίκους είναι ότι δεν μας ξεχνάτε”.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της ”Αποστολής” ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος ΑΘηνων και η Αρχιεπισκοπή της Αθήνας δεν είναι περαστικοί επισκέπτες αλλά έχουν υιοθετήσει τα προβλήματα των ακριτών και στέκονται δίπλα τους Είμαστε και εμείς μέλη της οικογένειας του Αγαθονησίου και νιώθουμε περήφανοι για την αγκαλιά σας” στη συνέχεια κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δημαρχείο του Αγαθονησίου ο κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. τόνισε: ”Αγκαλιάζουμε τους ακρίτες της άγονης Ελλάδας, εξοπλίζουμε τα Αγροτικά Ιατρεία με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, προβαίνουμε σε κλινικές εξετάσεις υιοθετούμε τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους. Δημιουργούμε γέφυρες προσφοράς και ανθρωπιάς σε μια Ελλάδα που βιώνει την εγκατάλειψη. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, να κάνουμε περισσότερα, να αποτελέσουμε ενωτική δύναμη καλύπτοντας κενά όπου η Κεντρική Διοίκηση δεν μπορεί. Κάθε ασθενής κάθε ακρίτας πρέπει να έχει πρόσβαση στην υγεία. Είναι δικαίωμα του και αποτελεί καθήκον και προτεραιότητά μας”.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ