!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 597, 17 Δεκεμβρίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας ο Δυτικής Ευρώπης Ιωάννης

Η ανάγκη της ευεργεσίας στις μέρες μας

Χριστουγεννιάτικη ενοριακή αγορά στη Βούλα


Φώτης Κόντογλου

Η Γέννηση στην Αγιογραφία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας ο Δυτικής Ευρώπης Ιωάννης

Η εκλογή του Πατριάρχη Ιωάννη του 10ου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μοναστήρι του Μπαλαμάντ στον Λίβανο, όπου από το πρωί συνεδρίαζε η Ιεραρχία του Θρόνου της Αντιόχειας.

Γεννημένος στη Λατάκεια της Συρίας το 1955, ο νέος Πατριάρχης εξελέγη το 1995 Επίσκοπος Πύργου και το 2008 Μητροπολίτης Κεντρικής Ευρώπης, με έδρα το Παρίσι.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου, ο οποίος επίσης διεκδικούσε τον θρόνο.

Κορυφή σελίδας


Η ανάγκη της ευεργεσίας στις μέρες μας


Τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας τέλεσε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιχαήλ Θεοδώρου και ο ιερέας του νοσοκομείου π. Σιλουανός Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αξία της ευεργεσίας λέγοντας πως υποδηλώνει την αγάπη των Ελλήνων μεταξύ τους, υπενθυμίζοντας πως και το οικόπεδο που βρίσκεται το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ήταν μια δωρεά της Ι. Μ. Πετράκη, όταν υπήρξε ανάγκη.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας μεταφέροντας το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τόνισε "η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί μια μαρτυρία ότι παρ' όλη την κρίση, παρ' όλες τις δοκιμασίες η συστηματική δουλειά δεν έχει σταματήσει. Τέτοια έργα μας ενώνουν και μας δίνουν κουράγιο". Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία των χορηγιών αυτή τη δύσκολη εποχή, ενώ επισήμανε πως οι Έλληνες γιατροί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και ολοκλήρωσε το χαιρετισμό με τρία μηνύματα πολύτιμα σε δύσκολους καιρούς "Μήνυμα ενότητας, μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και μήνυμα αισιοδοξίας".

Η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δώδεκα κλινών θα λειτουργήσει σε τρεις ημέρες.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου, ο Οικονομικός Διευθυντής του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, οι Φωτεινή Λιβανού και Αθανάσιος Μαρτίνος με τη βοήθεια των οποίων δημιουργήθηκε αυτό το έργο, εκπρόσωποι του ιδρύματος "Θώραξ", πολιτευτές, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας


Χριστουγεννιάτικη ενοριακή αγορά στη Βούλα

Με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου, διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο ο καθιερωμένος «Έρανος Αγάπης» ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό, το Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Νεκταρίου Βούλας, αποφάσισε να διοργανώσει «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού από την Κυριακή 16 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Σκοπός της προσπάθειας είναι τριπλός: α) να διατεθούν όσο δυνατόν περισσότερα κουπόνια του Εράνου Αγάπης, β) να ενισχυθεί η Τράπεζα Αγάπης του Ιερού Ναού και γ) να υπάρχει η δυνατότητα στους καιρούς οικονομικής κρίσης που ζούμε, με λίγα χρήματα να αγοράσουν όλοι σε συμβολικές τιμές καλαίσθητα δώρα για τους ίδιους και τους οικείους τους.

Όσοι επισκεφτούν την Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα βρουν στολίδια, κεριά, διακοσμητικά, χειροποίητα και παραδοσιακά γλυκά, λευκά είδη, παιχνίδια, κάρτες, βιβλία, όλα προσφορές των Ενοριτών. Με τις αγορές, ο κόσμος παραλαμβάνει κουπόνια του Εράνου Αγάπης της Μητροπόλεως και τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών των αναξιοπαθούντων οικογενειών τόσο της περιοχής.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης ενοριακής αγοράς είναι: Δευτέρα 17/12 έως Παρασκευή 21/12 το απόγευμα 5.30 μ.μ. με 7.00 μ.μ. Σάββατο 22/12 από τις 9.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. και την Κυριακή 23/12 τελευταία μέρα της Αγοράς από τις 10.30 π.μ. έως 12.00 μ.μ.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ