!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 632, 18 Ιουνίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαίνια του Πρότυπου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στρογγυλή τράπεζα στο Βυζαντινό με θέμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Ιστορία και στην Τέχνη


Τρίτη βράδυ στη ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5
Ο Χρήστος Μιχαηλίδης διαβάζει το βιβλίο
«Η ζωή θα είναι αγάπη. Και η αγάπη θα είναι ζωή –
Η ζωή του π. Δημητρίου Κλεπινίν»

της Ελέν Αρζακοφσκί - Κλεπινίν. Στις 23:00

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Εγκαίνια του Πρότυπου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Τα εγκαίνια του πρότυπου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήμο Χαλανδρίου τέλεσε χθες το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεσμικών παραγόντων από τον χώρο της υγείας, καθώς και εκπροσώπων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Χαλανδρίου, δήλωσε: «Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια μικρή όαση που θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση αυτές τις δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας. Αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης, τόνισε στην ομιλία του: «Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε 100 τουλάχιστον ωφελούμενους κάθε μήνα. Με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι πρότυπο, καθώς τα φάρμακα που θα προσφέρονται από τα ελληνικά εργοστάσια θα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες φαρμάκων και παραφαρμάκων για την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην ήδη πλούσια φιλανθρωπική δράση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, φάρμακα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Χαλανδρίου. Τα φάρμακα που παρέχει εντελώς δωρεάν και αποκλειστικά η ΠΕΦ στο Κοινωνικό Φαρμακείο, καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περιλαμβάνουν συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Από το Κοινωνικό Φαρμακείο μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι Χαλανδρίου που δικαιούνται την ειδική κάρτα ωφελούμενου, σύμφωνα με τις σχετικές προϋποθέσεις και διαδικασίες του Δήμου.

Σε μια περίοδο εκτεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ιδιαίτερα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της φαρμακευτικής κάλυψης, ο ρόλος ενός δικτύου Κοινωνικών Φαρμακείων μπορεί να αποδειχθεί κομβικός.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας και στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο της οδού Στρ. Παπάγου 7, μαζί με άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Χαλανδρίου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Διαμεσολάβησης. Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 17:00.

Κορυφή σελίδας


Στρογγυλή τράπεζα στο Βυζαντινό με θέμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Ιστορία και στην Τέχνη

Η επίδραση του Αλέξανδρου στην ιστορία, αλλά και η διατήρηση της μνήμης του μέσα στις παραδόσεις των λαών θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στον όμορφο κήπο του Βυζαντινού Μουσείου αύριο Τρίτη, στις 8.30 το βράδυ. Αφορμή αποτελεί η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Σ. Παχή «Αλέξανδρος ο Μέγας – Η εκπόρθηση της Ιστορίας». Το βιβλίο δεν περιλαμβάνει βιογραφία ή αφήγηση της εκστρατείας του στην Ανατολή αλλά παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξανδρος ερμηνεύτηκε από τους Αιγύπτιους, τους Πέρσες και τον βυζαντινό κόσμο, όπως επίσης στη Δυτική Ευρώπη, μέσα από πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου: «Παρακολουθώντας αυτές τις μνήμες, βλέπουμε τον Αλέξανδρο να γίνεται ήρωας χρονικών και αφηγημάτων, να γίνεται δημοτικό τραγούδι, ποίηση και ζωγραφική, κέντημα και άγαλμα, άγιος και υπερασπιστής των λαών, αχόρταγος για μάθηση, ένας ήρωας αξεπέραστος».

Στη συζήτηση που φιλοξενείται στο Βυζαντινό, μετέχουν: ο Κωνσταντίνος Χρήστου, Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας στο Παν. Θεσσαλονίκης, η Νίκη Τσιρώνη, Fellow στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών του ΕΙΕ, ο Στάθης Γιώτας, δικηγόρος, τ. Υπουργός και ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Σ. Παχής. Εισηγητής είναι ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 20:30 το βράδυ, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασιλίσσης 22, Αθήνα.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ