!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 582, 19 Οκτωβρίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι βίωμα

Ευκαιρίες απασχόλησης από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας

Το Μακεδονικό έπος στο ραδιόφωνο του 89,5Οι άνθρωποι του Βυζαντινού Μουσείου
αποκαλύπτουν τους θησαυρούς του


Αυτήν την Κυριακή μια ξεχωριστή ξενάγηση,
με δωρεάν είσοδο μας επιφυλάσσει το Βυζαντινό.
Περισσότερα στην Επικαιρότητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι βίωμα

Χθες το απόγευμα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Έδεσσας, η πόλη τίμησε τον Μακαριώτατο, ανακηρύσσοντάς τον σε επίτιμο δημότη. "Σας δίνω το κλειδί της πόλης, με το οποίο δε θα μπορέσετε ν' ανοίξετε κάποια πόρτα, αλλά με την παρουσία σας, "ανοίξατε" τις καρδιές μας", είπε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Γιάννου, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Έδεσσας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε "Τα 100 αυτά χρόνια ήταν έντονα για την ιστορία της πόλης, που πέρασε από διάφορες φάσεις: τη βιομηχανική ανάπτυξη που στηρίχθηκε στη δύναμη του νερού, την κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής, τον 2ο Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο, τη μετανάστευση. Σήμερα ο τόπος και όλη η χώρα απειλούνται από την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την απώλεια του βιοτικού επιπέδου που έχει κατακτήσει ο λαός μας" ενώ συμπλήρωσε "πάντα η Εκκλησία μας βοηθούσε τους έχοντες ανάγκη στο πλαίσιο του ποιμαντικού και κοινωνικού της έργου. Σήμερα, όμως, η δραστηριότητα αυτή αποκτά σημαίνοντα ρόλο, καθώς είναι από τους λίγους θεσμούς που έχουν καταφέρει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παράσχουν πραγματική βοήθεια", ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "Κάτω από την καθοδήγηση ενός φωτισμένου ηγέτη η Εκκλησία ασκεί αυτό το ρόλο με τη σεμνότητα που πρέπει και χωρίς μεγάλη δημοσιότητα. Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι μας γνωρίζουμε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, όλοι γνωρίζουμε τη σημαντική βοήθεια που παρέχει στο λαό, χωρίς να το αναφέρουν τα μεγάλα κανάλια και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης. Ίσως αυτό να είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που μας κάνουν να υποκλινόμαστε στο μεγαλείο αγάπης που δείχνει η Ελλαδική Εκκλησία για τον άνθρωπο και να τιμούμε διπλά τον προκαθήμενό της".

Ο Μακαριώτατος, ευχαριστώντας με τη σειρά του τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο για την τιμή που του έγινε, επισήμανε με έμφαση πως ιδιαίτερα αυτήν την εποχή η διοικούσα Εκκλησία και οι τοπικές αρχές έχουν μια πορεία κοινή: να σταθούν στον άνθρωπο. "Η Εκκλησία πάντα πρόσφερε και πάντα θα προσφέρει όσο υπάρχει ανάγκη. Είμαστε σε μια εποχή συνεργασιών και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με όποιον το ζητήσει".

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε ακόμη στη σημαντική προσπάθεια των πιστών να ενισχύσουν την Εκκλησία και το φιλανθρωπικό της έργο και υπογράμμισε: "Κύριο έργο της Εκκλησίας είναι να δώσει προορισμό, να καλλιεργήσει πνευματικά τον άνθρωπο. Ο Χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία, δεν είναι θεωρία, είναι βίωμα. Μέσα στην πορεία της ζωής, το κέντρο είναι το ανθρώπινο πρόσωπο κι όποιος το παραβιάζει, είναι έξω από τη διδασκαλία του Θεού", ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη συνεργασίας τόνισε "χρειάζεται να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς, αυτή είναι και η σύστασή μου στα κόμματα, σταματήστε να τσακώνεστε, βρεθείτε όλοι σε ένα τραπέζι ενωμένοι και συζητήστε για το κοινό καλό, για το πως θα ξεπεράσουμε τη κρίση μας" κι ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "όσοι υποφέρουν και πεινάνε δε θα μας συγχωρήσουν αν δεν συνεργαστούμε για να τους βοηθήσουμε και αν δεν μας συγχωρήσουν αυτό θα έχει κι άλλες επιπτώσεις".

Κορυφή σελίδας


Ευκαιρίες απασχόλησης από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας

Η επαγγελματική κατάρτιση και η δημιουργία θέσεων εργασίας για συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες είναι ο στόχος του σχεδίου με τίτλο «Αποστολή για την Κοινωνική Ένταξη και Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Αλληλεγγύης», στην οποία συμμετέχει και η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το σχέδιο προβλέπει την επαγγελματική κατάρτιση των ωφελουμένων και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών (συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.ά.) για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Απευθύνεται σε: α) μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 χρόνων με χαμηλά τυπικά προσόντα, β) άνεργους ευρισκόμενους σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενους από φτώχεια, γ) άστεγους συμπολίτες μας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοικοι Δήμου Αθηναίων ή Μοσχάτου – Ταύρου και μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ως τις 26 Οκτωβρίου 2012.

Κορυφή σελίδας


Το Μακεδονικό έπος στο ραδιόφωνο του 89,5

Στο επίκεντρο της έρευνας των παραγωγών, η ελληνικότητα της περιοχής στην ιστορική της διαδρομή, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Τα μεγάλα Μουσεία της περιοχής ανοίγουν για το ραδιόφωνο τους θησαυρούς τους και με τρόπο εύληπτο μας «αφηγούνται» την ιστορική συνέχεια του Γένους, από τον Αλέξανδρο και τους ελληνιστικούς χρόνους έως το Βυζάντιο και τους Βαλκανικούς πολέμους.

Σπάνια ντοκουμέντα φωτίζουν την πολιτική και τη διπλωματία στις αρχές του περασμένου αιώνα και μαρτυρίες από σπάνιο αρχειακό υλικό, τη λογοτεχνία, τον διεθνή και τον ελληνικό Τύπο ζωντανεύουν σελίδες από τις πολεμικές επιχειρήσεις, τους διωγμούς και το έπος της απελευθέρωσης. Ιστορικοί, ερευνητές και συγγραφείς μας αποκαλύπτουν σκοτεινές πτυχές από το Μακεδονικό ζήτημα και μας γνωρίζουν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, που συνδέθηκαν με τον ένδοξο απελευθερωτικό αγώνα.

Αυτό, όμως, που κάνει ξεχωριστό το ραδιοφωνικό αφιέρωμα είναι πως, μαζί με την ιστορικά τεκμηριωμένη αναβίωση του Μακεδονικού έπους, οι μνήμες, η μουσική, οι ήρωες, οι πνευματικοί άνθρωποι συνθέτουν τον καμβά της Θεσσαλονίκης και μεταφέρουν τους Έλληνες όπου γης στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ