!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 703, 12 Ιουνίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Tο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών γιορτάζει

Αφιέρωμα στον Πόντο

Ένας αιώνας από τη γενοκτονία
των Ελλήνων του Πόντου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την πρώτη Συνεδρία της ανέγνωσε την ομόφωνη έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε τον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο. Η Δ.Ι.Σ. έκανε αποδεκτό το κατά Νόμον υποχρεωτικό από 6.6.2014 ιατρικό πόρισμα της ως άνω Επιτροπής και βάσει του άρθρου 34 παρ. 6 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», κήρυξε τον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων εν χηρεία, όρισε δε, βάσει του άρθρου 23 παρ. 1 του ανωτέρω Νόμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο, Τοποτηρητή της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως και θα αποστείλει τα κατά νόμον σχετικά έγγραφα προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Ακολούθως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επεξεργάσθηκε την θεματολογία, η οποία της υπεβλήθη υπό των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, όρισε τις ημερομηνίες 7, 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2014 για την Τακτική σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Η θεματολογία θα κινηθεί προς τρεις πυλώνες : ενημέρωση και προετοιμασία για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, θέματα Ορθοδόξου Βιοηθικής και τέλος τη σχέση της Εκκλησίας μετά της συγχρόνου ελληνικής πορείας του έθνους μας.

Επίσης, η Δ. Ι. Σ. όρισε την 25η Ιουνίου ως ημέρα συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την πλήρωση των κενών Μητροπολιτικών Εδρών. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, στην θέση του εκλιπόντος Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου και Αρχιερατικά Μέλη τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Κατά τη δεύτερη συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, στην θέση του εκλιπόντος Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου και Αρχιερατικά Μέλη τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Κορυφή σελίδας


Tο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών γιορτάζει

Εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει προγραμματίσει το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία για την Κυριακή 15 Ιουνίου και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, από τις 11:00 έως τις 13:00, το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Περιηγηθείτε στα χρόνια του Όθωνα μέσα από τις συλλογές των τριών μουσείων».

Η περίοδος του Όθωνα, η πολιτική του και η πόλη της Αθήνας ζωντανεύουν μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα που θα παρουσιάζονται στα τρία γειτονικά Μουσεία από το επιστημονικό προσωπικό τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου, το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών θα παραμείνει ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 09:00 έως τις 22:00.Πιο αναλυτικά, από τις 09:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ομαδικές ξεναγήσεις ανά μία ώρα (έναρξη τελευταίας ξενάγησης στις 17:00). Στις 18:00 θα γίνει παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τον πίνακα του Ν. Γύζη: «Το Καρναβάλι στην Ελλάδα» και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το «Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer» και τον «Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αθήνας».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισαγωγική ομιλία του μουσικολόγου-κριτικού μουσικής κ. Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα με θέμα: «Νέοι και Μουσική: Μέλλον και Προοπτικές».

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ