!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 643, 05 Σεπτεμβρίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Συνοδικοί Σύνδεσμοι της νέας περιόδου

Νέο Πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η γιορτή βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως
Συνέδριο Στελεχών νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διήμερο συνέδριο (28-29/9) για τους κατηχητές και τις κατηχήτριες διοργανώνει στον Αυλώνα Αττικής το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου και δηλώστε συμμετοχή εδώΕΙΔΗΣΕΙΣ


Οι Συνοδικοί Σύνδεσμοι της νέας περιόδου

Κατά την πρώτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου, χθες Τετάρτη, ορίστηκαν οι νέοι σύνδεσμοι για τις Συνοδικές επιτροπές:

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί του Μοναχικού Βίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Οικονομικών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Κορυφή σελίδας


Νέο Πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Απάντηση στην άγνοια που παίρνει διαστάσεις, κυρίως μέσα από επικίνδυνες τοποθετήσεις δημοσίων προσώπων για το ρόλο και την προοπτική των Θρησκευτικών στην εκπαίδευση, έρχεται να δώσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης με τίτλο: «Θρησκεία - Εκπαίδευση – Πολιτισμός»

Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός είναι εξαιρετικά φιλικός στους ενδιαφερόμενους και βέβαια σε όσους έχουν μόνιμη εργασία. Στόχος του προγράμματος είναι η μελέτη και η κατανόηση του ρόλου της θρησκείας ως πρωτεύον συστατικό της πολιτιστικής μας ιδιοπροσωπίας και ο διαμεσολαβητικός της ρόλος στη διαμόρφωση των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν το πλέγμα των ανθρωπίνων σχέσεων.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος ή της Διδακτικής Ενότητας, χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο είναι πιστοποιημένος φορέας, σύμφωνα με την υπ' αριθμό απόφαση 22312/15-10-2008 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Είναι σημαντικό να λεχθεί ότι προβλέπεται και ενότητα θρησκευτικής αγωγής σε ειδικές ομάδες μαθητών.

Το Πιστοποιητικό αυτό είναι χρήσιμο για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιμορφωτικό πιστοποιητικό σε θέματα θρησκείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Κορυφή σελίδας


Η γιορτή βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Η μεγάλη γιορτή βιβλίου, ο καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της πόλης των Αθηνών, που οργανώνει για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, επιστρέφει έπειτα από έντεκα χρόνια, στο χώρο όπου άρχισε, στο Πεδίον του Άρεως. Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, και παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, καθώς και την είσοδο του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα φιλοξενήσει περίπου 150 εκδοτικούς οίκους.

Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ:

Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30
Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00, Κυριακή: 11:00 - 22.30.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ