!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 683, 6 Μαρτίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυσταγωγικοί περίπατοι στη βυζαντινή Αθήνα

Διανομή φαγητού σε απόρους από την Ι. Μητρόπολη Σύρου

Δωρεάν ιατρική φροντίδα στη Μυτιλήνη

Ακρόαση νέων μουσικών στην Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

Αφιέρωμα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μυσταγωγικοί περίπατοι στη βυζαντινή Αθήνα

Με την ευχή και ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου φωτίζονται και αναδεικνύονται θησαυροί ένθεης τέχνης, κληρονομιά αιώνων, που στέκονται σιωπηλοί και ταπεινοί, μα συγχρόνως υποβλητικοί και ευλογητικοί, στο ιστορικό κέντρο, στην αρχαία Αγορά, στο Μοναστηράκι, στην Πλάκα, στα Αναφιώτικα και σε άλλες όμορφες και γραφικές γωνιές της ξεχασμένης Αθήνας.

Μέσα στο θόρυβο της απροσωπίας, στον πανικό της κρίσης και στη φοβικότητα της αφιλίας οι ιστορικοί μνημειακοί ναοί των Αθηνών κομίζουν φως, ελπίδα και ζεστασιά.

Σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι κοινωνίας... Σε έναν περίπατο λειτουργικής μετοχής στην πίστη, στην ιστορία, στην τέχνη, στην παράδοση, στον πολιτισμό, στην ομορφιά και στη γοητεία της πόλης.

Πρόγραμμα Μαρτίου

Κορυφή σελίδας


Διανομή φαγητού σε απόρους από την Ι. Μητρόπολη Σύρου

Φαγητό και λαγάνα διανεμήθηκαν από επιτροπή κληρικών της ιεράς Μητρόπολης Σύρου, σε αναξιοπαθούντες και πολυμελείς οικογένειες από την Τήνο.

Οι προσφορές προήλθαν από τον Δήμο Τήνου, ύστερα από πρωτοβουλία επιχειρηματιών από το νησί, μετά τη λήξη των κούλουμων που διοργάνωσε ο Δήμος στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τόσο τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο όσο και τους επιχειρηματίες για την προσφορά τους προς τους απόρους αλλά και για τη στήριξή τους στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας.

Κορυφή σελίδας


Δωρεάν ιατρική φροντίδα στη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο της Κοινωφελούς δράσης τoυ Σωματίου οι «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» και σε συνεργασία με τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Μυτιλήνης το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα χωριά Νέες Κυδωνίες, σκάλα Νέων Κυδωνιών, Μιστεγνά και σκάλα Μιστεγνών.

Εξετάστηκαν 120 άτομα και έγινε test Παπανικολάου σε μεγάλο αριθμό γυναικών. Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης κος Παναγιώτης Προβέτζας Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.

Βασικός σκοπός του Σωματείου παραμένει η παροχή υπηρεσιών υγείας και η δωρεάν ιατρική φροντίδα όλων των κατοίκων του νησιού.

Στην ομάδα Ιατρών συμμετείχαν οι ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Κούσκος Ευστράτιος Χειρουργός Μαστολόγος, κ. Ανιτσάκης Χαράλαμπος Παθολόγος, κ. Παπαλυσάνδρου Φώτιος Καρδιολόγος, κα. Παλαιολόγου Αγγελική Κυτταρολόγος για TEST Παπανικολάου, κα Γιώτα Χαβρανλή Μαία κα Ίτσιου Θεοδώρα Δντρια της Νοσηλευτικής Σχολής Μυτιλήνης μαζί με πέντε Νοσηλεύτριες.

Κορυφή σελίδας


Ακρόαση νέων μουσικών στην Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει ακρόαση για νέους μουσικούς, ηλικίας 7 έως 22 ετών, για την καλλιτεχνική περίοδο Ιανουαρίου 2014 – Δεκεμβρίου 2014, σε όλα τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας:

• Έγχορδα: βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, άρπα

• Ξύλινα πνευστά: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο

• Χάλκινα πνευστά: τρομπέτα, κόρνο, τρομπόνι, τούμπα

• Κρουστά

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16 Μαρτίου 2014, από τις 12.00μμ έως τις 3.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μεγάλου Βασιλείου 15, Ρουφ).

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν το δικαίωμα να εκτελέσουν ένα μουσικό θέμα της επιλογής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

• 6937019369 κα Νίνα Πατρικίδου (Μαέστρος της Ορχήστρας)

• 6981554496 κος Σωφρόνης Αλέξανδρος (Έφορος της Ορχήστρας)

• 6945015734 κος Κώστας Μπαλωμένος (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ορχήστρας)

• 2130184436 Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

E-mail: pnso.info@gmail.com

Σημείωση: Στην ακρόαση μπορούν να λάβουν μέρος ακόμη και αρχάριοι για τους οποίους λειτουργεί ειδικό τμήμα στην ορχήστρα.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ