!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 672, 23 Ιανουαρίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση του Αρχιεπισκόπου για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Πολιτιστική διπλωματία στο Βυζαντινό Μουσείο

Ο ’θως στον καμβά του Κωνσταντίνου Κερεστετζή

Η Ιερά Σύνοδος για την εορτή
των τριών ΙεραρχώνΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ενημέρωση του Αρχιεπισκόπου για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και η βία κατά των γυναικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αντιπροσωπεία του ελληνικού τμήματος, που αριθμεί περισσότερα από 380.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις της Ένωσης απέναντι στη σύγχρονη δουλεία, που προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Συγκεκριμένα, η Ένωση τόσο μέσα από περιοδικές εκδόσεις και φυλλάδια, όσο και μέσα από συνέργειες με δημόσιους λειτουργούς και στελέχη συναρμοδίων υπουργείων και άλλων φορέων, αποβλέπουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη διάσταση, τις μορφές, τις αιτίες και τις επιπτώσεις του φαινομένου του trafficking, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Για τη δράση του Αρχιεπισκόπου και την ευαισθητοποίησή του σε θέματα trafficking, τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τον Πρόεδρο του ελληνικού τμήματος κ. Ιωάννη Καραπατάκη θέλησαν να συγχαρούν με συμβολικά δώρα, αλλά και να μεθοδεύσουν κοινούς τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ελλήνων Αστυνομικών και του μετέφεραν τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία παιδικών σταθμών και την οργάνωση φαρμακείων στα πρότυπα των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef κάθε χρόνο, παγκοσ΅ίως, περίπου 1,2 εκατο΅΅ύρια παιδιά οδηγούνται σε εξαναγκαστικές, επιβλαβείς εργασίες σε επικίνδυνες συνθήκες, πέφτουν θύ΅ατα σε δίχτυα πορνείας-σεξουαλικής κακοποίησης, στρατολογούνται σε ένοπλες ο΅άδες ή απάγονται για ε΅πόριο οργάνων. Υπολογίζεται ότι 1,8 εκατο΅΅ύρια παιδιά, τα περισσότερα από αυτά κορίτσια, πέφτουν θύ΅ατα σεξουαλικής εκ΅ετάλλευσης στην πολλών δισεκατο΅΅υρίων δολαρίων ε΅πορική σεξουαλική βιο΅ηχανία. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, ορισμένες από τις διακινούμενες γυναίκες δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πού πηγαίνουν και τι είδους δουλειά θα κάνουν. Μία δεύτερη κατηγορία γυναικών υποψιάζεται ότι προορίζεται για την αγορά του σεξ και τελικά εξαναγκάζεται να εισέλθει εκεί, χωρίς να έχει προηγουμένως συμφωνήσει, γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Μια τρίτη κατηγορία γνωρίζει τι δουλειά θα κάνει, αλλά δε γνωρίζει επακριβώς τις συνθήκες. Η διακίνηση ανθρώπων είναι από τα πιο προσοδοφόρα και ταχέως αναπτυσσό΅ενα εγκλή΅ατα σε διεθνές επίπεδο, αφού κάθε χρόνο αποφέρει κέρδη ύψους 10 δισεκατο΅΅υρίων δολαρίων περίπου. Με βάση στοιχεία του ΟΗΕ, είναι η τρίτη πιο επικερδής δραστηριότητα του οργανω΅ένου εγκλή΅ατος, ΅ετά την ε΅πορία ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Κορυφή σελίδας


Πολιτιστική διπλωματία στο Βυζαντινό Μουσείο

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού παρουσίασε στην Επιτροπή για τον Πολιτισμό και την Παιδεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Τονίζοντας ότι «η Προεδρία επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος για τον σημαίνοντα ρόλο του πολιτισμού στις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις διεθνείς διαδικασίες λήψης αποφάσεων», ο κ. Παναγιωτόπουλος ανήγγειλε ότι ακολουθεί στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου, άτυπη Συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών, αρμοδίων για τις εξωτερικές πολιτιστικές σχέσεις των κρατών μελών της Ε.Ε.. Στη συνάντηση, που θα γίνει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, θα δοθεί έμφαση στον διαπολιτισμικό διάλογο, τις αμοιβαίες πολιτιστικές ανταλλαγές και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας.

Κορυφή σελίδας


Ο ’θως στον καμβά του Κωνσταντίνου Κερεστετζή

«Όσες φορές ανέβηκα στο ’γιον Όρος πάντα μια βαθειά υπαρξιακή αγωνία και ανάγκη με οδηγούσε εκεί προς αναζήτηση της βοήθειας εκείνης, που θα μου έδειχνε τον δρόμο που θα έπρεπε να πάρω…Και έτσι και έγινε. Έμεινα εκεί περίπου τρεις μήνες ζωγραφίζοντας ασταμάτητα και συνάμα ακολουθούσα τις συμβουλές των μοναχών για την προσευχή. Αυτή η τόσο ιδιαίτερη συνθήκη ήταν τόσο ζωογόνα και καθαρτική, που μπόρεσα τελικά να βρω τον άξονα μέσα μου και να σταθώ ξανά στα πόδια μου ως άνθρωπος και ως ζωγράφος. Τα έργα που προκύψαν σε αυτό το διάστημα είναι έργα αναζήτησης αυτής της άμεσης και απροσποίητης αίσθησης του εαυτού και της φύσης με τρόπο βιωματικό, απαλλαγμένο από φιλολογίες περί πνευματικότητας και συμβολισμούς. Είναι απλά τοπία του Αγίου Όρους καμωμένα με ταπεινότητα και αγάπη προς δόξα θεού».

Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής, καταγόμενος από την Αδριανή Δράμας, πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής με τον Κώστα Μεϊμάρογλου και αργότερα με τον Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου και χαρακτική με τον Θανάση Εξαρχόπουλο. Από το 1993 έως το 1998 έκανε ελεύθερες σπουδές στην Ισπανία μελετώντας την ισπανική σχολή στο μουσείο του Πράδο. Έργα του ανήκουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και στην Ισπανία., ενώ ζ ει και εργάζεται στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα Τέχνης «Γαβράς» θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ», του Κωνσταντίνου Κερεστετζή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014.

Αίθουσα Τέχνης Γαβράς
Ηροδότου 17- Κολωνάκι, τηλ: 210 7215194

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ