!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 687, 20 Μαρτίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Εκκλησία στηρίζει το άσυλο ανιάτων

Παπαδιαμάντης στο Ρουφ

Αποστολή στις γειτονιές της ΑθήναςΑκολουθήστε το ECCLESIA.gr
στο
και στοΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η Εκκλησία στηρίζει το άσυλο ανιάτων

Το άσυλο ανιάτων στην Κυψέλη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Φιλανθρωπικής Εταιρείας της Αρχιεπισκοπής "Αποστολή" κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για να δηλώσει τη συμπαράσταση και τη στήριξή του στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζόμενους και στους ασθενείς, με αφορμή τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους ασθενείς και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε από την πρόεδρο κ. Ιωάννα Ηλιάδη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. "Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε μία σοβαρή ποσότητα φαρμάκων" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "θα μπορούσαμε από το φαγητό που διανέμουμε στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής να διαθέσουμε 250 μερίδες καθημερινά μέχρι να προκύψει κάτι καλύτερο και το κράτος αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Θα κοιτάξουμε, επίσης, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε το ίδρυμα και πως θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας".

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στα προγράμματα της Αποστολής και στη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τόνισε πως θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν για τους ασθενείς του ασύλου ένα σημαντικό αριθμό φαρμάκων.

Το άσυλο Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο.

Συστάθηκε το 1893, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του, παρέχοντας σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Κορυφή σελίδας


Παπαδιαμάντης στο Ρουφ

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιεί αυτό το Σάββατο 22 Μαρτίου, στις 19:00, βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μας Σκιαθίτη λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με θέμα: «Έρωτες στο κύμα» (η έννοια της αγάπης στον Παπαδιαμάντη).

Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε όλη την επιστημονική του διαδρομή στη μελέτη του Παπαδιαμαντικού έργου και στον οποίο οφείλουμε την πεντάτομη κριτική έκδοση των Απάντων του Παπαδιαμάντη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Χρήστος Τσιαμούλης με το μουσικό σχήμα «δυνάμεις του αιγαίου», οι οποίοι θα παρουσιάσουν σε δική τους μελοποίηση κομμάτια του Παπαδιαμαντικού έργου.

Κορυφή σελίδας


Αποστολή στις γειτονιές της Αθήνας

Εκατοντάδες ηλικιωμένοι πραγματοποίησαν στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε και στην 3η ηλικία» δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 20 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» προσφέρουν δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη σε ανασφάλιστους πάσχοντες μέσα από τη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Σε διάστημα δυο ετών έχουν συγκεντρωθεί 800.000 φάρμακα, εκ των οποίων τα 560.000 έχουν προσφερθεί δωρεάν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Αττική, αλλά και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, βοήθεια στάλθηκε σε 35 δήμους της Αττικής και 42 δήμους της Περιφέρειας, σε 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως επίσης και σε 18 ιδρύματα, άσυλα και φορείς.

Κάθε Κυριακή εθελοντές καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, ρευματολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί, μικροβιολόγοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ, βρίσκονται σε ενορίες της Αρχιεπισκοπής για να εξετάσουν προληπτικά άπορους και ανασφάλιστους ηλικιωμένους, που δεν έχουν ιατρική παρακολούθηση. Μέχρι το πέρας του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ιατρικοί έλεγχοι στους ακόλουθους ιερούς ναούς: Άγ. Γεώργιος Ακαδημίας Πλάτωνος, Άγ. Σάββας Βοτανικού, Αγ. Τριάς Κεραμικού, Άγ. Ανάργυροι Ψυρρή, Αγ. Νικόλαος Πευκακίων, Άγ. Ανδρέας Πετραλώνων, Άγ. Νικόλαος Φιλοπάππου, Κοίμησις Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης , Άγ. Κωνσταντίνος Ομονοίας, Αγ. Τριάδα Αμπελοκήπων, Ανάληψις Κυρίου Βριλησσίων, Αγ. Τριάς Χολαργού.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβού: 213 011 7390 και 210 3847374. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Τηλέφωνο επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου 213 011 7371 (υπεύθυνη φαρμακοποιός κα Παπαπροκοπίου Αννα). Πληροφορίες για το πρόγραμμα στήριξης της 3ης ηλικίας στα τηλέφωνα 6946 060910 και 213 011 7363 (υπεύθυνη προγράμματος κα Μελιάδου Ελένη).

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ