!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 569, 16 Ιουλίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ενθύμιον Σμύρνης" με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

«Στώμεν καλώς στις αυτοκτονίες»

«Διαβάζουμε» στο ραδιόφωνο του 89,5Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία


Το Σάββατο 21 Ιουλίου από τις 9 το πρωί
συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό:
• Στην Κηφισιά, στην πλατεία Νέας Κηφισιάς
• Στο Περιστέρι, στην κεντρική πλατεία Περιστερίου
• Στο Βύρωνα, στην πλατεία Αγίου Λαζάρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


"Ενθύμιον Σμύρνης" με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σύλλογος Οικογένειας "Κεθεά Νόστος" παρουσιάζουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου στο Βεάκειο τη Μουσική Παράσταση "Ενθύμιον Σμύρνης" με τη συμμετοχή της 10μελους Ορχήστρας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μια συναυλία - ταξίδι στην ελληνική παράδοση με τα τραγούδια της πατρίδας μας. από το Αιγαίο έως τη Μακεδονία και τη Θράκη, από την Ήπειρο έως την Κρήτη, αλλά και με τραγούδια των χαμένων πατρίδων, του Πόντου, της Πόλης και της Σμύρνης.

Ερμηνεύουν οι: Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Μάνου. Συμμετέχει η Μαρία Χαλουλάκου.

Θα τους συνοδεύσει η νεοσύστατη 10μελής ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που έχει ήδη στο ενεργητικό της συναυλίες και συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες και μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με επετειακά αποσπάσματα από δύο έργα που αντλούν τη δύναμή τους από τις βαθιές ρίζες της καθ’ ημάς Ανατολής.

Πρόκειται για την Μικρά Ασία, σε στίχους Πυθαγόρα, και το Βυζαντινό Εσπερινό, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, δύο έργα του Απόστολου Καλδάρα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.

Την συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 2001 από ευαισθητοποιημένους γονείς παιδιών που βρίσκονταν σε διαδικασία απεξάρτησης. Στόχοι του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόβλημα των εξαρτήσεων, καθώς και η προβολή και η ενίσχυση του έργου που επιτελεί το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ & ΕΞΑΝΤΑΣ που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, τη Δυτική Αττική, τα νησιά του Αιγαίου και σε τμήματα της Πελοποννήσου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
Διστόμου 70-74, Πειραιάς
Πληροφορίες στα τηλ. 210-4131305/ 210-4111341
Γενική Είσοδος: 15 ΕΥΡΩ

Κορυφή σελίδας


«Στώμεν καλώς στις αυτοκτονίες»

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη γίνεται αφορμή για περίσκεψη και προσευχή απέναντι στο ανησυχητικό φαινόμενο των αυτοκτονιών που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στον τόπο. Οι ιερείς με τους ενορίτες του ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως - στις παρυφές του Υμηττού – απευθύνουν πρόσκληση στους προσκυνητές, λέγοντας: "ελάτε να πούμε προσευχητικά στώμεν καλώς στις ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ. Προσκαλέστε τους απελπισμένους να γνωρίσουν την ΕΛΠΙΔΑ".

Στις εκδηλώσεις του διημέρου, εκτός των ακολουθιών, προβλέπεται το βράδυ της Δευτέρας λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Κατά την παράδοση των τελευταίων ετών θα προστεί στη θεία λειτουργία ο παρεπιδήμων κατά Ιούλιο εν Ελλάδι, Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

Κορυφή σελίδας


«Διαβάζουμε» στο ραδιόφωνο του 89,5

Σήμερα στις 23:00 το βράδυ, στη ραδιοφωνική βιβλιοθήκη του 89,5, ο Δημήτρης Ριζούλης διαβάζει κείμενα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς.

Ο Άγιος Νικόλαος (Βελιμίροβιτς) Επίσκοπος Αχρίδος, της Σερβικής Εκκλησίας, γεννήθηκε το 1880 στην Σερβία. Έλαβε ευρεία μόρφωση ανά την υφήλιο και επέδειξε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Οι υψηλές θεολογικές και φιλοσοφικές μελέτες του τον έκαναν σύντομα γνωστό λαμβάνοντας πέντε διδακτορικούς τίτλους σε διάφορα Πανεπιστήμια του κόσμου. Επίσκοπος εκλέχθηκε μόλις στα 39 του χρόνια. Ποίμανε με ιδιαίτερη αγάπη και σοφία την επισκοπή του, όμως, η ποιμαντική του διακονία αγκάλιασε στην κυριολεξία όλον τον κόσμο με τα διάφορα ταξίδια του (λόγω εξορίας ή όχι), τη διδασκαλική του δραστηριότητα σε πανεπιστημιακές σχολές αλλά και μέσω του πλήθους των επιστολών και των βιβλίων του.

Τα γραπτά του εμφορούνται από βαθύτατο Πατερικό πνεύμα και αποπνέουν πάντοτε μια απλοϊκή γλυκύτητα συνδυασμένη με βαθιά σοφία και υψηλή θεολογία. Ο σύγχρονος και φίλος του Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς είπε για τον Άγιο Νικόλαο: "Ο Νικόλαος Αχρίδος ήταν ο μέγας άγιος Χρυσόστομος των ημερών μας. Έγινε διδάσκαλος μέγας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κήρυξ της ορθοδόξου πίστεως, ποιμήν σοφός, πνευματικός οδηγός των Σέρβων, στύλος της πατρίδος του, Απόστολος της Ορθοδοξίας σε κράτη μακρινά...".

Εκοιμήθη προσευχόμενος στις 17 Μαρτίου 1956 στην Ι.Μ. Αγ. Τύχωνος στις ΗΠΑ. Το ιερό του σκήνωμα επέστρεψε στην Σερβία το 1991.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ