!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 707, 26 Ιουνίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ιεραρχία εξέλεξε τέσσερις νέους Μητροπολίτες

Όλη η χώρα μια φωνήΤο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου
κατά των ναρκωτικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η Ιεραρχία εξέλεξε τέσσερις νέους Μητροπολίτες

Τέσσερις νέους μητροπολίτες εξέλεξε η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα στην Μονή Πετράκη. Νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων εξελέγη ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λαμβάνοντας 46 ψήφους έναντι 16 ψήφων του αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού και επτά ψήφων του αρχιμανδρίτη Αμφιλόχειου Στεργίου.

Ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από Έλληνες μετανάστες. Το 1988, μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης. Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές και με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων. Στις 30 Δεκεμβρίου 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και το 2011 ανέλαβε πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο έως τώρα επίσκοπος Αμβρούσης Θεόκτιστος εξελέγη Μητροπολίτης Φωκίδος, λαμβάνοντας 47 ψήφους από την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδριάζει από το πρωί στη Μονή Πετράκη. Ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1950. Έχει σπουδάσει Θεολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε επί 25 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής Θρησκευτικών.

Το κενό στη μητροπολιτική έδρα της Ελασσόνας θα πληρώσει ο αρχιμανδρίτης Χαρίτωνας Τούμπας, ο οποίος εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία, με 68 ψήφους έναντι ενός ψήφου που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης. Ο νέος μητροπολίτης Ελασσόνας γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ.

Τέλος, νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης. Ο μητροπολίτης Τιμόθεος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1964 και έχει πτυχία Λογιστικής, Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Θεολογίας, καθώς και μάστερ Θεολογίας στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής 2003.

Κορυφή σελίδας


Όλη η χώρα μια φωνή

Με το σύνθημα «MIA ΧΩΡΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ», ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διοργανώνει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ για τη στήριξη του έργου τoυ Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ELECTRA PALACE, οι 4 καλλιτέχνες του «TheVoice» έδωσαν το «παρών» και μίλησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον σκοπό.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Στρατή Λιαρέλλη, Γενικού Διευθυντή των Τηλεοπτικών Σταθμών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

«Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί πρωτοβουλία του Αντιπρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρή Κυριακού, την οποία αγκάλιασαν αμέσως οι τέσσερις καλλιτέχνες. Το έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή μέσω της Αποστολής είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο και αξιοθαύμαστο. Μέσα από τη συγκεκριμένη συναυλία, πρωταρχικός μας στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο γιατί δεν είμαστε έξω από την κοινωνία. Είμαστε υπερήφανοι σαν τηλεοπτική επιχείρηση, αλλά και οι συντελεστές του Voice για αυτό που παρουσίασαν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αφανείς ήρωες που εργάζονται ήδη μήνες τώρα για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας και βέβαια όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια μας. Υπάρχουν δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία που αν τους δοθεί ο καταλύτης μπορούν να απελευθερωθούν και να συνδράμουν με αυτά που δεν έχουν και όχι μόνο με αυτά που έχουν και αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» Κώστας Δήμτσας, ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τον κ. Θοδωρή Κυριακού, γιατί μας έκαναν να αισθανθούμε μία οικογένεια. Έχουμε δουλέψει άπειρες ώρες, σε απίστευτους χρόνους για την καλύτερη διοργάνωση της συναυλίας. Μας συγκίνησε η ετοιμότητα των στελεχών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή των καλλιτεχνών στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το έργο που κάνει η Αποστολή. Για μένα αυτή η αγκαλιά που ανοίγει είναι πολύ μεγάλη και θέλω να απευθύνω μια έκκληση: Τα 7 Ευρώ που είναι το αντίτιμο του εισιτηρίου σημαίνουν 7 μερίδες φαγητού ή μισό κιβώτιο από αυτό που θα παίρνει κάθε οικογένεια κάθε μήνα».

Τη συναυλία στηρίζουν πλήθος ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, μεταξύ άλλων η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΑΣΑ, εκπρόσωποι των οποίων έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δυνατότητα μεταφοράς των θεατών από και προς το ΟΑΚΑ, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ για την καλύτερη μετακίνησή τους.

Τα έσοδα από τη συναυλία με τίτλο « ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ» θα διατεθούν στο πρόγραμμα σίτισης απόρων και αστέγων Αθηνών της «Αποστολής».

Το πρόγραμμα καλύπτει:

• 10.000 μερίδες φαγητού/ημέρα ολόκληρο το χρόνο σε άπορους, άστεγους, μετανάστες

• 8.500 δέματα τροφίμων/ μήνα σε σχολεία, ενορίες και πολύτεκνες οικογένειες.

• Τη λειτουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων σε 5 περιοχές της Αθήνας.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ