!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 690, 3 Απριλίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ανοίξτε τους ορίζοντές σας»

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη

Νέες, σύγχρονες φοιτητικές εστίες στη Μυτιλήνη


Αλέξανδρος Μωραϊτίδης
Ὑπεράνω τῶν νεφελῶν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Ανοίξτε τους ορίζοντές σας»

«Να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να δημιουργήσετε, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός στην καρδιά σας, να αναζητήσετε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική» παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα παιδιά του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης της «Αποστολής» στο Μοσχάτο.

Την Τρίτη το μεσημέρι, με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα γευμάτισε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο.

«Να μελετάτε τακτικά και σωστά για να κατακτήσετε τη γνώση, να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να βάλετε γερά θεμέλια στη ζωή σας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι σε μια κυψέλη της «Αποστολής» μας, ένα όμορφο μελίσσι με εντατική μάθηση, με τραγούδια και όπως μου λένε, με πολύ αγάπη. Τώρα το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια και χαίρομαι διότι υπάρχει μια αξιόλογη προσπάθεια από όλους σας και είμαι ικανοποιημένος. Διότι ο σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας για να κάνουμε καλά θεμέλια. Καθένας από εσάς χτίζει ένα σπίτι, το σπίτι του εαυτού του. Αν δεν έχει καλά θεμέλια θα έρθει ο άνεμος και η βροχή και θα το γκρεμίσει το σπίτι, ενώ αν έχει θεμέλια γερά θα αντέξει και θα υπάρχει προκοπή. Θέλω να περνάτε καλά, εμείς οι μεγάλοι το διαβάζουμε στο πρόσωπό σας και γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, γιατί όπως είπε και ο Χριστός μας, αν δεν στραφείτε και δεν γίνετε όπως τα παιδιά, δεν είστε σε καλό δρόμο».

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους γονείς και τους δασκάλους, σημείωσε: «έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος» και κατέληξε «το αντίδοτο σε όσα περνάμε σήμερα παραμένει n δικαιοσύνη, μαζί με την αλληλεγγύη και την αυτοθυσία».

Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι ο βασικός στόχος, ο οποίος επιτεύχθη, ήταν να δημιουργηθεί, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, το πρώτο πρότυπο κέντρο Φροντίδας Παιδιού το οποίο θα ψυχαγωγεί και θα ευχαριστεί τα μικρά παιδιά, να το βλέπουν σαν το δεύτερο σπίτι τους, κάτι που είναι απαραίτητο για την ομαλή εξέλιξή τους, παρέχοντάς τους δραστηριότητες όπως, ενισχυτική διδασκαλία και αγωγή αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως το κουκλοθέατρο, τα παιχνίδια, τα τραγούδια, τις γιορτές, τα παραμύθια, τη μουσική και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από επιλογές και δημιουργική φαντασία να αυτενεργήσουν, να εκφραστούν ελεύθερα να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο τη γνώση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, και διευθυντικά στελέχη από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΄΄LE MONDE΄΄ που προσφέρει καθημερινά δωρεάν την σίτιση των παιδιών.

Κορυφή σελίδας


Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη

Tο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο αφιερώματος στους δύο κορυφαίους Σκιαθίτες λογοτέχνες, διοργανώνει το Σάββατο 5 Απριλίου στις 19:00, την δεύτερη εκδήλωση- αφιέρωμα στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, με θέμα: «Το παρόν της αγάπης στο κενό του θανάτου».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει δραματοποιημένη multimedia αφήγηση του διηγήματος του Μωραϊτίδη «Κουκκίτσα», από μέλη της ενοριακής συντροφιάς του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου.

Μία αφήγηση με κεντρικό άξονα την αγάπη ως την μόνη ελπίδα Ανάστασης μπροστά στον πανικό του θανάτου. Παρουσίαση του προσώπου και του έργου του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη θα κάνει ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Μπίθας, προϊστάμενος του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Κορυφή σελίδας


Νέες, σύγχρονες φοιτητικές εστίες στη Μυτιλήνη

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, πραγματοποίησε την τελετή θεμελίωσης των Φοιτητικών Κατοικιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή της Καλλιθέας συνολικού προϋπολογισμού 8.597,000,00 ευρώ. Το έργο ήταν όνειρο πολλών ετών αφού πριν πολλά χρόνια ο Ποιμενάρχης του νησιού, ως πρόεδρος του κληροδοτήματος Ραπτέλλη μαζί με την επιτροπή, προέβησαν στην αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου το οποίο στη συνέχεια παραχώρησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου να χτιστούν οι Φοιτητικές Κατοικίες.

Το συγκρότημα των Φοιτητικών κατοικιών είναι δυνατότητας 130 κλινών, αποτελείται από τέσσερα κτίρια με υπόγειο, ισόγειο και δυο ορόφους, συνολικής επιφάνειας ωφέλιμων χώρων 3,800 τ.μ. Όλα τα κτίρια είναι ενεργειακά αυτόνομα και απολύτως εξοπλισμένα, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών να είναι οι καλύτερες δυνατές. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ