!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 651, 03 Οκτωβρίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο εορτασμός του Διατάγματος των Μεδιολάνων στη Σερβία

Στον αέρα τα εγκαίνια της έκθεσης για το Βυζάντιο

Τα παιδιά της Συμφωνικής βρήκαν στέγη στην Αρχιεπισκοπή

Ακροάσεις για την Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου
Ο Αρχιεπίσκοπος
στον εορτάζοντα ιερό ναό
του Αγίου Διονυσίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο εορτασμός του Διατάγματος των Μεδιολάνων στη Σερβία

Την Παρασκευή θα αναχωρήσει για την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Σερβία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 1700 ετών από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και άλλα εκκλησιαστικά πρόσωπα, ενώ στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετέχουν πολλοί Προκαθήμενοι Εκκλησιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα φτάσουν στη Σερβία το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο το πρωί οι Προκαθήμενοι θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς και το Σάββατο το απόγευμα θα αναχωρήσουν για την πόλη Nis, γενέτειρα του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπου την Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την Κυριακή το απόγευμα θα αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου την επόμενη μέρα θα τελέσουν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου. Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Σερβία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Διάταγμα των Μεδιολάνων ονομάζεται το διάταγμα της θέσπισης της ανεξιθρησκείας στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, με το οποίο ο Άγιος και Μέγας Κωνσταντίνος σταμάτησε τους διωγμούς των χριστιανών το 313 μ.Χ.

Κορυφή σελίδας


Στον αέρα τα εγκαίνια της έκθεσης για το Βυζάντιο

Με τις πιο δύσκολες ώρες των ΗΠΑ συνέπεσε η έκθεση της Ελλάδας για το Βυζάντιο στην Ουάσιγκτον. Το αποτέλεσμα ήταν να μη δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ενώ και η χειμερινή τελετή των εγκαινίων, προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου, είναι στον αέρα.

Αιτία το ότι οι υπάλληλοι της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον συγκαταλέγονται στους υπαλλήλους του αμερικανικού δημοσίου. Έτσι η πινακοθήκη έκλεισε, αλλά λόγω της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ίσως καταστεί δυνατή μια σύντομη τελετή.

Ακόμη και αν αυτό συμβεί, η πινακοθήκη και κατά συνέπεια η έκθεση θα παραμείνει κλειστή, ώσπου να αρθεί το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών. Το κόστος της ελληνικής πλευράς ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και εξασφαλίστηκε από χορηγίες κυρίως του ΟΠΑΠ κι ένα μικρό μέρος από το Ίδρυμα Λεβέντη.

Κορυφή σελίδας


Τα παιδιά της Συμφωνικής βρήκαν στέγη στην Αρχιεπισκοπή

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέθηκε η Παιδική- Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα που μέχρι πρότινος ανήκε στην ΕΡΤ, έπειτα από απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η Ορχήστρα λειτουργεί ως μουσική ακαδημία της χώρας μας και αποτελεί ένα μουσικό σύνολο βραβευμένο από την Unesco για την παιδαγωγική και ποιοτική πολύχρονη προσφορά του, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στην εικοσαετή δραστηριότητά του. Αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών και μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασική μουσική.

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στη 1.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Νεότητος Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο τηλέφωνο 2130184436.

Κορυφή σελίδας


Ακροάσεις για την Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου

Άτομα ηλικίας από 17 ετών και πάνω καλούνται να στελεχώσουν την Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της.

Οι ακροάσεις συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθης) όλο τον μήνα Οκτώβριο. Η φοίτηση στο ψυχαγωγικό αυτό τμήμα προσφέρεται δωρεάν για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Χορωδία και αρχίζει από σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 (6.30 – 8.30 μ.μ.).

Η Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής που ξεκίνησε το 1995 στο Εθνικό Ωδείο. Την ευθύνη του Εργαστηρίου αλλά και τη διεύθυνση- διδασκαλία της Χορωδίας έχει ο Μιχάλης Μακρής.

Η Χορωδία πραγματοποιεί κάθε χρόνο σημαντικές εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών συμμετέχοντας σε πολιτιστικά δρώμενα εορταστικού κυρίως χαρακτήρα.

Πληροφορίες: Γραμματεία Εθνικού Ωδείου, τηλ. 210 5233175, 210 5248304

www.facebook.com/Ethniko.Odeio.Athens

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ