!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 602, 21 Ιανουαρίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασικές δεξιότητες και θέσεις εργασίας από το ΚΕ.ΣΟ

Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών από την Αποστολή

Τα τελευταία ευρήματα στις Βυζαντινές αρχαιότητες με ένα κλικ
Απόψε στους 89,5
Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Οι ανθρώπινες σχέσεις στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη», που παρουσιάζει η Στυλιανή Χριστοδούλου, ασχολείται με θέματα που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων όπως αυτές αναφέρονται στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Σήμερα το θέμα είναι: «Η περί παίδων αγωγή κατά τον Πλούταρχο και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο». Καλεσμένη είναι η κα Ειρήνη Άρτεμη, Δρ Θεολογίας.ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Βασικές δεξιότητες και θέσεις εργασίας από το ΚΕ.ΣΟ

Δυναμικά ξεκίνησε το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ι.Α.Α. το 2013. Ήδη από τις 8 Ιανουαρίου, ημέρα εκκίνησης της νέας χρονιάς μέχρι σήμερα, έχει στείλει πέντε άνεργες γυναίκες μέλη οικογενειών για εκμάθηση κομμωτικής τέχνης στα ταχύρρυθμα σεμινάρια δεξιοτήτων (www.seminar express) από την συνεργασία, που έχουν ξεκινήσει οι δυο πλευρές από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Kατά την πρόσφατη συμμετοχή του ΚΕ.Σ.Ο., στο «5ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού» στις 22 Δεκεμβρίου στο Χίλτον, διασφαλίστηκαν άμεσα δυο συνεργασίες. Η μια αφορά τον μη κυβερνητικό οργανισμό Εqualsociety-Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών και η άλλη το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος(ΓΣΕΒΕΕ), με σκοπό τα επιδοτούμενα σεμινάρια και τις θέσεις εργασίας.

Kαι οι δυο προαναφερόμενοι φορείς, αυτό το διάστημα εκπονούν προγράμματα κατάρτισης και προσφέρουν θέσεις εργασίας και επιμόρφωσης στο ΚΕ.Σ.Ο.. Το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ(website@imegsevee.gr, www.imegsevee.gr) έχει ανοιχτές δυο προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Η πρώτη αφορά τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων σε επιχειρήσεις που αδιαθέτου από 0-3 άτομα προσωπικό σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης / επανακατάρτισης εντάσσονται στο πλαίσιο του «Δίκτυο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας για τις Μικρές Επιχειρήσεις».

Το δεύτερο πρόγραμμα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ αφορά σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, είναι άτομα με αναπηρίες, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, κλπ Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού αιτήσεων των καταρτιζόμενων Οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 5€/ανά ώρα κατάρτισης

Για περισσότερες πληροφορίες, την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα www.imegsevee.gr) και την υπεύθυνη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ κα Μαρία Τσέλιου (τηλ 2108846853(εσωτ.318). Επίσης από την κα Μαρία Νικολάου του Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θέσεις εργασίας προσφέρει στους ωφελούμενους του ΚΕ.Σ.Ο. ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Πρόκειται για θέσεις απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Αφορούν ανέργους αρχηγούς οικογενειών, άτομα άνω των 45 που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. Οι θέσεις προσφέρονται σε συγκεκριμένους Δήμους της Αττικής.

Παράλληλα μέσω του προγράμματος σε e-gnosis του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, προσφέρονται στο ΚΕ.Σ..Ο., θέσεις κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό πληροφορικής. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να ενταχτούν; Άνεργοι (εγγεγραμμένοι ή μη στον ΟΑΕΔ), φοιτητές, αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, αυτοαπασχολούμενοι, που θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους, και άλλες ευπαθείς ομάδες, που απειλούνται από τη φτώχεια.

Όλοι μπορούν ακολουθώντας την ψηφιακή γνώση να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Θα αποκτήσουν το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό για το ΑΣΕΠ και τον ιδιωτικό τομέα. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα συνεκφέρεται από το Τμήμα Διεθνών Εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (University of Cambridge International Examinations)

Πληροφορίες και αιτήσεις στο equalsociety.gr, τηλ 211 7051841 και στο ΚΕ.Σ.Ο. 210 3811274 οι ωφελούμενοι του ΚΕ.Σ.Ο., που θέλουν να κάνουν χρήση των ανωτέρω προγραμμάτων ευκαιριών θα πρέπει να πάρουν παραπεμπτικό από το ΚΕ.Σ.Ο.

Κορυφή σελίδας


Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών από την Αποστολή

Η Αποστολή καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, τάξη Α’ Junior, για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών.

Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής πραγματοποιείται έως την 1 Φεβρουαρίου 2013, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00, στα γραφεία της Αποστολής:

Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος, Πληροφορίες: Γεώργιος Βουρλάκης
τηλ: 2130 18 4422

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

  1. Αίτηση Εγγραφής (θα συμπληρώνεται στα γραφεία της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)
  2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιού ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του παιδιού
  3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας σε ισχύ
  4. Εκκαθαριστικό Εφορίας Δήλωσης Οικογενειακού Εισοδήματος ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση
Για την επιλογή των παιδιών, θα ληφθούν υπόψη οικονομικά (οικονομικά αδύναμες οικογένειες) και κοινωνικά κριτήρια (π.χ. παιδιά ορφανά, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών κλπ.).

Κορυφή σελίδας


Τα τελευταία ευρήματα στις Βυζαντινές αρχαιότητες με ένα κλικ

Το βιβλίο «2000-2010. Από το ανασκαφικό έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων», εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη γενική γραμματεία Πολιτισμού, και αποτελεί συνέχεια της ηλεκτρονικής έκδοσης που είναι διαθέσιμη εδώ.

Σε περισσότερες από 400 σελίδες, καταγράφεται το έργο 38 Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, 26 Εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και των Εφορειών Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Βόρειας και Νότιας Ελλάδας.

Μέσα από συνοπτικά κείμενα και φωτογραφίες παρουσιάζονται τα ευρήματα από συστηματικές ανασκαφές και σωστικές έρευνες. Μεταξύ αυτών αναφέρονται: η αποκάλυψη του θεμελίου του πρόπυλου του Ιερού του Διονύσου κατά τις εργασίες της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, ενός μνημείου που αποτέλεσε ζητούμενο της έρευνας για περισσότερα από 100 χρόνια και τα ευρήματα των σωστικών ανασκαφών για την κατασκευή του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Οι ανασκαφές των Εφορειών Αρχαιοτήτων είναι πολλές και εντυπωσιακές και υπήρχε μέχρι σήμερα ένα κενό στην ενημέρωση του κόσμου γύρω από αυτές. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε πρώτα την ηλεκτρονική έκδοση και στη συνέχεια και το βιβλίο, προκειμένου να φανεί ο όγκος και το μέγεθος του ανασκαφικού έργου, ο πλούτος της χώρας σε αρχαία, αλλά και η δουλειά των αρχαιολόγων να τα σώσει, να δώσει λύσεις οικονομικές και να τα αναδείξει», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΑΙΘΠΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ