!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  




Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)






Τεύχος 626, 29 Απριλίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 



Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύτιμη η Συνεργασία Εκκλησίας Πολιτείας για το συμφέρον του Έθνους

Παρατείνεται η αγωνία για τους απαχθέντες Μητροπολίτες

Σημαντικές βιβλιοπροσφορές από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας




«Ώρες» στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος συμπράττει με την ερμηνεύτρια παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή.
Σήμερα στις 8.30 μ.μ.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Πολύτιμη η Συνεργασία Εκκλησίας Πολιτείας για το συμφέρον του Έθνους

Συνεδρίασε την Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Επιτροπή για την μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος δήλωσε αποκλειστικά στον 89,5 "είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό και την Ελληνική Πολιτεία για θέματα που προκαλούν το κοινό ενδιαφέρον και απασχολούν την Εκκλησία με σκοπό να προλαμβάνονται ρυθμίσεις που οδηγούν σε δυσλειτουργίες και να τακτοποιούνται όλες οι εκκρεμότητες προς το συμφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελληνικής Πολιτείας. Η σημερινή συνάντηση υπηρετεί αυτήν τη γενική τοποθέτηση, ενώ τα θέματα εξετάστηκαν με τις καλύτερες διαθέσεις και από τις δύο πλευρές. Στα ήδη δημιουργημένα προβλήματα επισημάνθηκε η καλή διάθεση επιλύσεων τους, ενώ εισακούστηκαν ο λόγος και η άποψη της Εκκλησίας".

Ο Υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για συνεργασία προς το συμφέρον του Έθνους λέγοντας συγκεκριμένα "έχουμε θεσμοθετήσει να συνεργαζόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ένα πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έθνους, γιατί πάνω σε αυτό το καράβι είμαστε και η Πολιτεία και η Εκκλησία. Επομένως, έχοντας καλή διάθεση βρίσκουμε λύση σε κάθε ζήτημα. Συνεπώς και σήμερα βρέθηκε λύση σε μία σειρά θεμάτων και πορευόμαστε να εξομαλύνουμε όποιο πρόβλημα υπάρχει. Είναι θέματα τα οποία μας απασχολούν και βοηθούν την Εκκλησία να επιτελέσει το μεγάλο της έργο. Η πολιτεία, άλλωστε, στέκεται αρωγός, για να μπορέσει να βοηθηθεί η Εκκλησία, ιδίως αυτούς τους χαλεπούς καιρούς"

Μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη συνάντηση για να ρυθμιστούν όποιες εκκρεμότητες, ενώ σχετικά με την κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει στο Υπουργείο Οικονομικών τον έλεγχο των εκκλησιαστικών Ν.Π.Δ.Δ. το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει τις απαραίτητες υποδείξεις στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναμένονται από την Εκκλησία της Ελλάδος σχετικές παρατηρήσεις επί του θέματος, ούτως ώστε να ρυθμιστεί άμεσα.

Παρόντες ήταν ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο νομικός σύμβουλος της Συνόδου, ενώ ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, η Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων, Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη, εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος.

Κορυφή σελίδας


Παρατείνεται η αγωνία για τους απαχθέντες Μητροπολίτες

Για να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες διάσωσης των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, με εντολή του υπουργού Δημ. Αβραμόπουλου, μετέβη στη Βηρυτό ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας.

Η παρουσία του κ. Τσιάρα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου κρίθηκε σκόπιμη για να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, να έχει σειρά επαφών και διαβουλεύσεων και να συντονίζει τις προσπάθειες ανεύρεσης και απελευθέρωσης των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου.

Κορυφή σελίδας


Σημαντικές βιβλιοπροσφορές από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο την οικονομική δυσπραγία της εποχής, όσο και τις αυξημένες ποιμαντικές ανάγκες του ορθοδόξου πληρώματος, προχώρησε στην ανανέωση του τιμοκαταλόγου της και στην κατάρτιση βιβλιοπροσφορών προκειμένου να καταστήσει τις εκδόσεις της προσιτές στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Μάθετε περισσότερα

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ