!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 596, 13 Δεκεμβρίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορταστική συναυλία «Χριστός Γεννάται»

Διακεκριμένοι ερευνητές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά
Συγκεντρώνουμε φάρμακα


Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στο Γαλάτσι, μπροστά στον Ιερό Ναό της Αγίας Γλυκερίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Εορταστική συναυλία «Χριστός Γεννάται»

Η εορταστική συναυλία «Χριστός Γεννάται», της Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων – υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή - και η Εκκλησιαστική Χωροδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών – υπό τη διεύθυνση του Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα- καλωσορίζουν το κοινό στην εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εορταστικής εκδήλωσης

- Χαιρετισμοί
Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων:
- Η Παρθένος Σήμερον Μ.Αδάμη
- Σήμερον ο Χριστός Μ.Αδάμη
- Μάγοι Περσών Βασιλείς Μ.Αδάμη
- Χριστός Γεννάται Π.Σκουφά
- Εs ist ein Ros entsprungen Michael Praetorius-Melchior Vulpius
- A Cristmas Carol Ουγγαρέζικη Μελωδία.Επεξ.Zoltan Kodaly
- My Lord what a morning Negro Spiritual
- Go,tell it on the Mountain Negro Spiritual
- Ave Maris Stella Edvard Grieg
- Κάλαντα Προποντίδας Επεξ.Μ.Αδάμη
- A merry Christmas Traditional West Country Carol
-Η ηθοποιός.Άννα Παπαδάκου διαβάζει ένα διήγημα του Φ.Κόντογλου
Ο Εκκλησιαστικός Χορός του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών
- Η Παρθένος Σήμερον Κοντάκιον Ηχος Μέσος Τρίτος
- Δεύτε Ίδωμεν Πιστοί Κάθισμα Μέλος Παλτινόν ή Νανανώ
- Τα σύμπαντα Σήμερον Ήχος Δεύτερος
- Αι Αγγελικαί Ήχος Πλ.του Δευτέρου Τετράφωνος
- Σήμερον γεννάται Ήχος πλάγιος του Δευτέρου
- Χριστός εν Πόλει Τροπάριον Ήχος Πρώτος
- Ευλογήσατε τον Κύριον Λατρινός Πολυέλεος Ι.Κουκουζέλη Ήχος Πρώτος
- Η Γέννησις Σου

Ο εκκλησιαστικός χορός του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών είναι ένα από τα παλαιότερα χορωδιακά σχήματα της πόλεως των Αθηνών. Απ' το 2012 μετατράπηκε σε βυζαντινό χορό με την προσθήκη παιδικών και γυναικείων φωνών. Το χορό διευθύνει ο κος Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας, Μ. α Θεολογίας-Μουσικολογίας, καθηγητής βυζαντινής μουσικής στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συνεργάτης ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Φιλοδοξώντας να γεφυρώσει τον χώρο ανάμεσα στο αμιγώς λυρικό ή συμφωνικό ρεπερτόριο, την αθηναϊκή πολυφωνική παράδοση και τη σύγχρονη λόγια δημιουργία, η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1999. Αποτελεί την τρίτη ιστορικά Ελληνική επαγγελματική χορωδία και ένα από τα τέσσερα αυτοδύναμα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε την πλούσια μουσική της παρουσία, τόσο στα πλαίσια εκδηλώσεων – παραγωγών του Δήμου της Αθήνας όσο και φιλοξενούμενη όλων των μεγάλων φορέων πολιτισμού της χώρας.

Κορυφή σελίδας


Διακεκριμένοι ερευνητές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

To Moύσειο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί διάλεξη της βυζαντινολόγου Dr. Judith Herrin, ομότιμου καθηγήτριας του Πανεπιστημίου King's College του Λονδίνου με θέμα "Marriage as an essential element of Byzantine diplomacy".

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 7.30 μ.μ.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Η Dr. Judith Herrin σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Έχει εκπαιδευτεί στο Παρίσι και το Μόναχο, εργάστηκε ως αρχαιολόγος στη Βρετανική Σχολή Αθηνών και στo Kalenderhane Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ως υπότροφος του Dumbarton Oaks. Στη συνέχεια, δίδαξε Βυζαντινή Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Princeton μέχρι το 1995. Διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών από το 2011 έως το 2012.

Κορυφή σελίδας


Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά

Το Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στο πνεύμα των ημερών. Οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, με αφετηρία βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες και άλλα επιλεγμένα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, τα οποία εικονογραφούν διαφορετικά επεισόδια από την αφήγηση της Γέννησης.

Για παιδιά 5 έως 8 ετών
Σάββατο15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ