!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 654, 14 Οκτωβρίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η πίστη δοκιμάζεται στη Συρία»

“Μαθαίνω για την Ορθόδοξη Πίστη”.

Ημερίδα από την εφημερίδα «Χριστιανική»Συνέρχεται η Ιεραρχία
της Εκκλησίας της Ελλάδος


Περισσότερα στο ecclesia

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Η πίστη δοκιμάζεται στη Συρία»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου Αττικής τέλεσε την Κυριακή το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος και οι Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας Σαφίτας κ. Δημήτριος και Πύργου κ. Ηλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε κλήρο και λαό και ζήτησε από τον Επίσκοπο Σαφίτας να κηρύξει το Θείο Λόγο. Ο Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος μίλησε για τη ζωή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στην Συρία, ενώ αναφέρθηκε στην ιστορία και στην παράδοση των πιστών εκεί. Μίλησε για τις επιθέσεις που βιώνουν καθημερινά, για να "σβήσουν το φως του Χριστού από αυτά τα μέρη", όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και για την απαγωγή των Αρχιερέων, τις καταστροφές των εκκλησιών, και την προσπάθεια να εκδιωχθούν οι χριστιανοί. Τόνισε, επίσης, πως "η πίστη μας δοκιμάζεται, αλλά εμείς με μηνύματα ειρήνης και αγάπης μένουμε εκεί και προσπαθούμε να δίνουμε όσα μπορούμε και να στηρίζουμε όχι μόνο τους χριστιανούς, αλλά όποιον μας χρειάζεται".

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που παραβρέθηκε στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2013.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου να δυναμώνουν τις ψυχές μας και τόνισε πως "οι δυσκολίες ξεπερνιούνται όταν δυναμώνει η ψυχή και όταν όλοι μαζί γινόμαστε ένα".

Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν οι δεκαεξαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2013". Το απόγευμα έγινε η υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, προερχόμενου από τον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Κονίτσης. Τα λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου θα τοποθετηθούν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο μέχρι την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2013" του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναού

http://in-ad.gr/

Κορυφή σελίδας


“Μαθαίνω για την Ορθόδοξη Πίστη”.

Το βιβλίο "Μαθαίνω για την Ορθόδοξη Πίστη" θα παρουσιαστεί στο κοινό την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Θησείου - Επταχάλκου 2 και Αποστόλου Παύλου, δίπλα στο σταθμό του μετρό Θησείου. Τηλέφωνο Ναού 210 3464 314.

Σ΄ αυτό μέσα σε 25 κατηχητικές ενότητες, παρουσιάζεται το σύμβολο της πίστεως. Με εικόνες από την ζωή της Εκκλησίας και τους αγίους Της, γίνονται χειροπιαστά τα αντικείμενα κατήχησης. Γραμμένο από τον θεολόγο καθηγητή Ανδρέα Καρίβαλη, περιλαμβάνει στο δεύτερο μέρος του, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις, ζωγραφική, που προκαλούν την μάθηση, μέσα από ευχάριστες για τα παιδιά επιλογές.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σ΄ έναν ιεράρχη που αναλώνεται στο ιερό έργο της Κατήχησης, τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο. Για τον τιμώμενο Ιεράρχη, ο οποίος διετέλεσε και γραμματεύς της Συνοδικής επιτροπής Νεότητος, θα μιλήσει στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας katixitiko.gr, ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Δημήτριος Ριζούλης, δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο διευθυντής του οποίου Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, θα προλογίσει την εκδήλωση.

Κορυφή σελίδας


Ημερίδα από την εφημερίδα «Χριστιανική»

Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τότε που ο Νίκος Ψαρουδάκης ίδρυσε την εφημερίδα ΄ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ΄ και το Κίνημα Χριστιανική Δημοκρατία, η ΄Χ΄ οργανώνει Ημερίδα, το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α (Ακαδημίας 20), από τις 5 μ.μ. μέχρι 9μ.μ.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει:

Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ· Χαιρετίζει και συντονίζει ο Μανώλης Μηλιαράκης, πρόεδρος της Χρ. Δημοκρατίας.

1. Το κοινωνικό μήνυμα του Ευαγγελίου και η Ορθοδοξία στην Ελλάδα, ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, με ομλητή, τον π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Θράκης

2. Η κοινωνική διδασκαλία των Πατέρων και η Θεολογία της Απελευθέρωσης, από τόν Βασίλειο Γιούλτση, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Β’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ· Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Διευθυντής της “Χ”

Βασική σκοπιά· 1940-2013, Ελλάδα και Ευρώπη, τότε και τώρα.

1. Η Ελληνική Παιδεία στη νεότερη ιστορία της σε σχέση με την Ευρώπη. Από τον Σταύρο Γιαγκάζογλου, δ.θ., πρ. σύμβουλο του Π. Ινστιτούτου

2. Το ΟΧΙ και η αντίσταση των Ελλήνων για την Εθνική τους Ανεξαρτησία, στήν Ελλάδα και την Κύπρο. Από τον Σταύρο Λυγερό, συγγραφέα, δημοσιογράφο

3. Η ένταξη στην Ε.Ο.Κ./Ε.Ε.· Από το όραμα της ισονομίας των λαών στην οικονομικοπολιτική υποδούλωση της Ελλάδας. Από τον Μανώλη Μηλιαράκη, δημοσιογράφο, πρόεδρο της Χριστιανικής Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Δηλώσεις για παρεμβάσεις 2’ - 3’, γραπτές ερωτήσεις στους εισηγητές

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ