!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 600, 14 Ιανουαρίου 2013            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ’22 στην πένα του Σπύρου Παπαλουκά

Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια του Πεντζίκη

Τις Κυριακές με τα παιδιά στο Βυζαντινό ΜουσείοΑπό τη Βιβλιοθήκη του 89,5

Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο
«Η ζωή ενός Μεγάλου: Βασίλειος Καισαρείας»
του Στυλιανού Παπαδοπούλου


Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας
της Εκκλησίας της Ελλάδος
Σήμερα, Δευτέρα, στις 23:00 το βράδυ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Το ’22 στην πένα του Σπύρου Παπαλουκά

Τιμώντας το έτος μνήμης από τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού παρουσιάζει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 την έκθεση "Μνήμες 1922".

Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια του ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά, που ως πολεμικός ανταποκριτής το 1922, μετέφερε την λαίλαπα της σφαγής και της απελπισίας, την εγκατάλειψη και την καταστροφή με ιδιαίτερη ευαισθησία και συγκίνηση. Τα σχέδια που εκτίθενται για πρώτη φορά στην Αθήνα αποτελούν τη μοναδική εικονογραφική μαρτυρία αφού περισσότερα από 500 έργα του Παπαλουκά χάθηκαν κατά την Μικρασιατική εκστρατεία.

Συγχρόνως, στο κτήριο του πνευματικού κέντρου γίνεται αφιέρωμα στην «Εστία Νέας Σμύρνης», με τίτλο "Και έστω εις ενθύμισιν των μεταγενεστέρων" με έργα τέχνης με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης. Ενώ στο αμφιθέατρο του μουσείου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "Δυο φορές ξένος" που καταγράφει τις μεγαλύτερες ανταλλαγές και εκτοπισμούς πληθυσμών του 20ού αιώνα.

Γεωργίου Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη 17234, 2109028455, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 - 19:00. Σάββατο, Κυριακή: 11:00 - 17:00 Είσοδος ελεύθερη

Κορυφή σελίδας


Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια του Πεντζίκη

Ο σημαντικός δημιουργός που ανέδειξε τη Θεσσαλονίκη στα γράμματα και στα εικαστικά, αφηγείται μύθους και ιστορίες που σχετίζονται με την πόλη, τις γειτονιές, τα ιστορικά μνημεία της και τους ανθρώπους, που έζησαν σε αυτούς τους τόπους. Το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» αποτελεί μια περιήγηση στους δρόμους και στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης μέσα από την ξενάγηση του έλληνα λογοτέχνη. Ο Πεντζίκης θυμάται στιγμές από την παιδική του ηλικία, μιλάει για τις πηγές έμπνευσής του και εκφράζει τις απόψεις του για τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου διαβάζονται αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του λογοτέχνη, «ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Δείτε το video

Κορυφή σελίδας


Τις Κυριακές με τα παιδιά στο Βυζαντινό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και τον Φεβρουάριο 2013. Πιο συγκεκριμένα:

Το παρελθόν στο παρόν: Η εικαστική ματιά του Ολύμπιου

Πώς μπορεί να δει κανείς με σημερινά μάτια τη Φυγή στην Αίγυπτο; Γιατί ένας σύγχρονος καλλιτέχνης ανατρέχει στη Φιλοξενία του Αβραάμ; Στην περιοδική έκθεση του ΒΧΜ με τίτλο «Συναντώντας το Βυζάντιο», τα έργα του Λευτέρη Ολύμπιου και ο ίδιος ο καλλιτέχνης δίνουν τις δικές τους, αναπάντεχες απαντήσεις.

Για παιδιά και εφήβους από 12 ετών
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00


Βιβλία για δέσιμο!

Τι είναι το τετράδιο, η στάχωση και το κεφαλάρι; Σε τι χρησιμεύουν το τεζάκι και η ρουλέτα; Ένα ταξίδι στην ιστορία της βιβλιοδεσίας από το Βυζάντιο ως τις μέρες μας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Η τέχνη της βιβλιοδεσίας» που παρουσιάζεται στο ΒΧΜ σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ελληνική Εταιρεία Βιβλιοδεσίας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με κατασκευαστικό εργαστήρι.

Για παιδιά Ε΄και Στ΄ Δημοτικού
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00


Θα υπάγω εις τους κήπους...

Τα παιδιά ανακαλύπτουν πραγματικά και συμβολικά δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια σε εικόνες, υφάσματα, πίνακες, αντικείμενα μικροτεχνίας, χειρόγραφα, παλαίτυπα και χαρακτικά που χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 19ο αιώνα.

Μεμονωμένα φυτά και περίτεχνες συνθέσεις διαμορφώνουν κήπους και τοπία στην περιοδική έκθεση παρουσίασης του Ημερολογίου 2013 του Βυζαντινού Μουσείου με θέμα «Κήπος και Παράδεισος. Μεταφορά και πραγματικότητα». Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δημιουργικό εργαστήρι.

Για παιδιά από 7 έως 10 ετών
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 08.00-15.00

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ