!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 622, 15 Απριλίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεμέλιος λίθος στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Συνέδριο με θέμα: «Η παρουσία και η συμβολή της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη δημιουργία της Ευρώπης»

Τις Κυριακές με τα παιδιά στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Τιμή στον Στρατηγό ΜακρυγιάννηΤαξίδι στα Κύθηρα για την «Αποστολή»
Πολύτιμη Φαρμακευτική Βοήθεια
στους ξεχασμένους Ακρίτες. Χωρίς παιδίατρο μεγαλώνουν 700 παιδιά.
ΠερισσότεραΕΙΔΗΣΕΙΣ


Θεμέλιος λίθος στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Τον θεμέλιο λίθο στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας θα θέσει στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το Κέντρο, συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών και συνολικού εμβαδού 4.600 τ.μ., θα αποτελέσει μία πολυδύναμη μονάδα φροντίδας και ολοκληρωμένης υποστήριξης για τους ηλικιωμένους στην περιφέρεια. Δημιουργείται σε χώρο ιδιοκτησίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος παραχωρήθηκε από την Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου θα παρέχονται χωρίς χρέωση, διευκολύνοντας τις οικονομικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Στους φιλοξενούμενους του Κέντρου θα παρέχονται: φιλοξενία, εστίαση, δημιουργική απασχόληση, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής.

Ο συνολικός χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 27 μήνες.

Κορυφή σελίδας


Συνέδριο με θέμα: «Η παρουσία και η συμβολή της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη δημιουργία της Ευρώπης»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) διοργανώνει διήμερο συνέδριο για το ρόλο του Βυζαντίου στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας την Πέμπτη 18 Απριλίου στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) και την Παρασκευή 19 Απριλίου, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στο Κολωνάκι (Αχαιού 16, Δεξαμενή).


Συμμετέχουν οι καθηγητές M. Aymard, S. Gouguenheim (φωτογραφία), A. Dubreucq, ενώ την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν οι:

Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
Χρύσα Μαλτέζου, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
Σπυρίδων Φλογαΐτης, Καθηγητής, Τμήμα Νομικής, Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του EPLO
Νικολέττα Γιαντσή, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Για περισσότερες πληροφορίες

με email: info@eplo.eu ή τηλεφωνικά: 210 7258801.

Κορυφή σελίδας


Τις Κυριακές με τα παιδιά στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ένα διαφορετικό τρόπο να περάσετε το χρόνο με τα παιδιά δημιουργικά, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη γνώση, προσφέρει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, με το πρόγραμμα "Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού". Αυτήν την Κυριακή 21 Απριλίου στις 12:00 μ.μ. ξετυλίγεται η ιστορία του Διγενή Ακρίτα, με αφήγηση παραμυθιού για γονείς και παιδιά από 12 ετών.

…έσμιξε η Λιογέννητη με τον Αμιρά τον πρώτο της Συρίας. Κι από τούτη τη χαρά γεννήθηκε τέκνο θαυμαστό ο Διγενής Ακρίτης. Για την αντρεία τούτου θα μιλήσουμε με λόγια και τραγούδια…

Επιμέλεια κειμένου - αφήγηση: Ανθή Θάνου, μουσική επιμέλεια - τραγούδι: Παναγιώτης Κούλελης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313-306433 (κ. Χωτίδου) από τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, 9.00 π.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Κορυφή σελίδας


Τιμή στον Στρατηγό Μακρυγιάννη

Η προσωπικότητα, η ζωή και το έργο του στρατηγού Μακρυγιάννη, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Γυναικών Φωκίδας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και προσωπικοτήτων της πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Ο στρατηγός Μακρυγιάννης, μεγάλη μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, συνέχισε να δίδει μαθήματα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας και στα πρώτα χρόνια της Ελευθερίας αυτού του τόπου. «Αυτά τα μαθήματα ίσως σήμερα» είπαν οι ομιλητές, «τα έχουμε ανάγκη όλοι, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί δεν μιλούν μόνο για οικονομική κρίση, αλλά, προπάντων, για κρίση ιδεών, οραμάτων και προσδοκιών». Την προσωπικότητα του Μακρυγιάννη, που αγωνίστηκε, αλλά και λοιδορήθηκε και μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορηθεί και να καταδικασθεί για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του Όθωνα, παρουσίασαν με τις ομιλίες τους δύο Πανεπιστημιακοί:

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας κυρία Στέλλα Πριόβολου που αναφέρθηκε στον «Άνθρωπο, Λογοτέχνη και Δάσκαλο Μακρυγιάννη». Ο διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, Δικηγόρος και Μουσικολόγος κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, που μίλησε για τον «Μακρυγιάννη υπό το πρίσμα της Ιστορικής Λαογραφίας». Ο κ. Σταθακόπουλος, μάλιστα που κατάφερε να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο του ταμπουρά του Μακρυγιάννη, έπαιξε ένα παραδοσιακό τραγούδι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του κ. Σταθακόπουλου, στα εκθέματα, μεταξύ των οποίων και το εκμαγείο του στρατηγού Μακρυγιάννη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των γεννηθέντων στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μακρυγιάννη στο συνοικισμό Αβορίτι του Κροκυλείου Δωρίδας κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Σύντομη ομιλία έκανε και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας κυρία Λαμπρινή Κουφάκη, ενώ την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Μαρία Παπουτσάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Κόκκινος, η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κυρία Γιώτα Γαζή, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπετζώνης και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Δημήτριος Κουτρούμπας.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ