!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 612, 28 Φεβρουαρίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Αποστολή πρότυπο συνεργασίας Κράτους και Εκκλησίας»

Επιστρέφει το «Αρχονταρίκι» στην Κρατική τηλεόραση

«Η Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος στην ανατολή του 20ου αιώνα»Σελίδες της Ιστορίας στον 89,5
«Η Μικρασιατική Καταστροφή
και ο διωγμός των Ελλήνων
μέσα από την αφήγηση
του Τζώρτζ Χόρτον»
Πέμπτη στις 21:30, το βράδυΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Η Αποστολή πρότυπο συνεργασίας Κράτους και Εκκλησίας»

Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης και ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Δήμτσας, προκειμένου να ανακοινώσουν από κοινού με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη τους άξονες συνεργασίας στην πραγματοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και ιατρικής παρακολούθησης των κρατουμένων γυναικών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο επιχώριος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Το σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τον Οκτώβριο 2012. Η ιατρική παρακολούθηση έχει δύο άξονες υλοποίησης: α) την σύσταση της Κάρτας Υγείας Κρατουμένου για την καταγραφή του ιστορικού, κλινικής εξέτασης και φαρμακευτικής αγωγής και β) την εμβολιαστική εκστρατεία πρόληψης σε κρατούμενους και εργαζόμενους. Από την διευθύντρια των φυλακών έγινε ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς και για τις ελλείψεις σε αγαθά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κατά την επίσκεψή τους, ο κ. Πατούλης και ο κ. Δήμτσας παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των κρατουμένων, ενώ παράλληλα άνοιξαν το δρόμο για μια δυναμική συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Θήβας.

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος σημείωσε: «Ευχαριστώ κύριε Υπουργέ που είστε κοντά μας και την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας και μας ενισχύει προκειμένου να δράσουμε από κοινού βοηθώντας τους συνανθρώπους μας. Είναι σημαντικό εδώ που βρίσκονται να κρατήσουν ένα καλό επίπεδο διαβίωσης και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ευχαριστούμε για τη συμβολή σας όσον αφορά την πρόνοια και την περίθαλψη των κρατουμένων, έχουμε δυστυχώς και πολλά άλλα προβλήματα και χρειαζόμαστε η βοήθεια σας να επεκταθεί. Βεβαίως η αποστολή της Εκκλησίας είναι πνευματική αλλά επειδή βλέπει τον άνθρωπο συνολικά, συμβάλλει πάντα στις ανάγκες, όπου είναι δυνατό. Η πολιτεία κύριε Υπουργέ έχει πρωτίστως ευθύνη και υποχρέωση για τους πολίτες, εμείς όλοι συμβάλλουμε και νομίζω πως έχουμε πολλές κοινές ευθύνες για τον συνάνθρωπο. Να ευχηθούμε δύναμη, υγεία και αντοχή και προπαντός να καλυτερεύσουν οι ημέρες της ζωής για την πατρίδα μας και τους συνανθρώπους μας».

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Είμαστε εδώ υλοποιώντας το Σύμφωνο Συνεργασίας μας με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι Κράτος και Εκκλησία μπορούν να κάνουν πολλά, έχουν τις δυνατότητες και αυτό είναι προς όφελος των συνανθρώπων μας. Η «Αποστολή» έχει έμπρακτα αποδείξει την πολύτιμη βοήθειά της στα Καταστήματα Κράτησης και κατ΄ επέκταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τώρα, με την δυναμική του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, θα προσφέρουμε τις από κοινού υπηρεσίες μας καλυτερεύοντας τις συνθήκες των κρατούμενων στον πολύτιμο τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας».

Κορυφή σελίδας


Επιστρέφει το «Αρχονταρίκι» στην Κρατική τηλεόραση

Δύο χρόνια μετά την αναστολή της προβολής της, η εκπομπή «Αρχονταρίκι» της Δημόσιας Τηλεόρασης, με παρουσιαστή τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επανέρχεται στους τηλεοπτικούς δέκτες, με απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ.

Επικειμένης της επανέναρξης της εκπομπής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε, μεταξύ άλλων:

Νοιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά μας για το ελπιδοφόρο γεγονός της επανέναρξης της τηλεοπτικής εκπομπής "APXONTAPIKI" που επί 19 συνεχή χρόνια μετεδίδετο με ιδιαίτερα υψηλή τηλεθέαση!

Μέσα στην καταχνιά της εποχής και την καταθλιπτική ατμόσφαιρα, το απρόσμενο αυτό νέο ήρθε να σκορπίσει αισιοδοξία και να αναπτερώσει το ηθικό. Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, επώνυμους και ανώνυμους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι επί δύο χρόνια, όσο κράτησε η απαγόρευση μετάδοσης της εκπομπής "Aρχονταρίκι", με συγκινητική μαχητικότητα και ποικίλους τρόπους εκφράσατε την αντίθεσή σας στην αναιτιολόγητη απόφαση της EPT.

Κορυφή σελίδας


«Η Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος στην ανατολή του 20ου αιώνα»

Λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται καθημερινά για την έκθεση «Η Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος στην ανατολή του 20ου αιώνα», αποφασίστηκε η παράταση του γεγονότος μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στην Αγιορειτική Πινακοθήκη παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος μέσα από 120 ιστορικές φωτογραφίες από εφτά φωτογραφικά Αρχεία της περιόδου του τέλους του 19ου (1867) και των αρχών του 20ου αιώνα (1935). Με φόντο τις καθοριστικές πολιτικές αναταράξεις και εθνογραφικές εξελίξεις στον χώρο της Βαλκανικής, επιλέχτηκε μία σειρά ανέκδοτων κυρίως φωτογραφικών ντοκουμέντων, που γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν και μας μεταφέρουν τον κοσμοπολιτισμό της Θεσσαλονίκης και τη διαχρονική πνευματικότητα της μοναστικής ζωής στον Άθω.

Συγκεκριμένα, τα φωτογραφικά αρχεία που εκπροσωπούνται στην έκθεση είναι:

1. Albert-Kahn, musée et jardins
2. ECPAD - Médiathèque de la Défense
3. Centre Gabriel Millet - Photothèque
4. Museum of the History of Religion, Saint Petersburg
5. Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη
6. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
7. Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Αγιορειτική Πινακοθήκη (κτίριο Νεδέλκου, Εγνατίας 109). Η Αγιορειτική Εστία οργανώνει ξεναγήσεις για την επίσκεψη ομάδων από συλλόγους, σχολεία, κλπ.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ