!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 566, 28 Ιουνίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινωνικό ιατρείο και από τη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Τιμή στους αδελφούς Παπαγεωργίου

Νέα σελίδα στην Αίγυπτο - συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον νέο Πρόεδρο

Καλοκαιρινές αποδράσεις στο Βυζαντινό

Η Θράκη μέσα από τους μεγάλους Έλληνες στον 89,5


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κοζάνη


Μάθετε για τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα
του Παναγιωτάτου από την Επικαιρότητα,
στο ecclesia.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Κοινωνικό ιατρείο και από τη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο στεγάζεται στο Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Τρίτη 26 Ιουνίου το απόγευμα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Δήμο Λαμίεων στην αντιμετώπιση ενός σοβαρότατου κοινωνικού προβλήματος. Παράλληλα, σημείωσε με έμφαση το μήνυμα που θα δώσει στους ανασφάλιστους αδελφούς μας ότι η αγάπη και η συνεργασία είναι η διέξοδος από τα στενωπά της απογνώσεως και της δεινής καταστάσεως στην οποία περιέρχονται οι αναξιοπαθούντες αδελφοί μας.

Ετόνισε ότι στην δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία μας το φιλότιμο του Έλληνα είναι εκείνο που θα ανατρέψει την κρίση και θα ανοίξει νέους δρόμους προόδου και αλληλεγγύης Με το Κοινωνικό Ιατρείο όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν την ανάλογη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν θα υπάρξει πρόβλημα μη αντιμετωπίσιμο.

Εζήτησε την συμπαράσταση όλων και απηύθυνε έκκληση προς τους δυναμένους να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή προσφέροντας φάρμακα και ενισχύοντας την προώθηση ανασφάλιστων σε νοσηλευτικά ιδρύματα για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Τέλος, συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο και όλους τους παρισταμένους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την εθελοντική προσφορά τους και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν το Κοινωνικό Ιατρείο.

Στα Εγκαίνια παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κυριακάκης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος και πολλοί Ιατροί, συνεργάτες του Κοινωνικού Ιατρείου.

Κορυφή σελίδας


Τιμή στους αδελφούς Παπαγεωργίου

Στο πρόσωπο των αδελφών Παπαγεωργίου ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τιμητική διάκριση για τη συμπλήρωση 12 ετών ευεργετικής λειτουργίας του Νοσοκομείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην κρίση που περνά η χώρα μας, επισημαίνοντας πως η Εκκλησία έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος της πρόνοιας και της φροντίδας των αδυνάτων. Πρόσθεσε πως πέρα από τη φιλανθρωπία, αποστολή της Εκκλησίας και του κόσμου είναι να αντιγράψει το παράδειγμα των Αγίων της Εκκλησίας.

"Η εκκλησία μας δείχνει ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και πρέπει αυτή την εικόνα να την σεβόμαστε και να την υπηρετούμε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κορυφή σελίδας


Νέα σελίδα στην Αίγυπτο - συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον νέο Πρόεδρο

Από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Μόρσι έγινε θερμά δεκτός χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄. Την συνάντηση, στην οποία προσεκλήθησαν εκπρόσωποι της Αγγλικανικής, Προτεσταντικής και Μαρωνίτικης Εκκλησίας της χώρας, ζήτησε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος.

Ο Μακαριώτατος, ευχαριστώντας για την άμεση πρόσκληση, ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο να έχει την ευλογία του Θεού στα υψηλά καθήκοντα που ανέλαβε υπέρ του αιγυπτιακού λαού. Παράλληλα, του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Πατριαρχική Καθέδρα στην Αλεξάνδρεια. Ο κ. Μόρσι απεδέχθη αμέσως την πρόσκληση και τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Μεγάλη Πόλη ο πρώτος σταθμός του θα είναι το παλαίφατο Πατριαρχείο, προς το οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, αφού 2.000 χρόνια οι χριστιανοί ορθόδοξοι ζουν ειρηνικά και αδιάκοπα στην Νειλοχώρα.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης προσέφερε στον Πρόεδρο έναν ασημένιο δίσκο με το έμβλημα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου κ.Μοχάμεντ Μόρσι ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση και επεσήμανε ότι όλοι οι Αιγύπτιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, είναι ίσοι πολίτες του κράτους, που πρέπει να διέπεται από δημοκρατία, συνταγματικότητα και ελευθερία. Επίσης, ετάχθη σαφώς υπέρ της αρμονικής συνυπάρξεως χριστιανών και μουσουλμάνων, υπογραμμίζοντας και πάλι τις αρχές της ισονομίας και τις ισοπολιτείας, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως.

Κορυφή σελίδας


Καλοκαιρινές αποδράσεις στο Βυζαντινό

Συνεχίζεται μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση γλυπτικής του Θόδωρου Παπαγιάννη με τίτλο «Άρτος». Για την συγκεκριμένη έκθεση ο Παπαγιάννης επέλεξε να «σκηνοθετήσει» με νέο τρόπο, χαρακτηριστικά έργα της καλλιτεχνικής του παραγωγής των τελευταίων 15 περίπου χρόνων. Ο άρτος αποτελεί το επίκεντρο γύρω από το οποίο οργανώνεται η αφήγηση της έκθεσης.

Μια μεγάλη, πολυπληθής πομπή που αποτελείται από μικρές πήλινες μορφές ξεκινά από το σκοτάδι και πορεύεται προς το φως, διατρέχοντας δυο αίθουσες για να καταλήξει μπροστά στην τρίτη και τελευταία, την αίθουσα του άρτου. Την πομπή πλαισιώνουν υπερφυσικού μεγέθους γλυπτά από μέταλλο και ξύλο. Στο κέντρο της τελευταίας αίθουσας, δεσπόζει ένα τεράστιο ταψί γεμάτο με πήλινα ομοιώματα άρτων ενώ πίσω του στέκουν στοιβαγμένα σακιά με σιτάρι. Σταυρόσχημες ξύλινες μορφές στις γωνίες συνοδεύουν την κεντρική εγκατάσταση, σε ένα σύνολο που ανακαλεί τον χώρο του βυζαντινού ιερού και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μεταφερμένη στον χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου η γλυπτική του Παπαγιάννη αποκτά νέο νόημα και περιεχόμενο με θρησκευτικές και ιστορικές αναφορές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται οι ακόλουθες θερινές δράσεις:

Τετάρτη 4/7, ώρα 20.00: Ο Θόδωρος Παπαγιάννης με την ιστορικό τέχνης του Μουσείου Ιωάννα Αλεξανδρή θα συνομιλήσουν και θα ξεναγήσουν το κοινό.

Τετάρτη 11/7, ώρα 20.00: Η ιστορικός τέχνης Ιωάννη Αλεξανδρή θα ξεναγήσει το κοινό.

Τετάρτη 1/8, ώρα 20.00: Ο Θόδωρος Παπαγιάννης θα ξεναγήσει το κοινό.

Κυριακή 9/9 και 23/9, ώρα 12.00: Ο Θόδωρος Παπαγιάννης με την Ιωάννα Αλεξανδρή θα συνομιλήσουν και θα ξεναγήσουν το κοινό.

Κορυφή σελίδας


Η Θράκη μέσα από τους μεγάλους Έλληνες στον 89,5

Στην εκπομπή «Μεγάλοι Ευεργέτες» αυτό το Σαββάτο 30 Ιουνίου, η Σμαραγδή Καράγιωργα παρουσιάζει στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας αφιέρωμα στους ευεργέτες της ακριτικής Θράκης. Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο π. Δημήτριος Βασιλειάδης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού στην Κομοτηνή.

Θα αναδειχθούν τα πορτρέτα των: Αντώνη Λεονταρίδη (Αλεξανδρούπολη), Νέστωρα Τσανακλή, Νικολάου Ζ. Παπανικολάου, Γεωργίου Νικολάου, Χατζηκωνσταντή Ζωΐδη, Δημητρίου Τριαρίδη, Ιωακείμ Ιωακειμίδη (Κομοτηνή), αδελφών Χατζέα στή Μαρώνεια, Κων/νου Σισμάνογλου, Σαράντη Αρχιγένη, Γεωργίου Ζαρίφη, Γρηγορίου Μαρασλή, αδελφών Ξενοκράτη, Ευγένιου Ευγενίδη.

Βράδυ Σαββάτου στις 8:00.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ