!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 559, 31 Μαΐου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα τελευταίος σταθμός στη Ρωσία

Το Δημοτικό Τραγούδι στους 89,5

Γιατί έπεσε η Πόλη;

Eκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στη νέα Βιβλιοθήκη της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Ειρηνική επίσκεψη
στην Εκκλησία της Ρωσίας


Όλο το ταξίδι της Συνοδικής αποστολής
στην Επικαιρότητα,
τη νέα ενότητα του ecclesia.grΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα τελευταίος σταθμός στη Ρωσία

Την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα επισκέφθηκαν λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο πρέσβης κ. Μιχαήλ Σπινέλλος και η σύζυγος του. Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο κτήριο της πρεσβείας, ένα από τα ιστορικότερα της πόλης. Ο Πρέσβης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά η επίσκεψη αυτή, αφού δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσετε τις ελληνικές θέσεις, σε θέματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας σήμερα». Ο Αρχιεπίσκοπος, ευχαρίστησε τον πρέσβη και τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή ανακεφαλαιώνει τις προηγούμενες ημέρες στη Ρωσία. Αναφέρθηκε στη φιλοξενία του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου, λέγοντας "από την ειρηνική αυτή επίσκεψη, πραγματοποιήσαμε τη σύσφιξη των παλαιών δεσμών και επιβεβαιώσαμε ότι συνεχίζονται. Συγχρόνως, πρόσθεσε ο Μακαριώτατος, ανταλλάξαμε απόψεις για σοβαρά εκκλησιαστικά θέματα. Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε: "συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ελλάδα και αναφέραμε κάποιους προσωπικούς προβληματισμούς, για το πως θα μπορούσε να στηριχθεί το έργο μας". Έκλεισε, τέλος, τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος, λέγοντας: "Επιστρέφουμε στην Ελλάδα, με εμπειρίες, γνώσεις και προβληματισμούς για συνεργασία στο μέλλον, την οποία κρίνουμε απαραίτητη".

Επιμέλεια: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφικό υλικό

Κορυφή σελίδας


Το Δημοτικό Τραγούδι στους 89,5

Αύριο Παρασκευή, στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναδεικνύει τη σχέση που έχει το δημοτικό τραγούδι με την κοινωνική ζωή. Καλεσμένη της εκπομπής είναι η κ. Ζωή Διονυσίου, Καθηγήτρια στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα μας μιλήσει για την παράδοση του δημοτικού τραγουδιού στην εκπαίδευση.

Παρασκευή, 1 Ιουνίου, στις 15:00 το μεσημέρι

Κορυφή σελίδας


Γιατί έπεσε η Πόλη;

Σε επεισόδιο της ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ, «Μηχανή του Χρόνου», διερευνώνται τα αίτια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Οι καλεσμένοι της εκπομπής: Ελένη Αρβελέρ, Γιώργος Λεονάρδος, Νίκος Νικολούδης, Αλίσια Σίμσον, Αλέξανδρος Καριώτογλου, Μαρία Τσακίρη, Νίκος Γεωργιάδης και Τηλέμαχος Λουγγής επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί «έπεσε» η Κωνσταντινούπολη. Η εκπομπή εστιάζει στο ρόλο του Πάπα, τους χειρισμούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη διχόνοια ανάμεσα σε ενωτικούς και ανθενετικούς. Η ιστορική έρευνα φωτίζει στιγμές από την πολιορκία των 52 ημερών και τις απεγνωσμένες προσπάθειες του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα να κρατήσει απόρθητα τα οχυρά. Η εκπομπή τελειώνει, σκιαγραφώντας τους δύο μεγάλους αντιπάλους, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον νεαρό σουλτάνο Μωάμεθ.

Δείτε το video

Κορυφή σελίδας


Eκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στη νέα Βιβλιοθήκη της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνικής Παιδείας συνδιοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 8 το απόγευμα στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Ι.Α.Α., επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων επικοινωνήστε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη στο Διαδίκτυο

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ