!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  




Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)






Τεύχος 593, 3 Δεκεμβρίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 



Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανθρωπιστική βοήθεια πέντε τόνων στο Κόσσοβο

Παζάρι στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Χριστουγεννιάτικες αγορές από το Ε.Λ.Ι.Α.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών





Μυσταγωγικοί περίπατοι
στη βυζαντινή Αθήνα


(Πρόγραμμα Δεκεμβρίου)




ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ανθρωπιστική βοήθεια πέντε τόνων στο Κόσσοβο

Ανθρωπιστική βοήθεια στο μαρτυρικό Κόσσοβο-Μετόχια μετέφερε αντιπροσωπεία της «Αποστολής» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα σε επίσκεψη που πραγματοποίησε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, την οποία εκπροσώπησε ο πατέρας Παρθένιος Μαχαιριώτης.

Με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού το κλιμάκιο προσέφερε τρόφιμα και ρουχισμό στην πόλη Στρίπτσα και στους κατοίκους του απομακρυνσμένου χωριού Σούσιτσε. Τον κ. Δήμτσα συνόδευσε ο Υφυπουργός Κοσσόβου της Σερβίας Μίρκο Κρίλιτς, ο οποίος σε δείπνο που παρέθεσε τον ευχαρίστησε για την συνέπεια με την οποία η «Αποστολή» στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που συνεχίζουν να δοκιμάζονται.

Η Αποστολή με τον π. Παρθένιο και εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια και στην Μονή του Αρχαγγέλου στο Πρίζρεν και στα Μετόχια του Κοσσόβου, τις Μονές Πετς και στην Τέτσινα. Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Δήμτσας ανάφερε: «Η Αποστολή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Κοσσόβου. Στις αρχές του φθινοπώρου δεσμευτήκαμε στον Πατριάρχη Ειρηναίο να στηρίξουμε το Κόσσοβο και τα Μετόχια. Το πράττουμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το μυαλό μας είναι σε σας. Το κάθε πακέτο που σας παραδίδουμε είναι κατάθεση ψυχής, είναι κατάθεση ζωής των Ελλήνων που συνεχίζουν να δείχνουν την ανθρωπιά τους. Είναι η έβδομη αποστολή αυτή που υλοποιούμε βάζοντας ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης που δημιουργεί η «Αποστολή».

Κορυφή σελίδας


Παζάρι στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Παζάρι βιβλίων και αντιγράφων ελληνικών μουσείων, που θα διατεθούν με έκπτωση 50% και 40% αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο από 7 ως 9 Δεκεμβρίου (Παρασκευή και Σάββατο: 10 πμ. ως 8 μμ. και Κυριακή 10 πμ. ως 5 μμ.). Επίσης, την Κυριακή 9, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 10 πμ. ως τις 11.30 και από τις 12 ως τη 1.30 μμ., το μουσείο προσκαλεί τους μικρούς φίλους του σε ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευών.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, που προσφέρεται δωρεάν (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213.2139507 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 πμ. έως 3 μμ.), οι μικροί επισκέπτες από 5 ως 8 ετών θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, με αφετηρία συγκεκριμένα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου. Βυζαντινό Μουσείο: Βασ. Σοφίας 22.

Κορυφή σελίδας


Χριστουγεννιάτικες αγορές από το Ε.Λ.Ι.Α.

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του το Ελληνικό, Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) προσκαλεί τους λάτρεις των παλιών βιβλίων και των συλλεκτικών περιοδικών, των παιχνιδιών και των πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων δώρων, καρτών και γουριών, να επισκεφτούν το κτίριο της Πλάκας στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου. Τα είδη θα προσφέρονται με έκπτωση έως και 50%. Στην Αγίου Ανδρέου 5, Πλάκα. Ώρες: 12 – 5 μμ.

Κορυφή σελίδας


Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Επιστημονικές εκδόσεις του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών (ΚΒΕ, ΚΕΡΑ, ΚΝΕ) και του προγράμματος «Επιστήμη Κοινωνία» θα διατίθενται στο κοινό με έκπτωση 40%. Το παζάρι έχει ήδη ξεκινήσει από το Σάββατο και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου. Από τις 11:00 έως τις 20:00, στη λεωφόρο Βασιλέως Κωσταντίνου 48, Αθήνα

Περισσότερα στο www.eie.gr

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ