!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 649, 26 Σεπτεμβρίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραινέσεις του Αρχιεπισκόπου στους δικαστές

Επιμόρφωση κατηχητών από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

«Αποστολή» με αξιοπρέπεια για τους αναξιοπαθούντες
Ξεκίνημα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής
Πληροφορίες για εκπαιδευτικούς
και μαθητές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Παραινέσεις του Αρχιεπισκόπου στους δικαστές

Την ακολουθία του αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα χαρίσματα που ενδεχομένως έχει ο κάθε άνθρωπος και στον τρόπο που τα αξιοποιεί.

"Αν ο καθένας κρατήσει το χάρισμά του για τον εαυτό του, τότε πέφτει σε αίρεση" ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "τα χαρίσματα δεν είναι για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους".

"Έχουμε όφελος τα χαρίσματά μας, να τα αυξήσουμε και να τα καταθέσουμε στην Αγία Τράπεζα και εκεί όλα θα γίνονται καρπός και για αυτούς που τα προσφέρουν και για αυτούς που έχουν ανάγκη. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και πρέπει το τάλαντο που έχει ο καθένας μας να το προσφέρει στον συνάνθρωπό του”.

Ο Μακαριώτατος κάλεσε τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προβληματιστούν και να διαθέτουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό, ενώ τους ευχήθηκε να έχουν μία χρονιά δημιουργική με συνεργασία και ενότητα.

Παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στελέχη του δικαστικού σώματος, δικαστές, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόροι.

Κορυφή σελίδας


Επιμόρφωση κατηχητών από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Συνέδριο για τα στελέχη που απασχολούνται στον τομέα της νεότητας, διοργανώνει το γραφείο νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών το ερχόμενο σαββατοκύριακο με στόχο την επιμόρφωσή τους αλλά και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των στελεχών πάνω σε θέματα του αντικειμένου τους.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις νέες εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα, θα απευθύνει χαιρετισμό οΑρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας – Εκπαιδευτικός, με θέμα «Η ενορία ως παιδαγωγούσα κοινότητα» και ο Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος Κρητικός, με θέμα «Ποιον Κατηχητή έχουν ανάγκη τα παιδιά σήμερα;».

Θα λειτουργήσουν 8 Ομάδες εργασίας, μέσα στις οποίες οι κατηχητές θα επεξεργαστούν- υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Συντονιστή- σχέδια κατηχητικού μαθήματος όλων των βαθμίδων Κατήχησης βάσει της θεματολογίας της κάθε ομάδας.

Θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ομάδες:

1η Ομάδα: Ο Τριαδικός Θεός, ο αληθινός Θεός (Συντονισμός: Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Σπυρίδων Τσιμούρης, Εφημέριος Ι.Μ. Πειραιώς, Θεολόγος-Εκπαιδευτικός)

2η Ομάδα: Ο Θεός ως Δημιουργός του ανθρώπου και του κόσμου (Συντονισμός: Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Αλέξανδρος Παπαποστόλου, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως)

3η Ομάδα: Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη (Συντονισμός Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου ομωνύμου δήμου)

4η Ομάδα: Χριστούγεννα, ο Θεός στη γη (Συντονισμός: πρεσβυτέρα Κυριακή Τριανταφυλλίδου-Μπαθρέλλου, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας)

5η Ομάδα: Μεγάλη Τεσσαρακοστή: καιρός κατάλληλος; (Συντονισμός: Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Γεώργιος Χριστοδούλου, Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού)

6η Ομάδα: Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Κυρίου (Συντονισμός: Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως)

7η Ομάδα: Οι εικόνες και τα ιερά σύμβολα στη ζωή του χριστιανού (Συντονισμός: Ιερολ. Ιεροδιακ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Διευθυντής Κέντρου Νεότητος Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης)

8η Ομάδα: Η Εκκλησία εν τοις Μυστηρίοις σημαίνεται (Συντονισμός: κα. Λεμονιά Μαντούβαλου, Εκπαιδευτικός με απόσπαση στο Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής)

Το πρωί της Κυριακής, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα αναγνωσθούν τα πορίσματα των Ομάδων εργασίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των προτάσεων, αναφορά στα προβλήματα στη σύγχρονη κατήχηση, αναμένοντας προτάσεις και ιδέες.

Κορυφή σελίδας


«Αποστολή» με αξιοπρέπεια για τους αναξιοπαθούντες

Σε εμπλουτισμό του προγράμματος «Αποστολή στο σπίτι» με φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά, ελληνικής παραγωγής, προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την οικονομική στήριξη των διεθνών Οργανισμών των ΗΠΑ (International Orthodox Christian Charities-IOCC» και «The Hellenic Initiative-THI).

Η «Αποστολή» διανέμει μηνιαίως, περισσότερα από 8000 δέματα αγάπης, σε οικογένειες της Αθήνας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και περιλαμβάνουν είδη πρώτης ανάγκης ( μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, ντομάτα κ.λ.π.).

Ιδιαιτερότητα και πρωτοπορία του προγράμματος αποτελεί ο τρόπος προμήθειας των προσφερόμενων αγαθών που προστατεύει την αξιοπρέπεια των επωφελούμενων.

Οι οικογένειες λαμβάνουν πληρωμένη κάρτα (από την «Αποστολή») συναλλαγής, ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με την οποία προμηθεύονται καθημερινά τα απαραίτητα φρέσκα τρόφιμα που έχουν ανάγκη από κατάστημα της γειτονιάς τους, χωρίς να περιμένουν σε ουρές ή να ξεχωρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο από τους άλλους πελάτες. Μέχρι σήμερα, την κάρτα έχουν παραλάβει (καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) 1450 άτομα.

Η ενίσχυση της βοήθειας με φρέσκα προϊόντα, ήταν απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, προκειμένου η «Αποστολή», να παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια στους γονείς και τα παιδιά. Η αξία των φρέσκων προϊόντων ανά οικογένεια είναι 120 Ευρώ.

Στόχος επίσης του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των τοπικών αγορών καθώς τα προϊόντα που διατίθενται είναι ελληνικά.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ και στους Οργανισμούς «The Hellenic Initiative-THI, «International Orthodox Christian Charities-IOCC» για την αρωγή και στήριξη τους λέγοντας ότι αποτελεί μια ακόμη κίνηση αγάπης στις ελληνικές οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση . « Στόχος της εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου », είπε, «είναι η προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους και η διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Παράλληλα στόχος όλων θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου η χώρα να σηκώσει και πάλι ψηλά το κεφάλι της ».

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ