!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 595, 10 Δεκεμβρίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους κρατούν δέσμια την περιουσία της Εκκλησίας

Κανείς ασθενής χωρίς γιατρό και φάρμακα

«Άναψε ένα κερί για ανθρώπους που κινδυνεύουν»
Αποστολή Αγάπης στην Καλλιθέα

Εγκαίνια για το νέο κοινωνικό παντοπωλείο
απόψε στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα
επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 363
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους κρατούν δέσμια την περιουσία της Εκκλησίας

Την έμπρακτη στήριξή του στους Βοιωτούς επιχειρηματίες θέλησε να δώσει ο Αρχιεπίσκοπος, χαιρετίζοντας τις δράσεις που αναδείχθηκαν μέσα από το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. Σε δείπνο εργασίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής λίγο έξω από τη Λιβαδειά, ο Μακαριώτατος κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο ν' αφήσει πρακτικές του παρελθόντος, όπως οι "άκαρπες" αποζημιώσεις και η νοοτροπία του ωχαδελφισμού.

"Ο λόγος του ιερέα δεν είναι πάντοτε ευχάριστος ή, αν θέλετε, δεν είναι διπλωματικός. Πρέπει να είναι η γλώσσα της αλήθειας" είπε ο Αρχιεπίσκοπος, που επισήμανε στο ακροατήριο ότι "η Ελλάδα έχει μάθει να ζει με Τρόικες από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, γι' αυτό και δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός! Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας και να εμπιστευτούμε τους νέους ανθρώπους".

Ο Μακαριώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σ' εκείνα τα προβλήματα που χρονίζουν και ελαχιστοποιούν το προνοιακό έργο της Εκκλησίας: "...η περιουσία της Εκκλησίας είναι μια ιστορία μπλεγμένη. Στ' αλήθεια, δεν ξέρουμε τί ανήκει σε ποιον! Ο Κεντρικός Οργανισμός της Εκκλησίας κινδυνεύει με κλείσιμο! Ταξιδέψαμε σε χώρες του εξωτερικού, όπου πιστεύαμε ότι μπορούμε να έχουμε βοήθεια, αλλά δεν έχουμε πειστική απάντηση ούτε στο φορολογικό, ούτε και στο κτηματολόγιο. Η Εκκλησία έδωσε το 1952 750.000 στρέμματα γης στο ελληνικό κράτος. Ποιος αλήθεια, τ' αξιοποιεί σήμερα;"

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην πρωινή συνάντηση που είχε με τον Yφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ: "Πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι σημερινοί ηγέτες τι θέλουν: τις αρχές των ιδρυτών της Ευρώπης, όπως η αλληλεγγύη κι ο σεβασμός ή μια παγίδα τοκογλυφίας; Θέλουμε μια Ευρώπη Γερμανική ή μια Γερμανία ισότιμη με όλα τα μέλη στην Ευρώπη; Για ποια Ευρώπη μιλάμε;"

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού 60 χρόνων δράσης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και, κατά τις εργασίες του, μίλησαν εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό ιστό της περιοχής κι από τον πολιτικό κόσμο.

Κορυφή σελίδας

Κανείς ασθενής χωρίς γιατρό και φάρμακα

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κάνει πράξη η ΜΚΟ Αποστολή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας…

"Υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε κοντά σας και θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις" είναι το διαχρονικό μήνυμα που αποστέλλουν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας από κάθε σταθμό του Οδοιπορικού Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και στους ανασφάλιστους νησιώτες του Αιγαίου, υιοθετώντας τα υγειονομικά προβλήματα των ακρίτων και στηρίζοντας δήμους, μητροπόλεις και ιδρύματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που κάνει έκκληση για βοήθεια.

Για τις ανάγκες εφτά προορισμών των Οδοιπορικών Υγείας ετοιμάστηκαν 130 κιβώτια με 12.000 φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό και αποστάλθηκαν σε Αγαθονήσι, Καστελόριζο, Νίσυρο, Σίφνο, Σαντορίνη, Σύρο και Κίσσαμο Χανίων για τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων κατοίκων των περιοχών αυτών.

Δώρο ζωής χαρακτήρισαν οι Μητροπολίτες και οι Δήμαρχοι την φαρμακευτική προσφορά που έφυγε χθες για τους ανωτέρω προορισμούς, λόγω των τεράστιων αναγκών που προκύπτουν όταν εβδομάδες ολόκληρες, είναι αποκλεισμένοι χωρίς γιατρό και φάρμακα.

Είναι δε σημαντικό να σημειωθεί, ότι τα οι περισσότεροι σταθμοί του Οδοιπορικού Υγείας που στηρίζει με φαρμακευτικό υλικό το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δεν έχουν καν φαρμακείο...

Από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακριτικό Καστελόριζο ως την Ορεστιάδα του Έβρου, μέσα από τα Παραρτήματα του, μέσα από τη στήριξη σε φαρμακευτικό υλικό, μέσα από τις πρωτοβουλίες του σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι δίπλα στους νησιώτες, στους ακρίτες, σε όλους τους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες που τους χειμερινούς μήνες, μένουν αποκλεισμένοι από γιατρό και φάρμακα.

"Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου - κανείς ασθενής χωρίς γιατρό και φάρμακα - το κάνουμε πράξη για κάθε συνάνθρωπό μας. Δώσαμε μια υπόσχεση: ότι θα είμαστε κοντά σε κάθε ακρίτα της Ελλάδας, σε κάθε ανασφάλιστο και άπορο νησιώτη, σε κάθε άρρωστο που έχει ανάγκη το φάρμακό του και δε μπορεί να το πληρώσει. Ο "πλησίον" είναι σε κάθε νησί που επισκεφθήκαμε, είναι σε κάθε νησιώτη που υποσχεθήκαμε, είναι σε κάθε μητρόπολη και δήμο που στηρίξαμε. Αυτή η στήριξη είναι για μας η απάντηση της ανθρωπιάς στην σκληρότητα της φτωχοποίησης μιας Ελλάδας, που χωρίς την προσπάθεια όλων, θα θρηνούσε τα παιδιά της. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Για κάθε κουτί φάρμακου που συλλέγουμε, για κάθε παιδί που εμβολιάζουμε, για κάθε ξεχασμένο έλληνα που μας περιμένει. Είμαστε κοντά του." δήλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας κατά την αποστολή των φαρμάκων.

Από τον Ιανουάριο 2013 ξεκινά η συλλογή όσο το δυνατό μεγαλύτερων ποσοτήτων των απαιτούμενων φαρμάκων και η χορήγηση τους προς τον ανασφάλιστο ασθενή που τα έχει ανάγκη, εντελώς δωρεάν και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια κέρδους ή οποιασδήποτε άλλης διακίνησης τόσο στην Αττική όσο και στις περιοχές του Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Κορυφή σελίδας

«Άναψε ένα κερί για ανθρώπους που κινδυνεύουν»

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μαραθωνίου Γραμμάτων 2012 της Διεθνούς Αμνηστίας, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πραγματοποιείται στις 18.00 στα σκαλιά της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η εκδήλωση «Άναψε ένα κερί για ανθρώπους που κινδυνεύουν», με την παρότρυνση να «φωτίσουμε τις δύσκολες στιγμές των συνανθρώπων μας, γράφοντας ένα γράμμα αλλά και φτιάχνοντας το δικό μας φαναράκι».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων με το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και στόχο να συγκεντρώσει 7.000 γράμματα συμπαράστασης σε ανθρώπους που κινδυνεύουν και υπογραφές διαμαρτυρίας προς τις κυβερνήσεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Μαραθώνιος Γραμμάτων αποτελεί μία από τις παλαιότερες ακτιβιστικές δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ