!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 678, 13 Φεβρουαρίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Η Μητρόπολη Χίου στο πλευρό της Κεφαλονιάς

Οι Μητροπόλεις Κηφισίας και Ιλίου κατά της αύξησης των διοδίων στον Ωρωπό

Μεγάλο αφιέρωμα του 89,5 στην Κρήτη
Ένας αιώνας από την ένωση της νήσου με την ΕλλάδαΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος παρουσιάζει το τετράτομο έργο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Cotsen Hall” της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης - είσοδος από την οδό Αναπήρων Πολέμου 9) την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.00.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

• Προσφώνηση, υπό του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου,
Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας

• ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ):
Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού - Έως εσχάτου της Γης- Στην Αφρική - Η λησμονημένη εντολή «Πορευθέντες»
κ. Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Αθηνών
κ. Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης
κ. Κώστας Ιορδανίδης, Δημοσιογράφος,
κ. Νικόλαος Τσιρέβελος, Δρ. Θεολογίας

• ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ)
Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
κ. Ιωάννης Καζάζης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης,
Πρόεδρος Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

• «ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ - ΠΙΣΤΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», Σκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου

• Κλείσιμο εκδηλώσεως, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου
Συντονίζει η κ. Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Κορυφή σελίδας


Η Μητρόπολη Χίου στο πλευρό της Κεφαλονιάς

Η Μητρόπολη Χίου συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο από τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου λαό της Κεφαλονιάς. Ύστερα από συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, η Μητρόπολη απευθύνθηκε με εγκύκλιο σημείωμα, δια της Ιστοσελίδας της και των Μέσων Ενημέρωσης στο Χιακό λαό για την συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων και εμφιαλωμένου νερού ως έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς. Η ανταπόκριση του πληρώματος της Χιακής Εκκλησίας υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Η Ιματιοθήκη της Αγάπης στη Μονή του Αγίου Στεφάνου και η Αίθουσα του Ι. Ν. Αγίου Ματθαίου Κοφινά λειτούργησαν ως στρατηγεία αγάπης, όπου οι υπεύθυνοι Κληρικοί και λαϊκοί υποδέχτηκαν, κατέγραψαν και τακτοποίησαν τις δωρεές των Χίων. Το σύνολο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε από κληρικούς, λαϊκούς, φυσικά και νομικά πρόσωπα, αριθμεί 910 κλινοσκεπάσματα και 25 τόνους εμφιαλωμένο πόσιμο νερό, τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στην Κεφαλονιά με την εθελοντική προσφορά του Στρατού και της μεταφορικής εταιρείας Μαρνέρη.

Κορυφή σελίδας


Οι Μητροπόλεις Κηφισίας και Ιλίου κατά της αύξησης των διοδίων στον Ωρωπό

Στο πλευρό των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής τάσσεται η Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού που παίρνει θέση στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την αύξηση των τιμών στα διόδια. Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη σημειώνει ότι «τάσσεται στο πλευρό του συλληφθέντος Δημάρχου κ. Ιωάννου Οικονομάκου, του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των αγωνιζομένων κατοίκων στον αγώνα τους για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος σχετικά με την άρση της επιβολής της υπερβολικής αύξησης των διοδίων.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία των ημερών μας, η απόφαση αύξησης των διοδίων δεν είναι απλώς άτυχη αλλά απολύτως αδικαιολόγητη καθώς δυσχεραίνει την απρόσκοπτη επικοινωνία και πρόσβαση των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών στην περιοχή».

Αντίστοιχα, η Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, με ανακοίνωσή της εκφράζει σύσσωμη την ολόπλευρη και ολόθερμη συμπαράστασή της προς τους κατοίκους του Ωρωπού, καθώς και της ευρύτερης περιοχής στον αγώνα και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους κατά της αύξησης των διοδίων.

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεως αντιτίθενται στην επιβολή της νέας αύξησης με έντονη την πεποίθηση ότι η ανωτέρω ενέργεια, αφ’ ενός μεν θα έχει επώδυνες συνέπειες για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και λοιπούς διερχομένους λόγω του δυσβάστακτου οικονομικά φορτίου που θα επωμισθούν, αφ’ ετέρου δε διαδοχικά θα εντείνει την διατάραξη της ήδη σοβαρά κλονισθείσας κοινωνικής γαλήνης και σταθερότητας».

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ