!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 675, 03 Φεβρουαρίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κεφαλονιά ο Αρχιεπίσκοπος

Ξεκίνημα για τον ιατρικό έλεγχο στις ενορίες της Αθήνας

Θωρακίζεται το κάστρο Μονεμβασιάς

Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer
Μάθετε για την ολοκληρωμένη μονάδα
Αντιμετώπισης της Νόσου «Alzheimer»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Στην Κεφαλονιά ο Αρχιεπίσκοπος

Στην Κεφαλονιά αναχωρεί εκτάκτως ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα για να ενημερωθεί ο ίδιος για το μέγεθος της καταστροφής, να συμπαρασταθεί στους κατοίκους και στην τοπική Εκκλησία και να μεθοδεύσει άμεσα την αποστολή υλικής βοήθειας στους κατοίκους του νησιού. Για τον σκοπό αυτό, θα συνταξιδέψει με τον Αρχιεπίσκοπο ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας, προκειμένου να εξετάσει από κοινού με τους τοπικούς φορείς τα μέσα ανακούφισης των σεισμόπληκτων.

Κορυφή σελίδας


Ξεκίνημα για τον ιατρικό έλεγχο στις ενορίες της Αθήνας

Το πρόγραμμα στήριξης της 3ης ηλικίας ξεκίνησε στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ήταν από νωρίς το πρωί στην Αγία Αικατερίνη στα Πετράλωνα για να εξετάσουν προληπτικά τους εμπερίστατους, ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους ενορίτες στο Πρόγραμμα Ιατρικού Ελέγχου της 3ης ηλικίας για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας και την εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου, που υλοποιείται από σήμερα και για 20 εβδομάδες σε ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πρώτος σταθμός ήταν την ημέρα της Υπαπαντής ο Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, όπου 62 ηλικιωμένοι υποβλήθηκαν σε προληπτική κλινική εξέταση κατά συστήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας και χοληστερίνης και καρδιογράφημα. Μετά τις εξετάσεις, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες ιατρικής παρακολούθησης στους παραμελημένους ενορίτες.

Στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί Μπορούμε», το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβε την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για την φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από το δράση Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία. Επόμενος σταθμός είναι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός Αγ. Παντελεήμονος Ιλισού στην οδό Καλλιρρόης 19.

Παράλληλα, ο χθεσινός απολογισμός του «Όλοι μαζί μπορούμε» του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Πειραιά ήταν 11 σάκοι με φάρμακα που συγκεντρώθηκαν από τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών και παραδόθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πειραιά για να διατεθούν στους εμπερίστατους Πειραιώτες από την Τράπεζα Αγάπης του Δήμου.

«Χάρη στην προσφορά πολύτιμων φαρμάκων εκατομμυρίων ανώνυμων πολιτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί μπορούμε κάθε Σάββατο» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, «βρισκόμαστε σήμερα στη θέση να προσφέρουμε δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους ασθενείς, σακχαροδιαβητικούς, χρόνιους, καρκινοπαθείς, ασθενείς με σπάνια νοσήματα που χρειάζονται ακριβά φάρμακα. Από σήμερα η δράση επεκτείνεται και από τη συλλογή του Όλοι μαζί μπορούμε θα προμηθεύουμε και φάρμακα σε όσους ανασφάλιστους ηλικιωμένους εξετάζουμε στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Προληπτικού Ιατρικού Ελέγχου της 3ης ηλικίας, που ξεκίνησε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στα πλαίσια του οποίου ελέγχουμε την οστεοαρθρίτιδα, το αυχενικό σύνδρομο, την οσφυαλγία και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στους εμπερίστατους και παραμελημένους ηλικιωμένους των ναών.

«Βρισκόμαστε σήμερα στα Πετράλωνα για να βοηθήσουμε τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Δεκάδες άνθρωποι χωρίς κοινωνική ασφάλιση και με πολλά προβλήματα υγείας, εξετάστηκαν από τους εθελοντές γιατρούς μας. Κάθε Κυριακή οι Κινητή Μονάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ θα βρίσκεται στις ενορίες για να στηρίξει τους ηλικιωμένους που δεν έχουν καμία ιατρική φροντίδα. Παράλληλα, 750.000 φάρμακα έχουν ήδη συγκεντρωθεί στους 20 μήνες που συμπληρώνονται από την έναρξη της δράσης. Είναι συγκινητική η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Είναι χρέος κάθε συνειδητοποιημένου χριστιανού να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης κάθε μέρα της ζωής τους.» τόνισε ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ. Δήμτσας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-5, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως πρότυπη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες.

Κορυφή σελίδας


Θωρακίζεται το κάστρο Μονεμβασιάς

Στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) εντάχθηκε, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, η σταθεροποίηση βραχωδών πρανών στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 2.500.000 ευρώ και με τελικό δικαιούχο τον δήμο Μονεμβασιάς.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην πραγματοποίηση μέτρων σταθεροποίησης βράχων και συγκεκριμένα, καθαιρέσεις επισφαλών τεμαχίων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζα είναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω σε κατοικίες καθώς και η κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων.

Με το έργο αυτό θα αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα αστάθειας των βραχωδών πρανών, στον χώρο του κάστρου της Μονεμβασιάς, με αποτέλεσμα την προστασία του μοναδικού αυτού πολιτιστικού Μνημείου από τις καταπτώσεις βράχων.

Χτισμένο πάνω σε ένα βράχο, με μοναδική πρόσβαση από τη στεριά μια στενή λωρίδα γης, εποικίστηκε από Λάκωνες γύρω στον 6ο μ.Χ. αι., προκειμένου να προφυλαχτούν από τις Αραβικές επιδρομές.

Το Κάστρο γνώρισε σημαντική άνθηση στα χρόνια του Βυζαντίου από τον 12ο ως τον 14ο αι., περίοδος κατά την οποία χτίστηκαν και οι περίφημες βυζαντινές εκκλησιές που στολίζουν το νησί. Ιδιαίτερα η περίοδος από το 1282 ως το 1341 αποκαλείται ο χρυσός αιώνας της πόλης. Σήμερα, το Κάστρο της Μονεμβασιάς με τους δύο οικισμούς του, είναι τουριστικά αξιοποιημένο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ωραιότερα αξιοθέατα της χώρας.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ