!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 551, 30 Απριλίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στη Λαμία

“Αποστολή” με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο στο Κατάστημα Κράτησης στον Ελαιώνα

Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στην Χαλκίδα

Την προσεχή Τετάρτη συνέρχεται η Δ.Ι.Σ.Μυσταγωγικοί περίπατοι
στη βυζαντινή Αθήνα


(Πρόγραμμα Μαίου)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στη Λαμία

Μετά την ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού δημιουργήθηκαν ανάγκες επισιτιστικής επιβίωσης σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Επιπλέον η αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών φορέων άφησε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που αδυνατούν να επισκεφτούν γιατρό και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών την Πέμπτη 26 Απριλίου ο Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, συζήτησε μαζί του το πρόβλημα της περιθάλψεως των ως άνω συνανθρώπων μας και του πρότεινε την δημιουργία κοινωνικού Ιατρείου στην Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την πρωτοβουλία αυτή, ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τον τρόπο δράσεως της φιλανθρωπίας σε όλη την έκταση της Φθιώτιδος και διεξοδικά συζήτησε μαζί του για την οργάνωση του Ιατρείου, πρότεινε δε ως χώρο Ιατρείου το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Λαμίας, το οποίο βρίσκεται σε κεντρική και προσβάσιμη θέση. Κατά την σύσκεψη ο κ. Πρόεδρος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο, ότι και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς εξέφρασε την πρόθεσή του για αμέριστη συμπαράσταση.

Με την εθελοντική προσφορά γιατρών, νοσηλευτών καθώς και άλλων φορέων οι ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας που δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα ασφαλιστικό φορέα, σύντομα θα έχουν την ανθρωπίνως δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μετά την ρύθμιση των λεπτομερειών θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου και θα αναγνωσθεί ειδική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου προς τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την λειτουργία του κοινωνικού Ιατρείου.

Κορυφή σελίδας


“Αποστολή” με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο στο Κατάστημα Κράτησης στον Ελαιώνα

Το κατάστημα κράτησης γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών επισκέφθηκε μετά από πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την περασμένη Πέμπτη, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Αποστολή» στηρίζει και μεριμνά για τις 250 κρατούμενες στις φυλακές του Ελαιώνα. Η Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος κυρία Χαρά Κουτσομιχάλη υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και τον Διευθυντή της «Αποστολής» και τους ενημέρωσε για τις συνεχείς ανάγκες και ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κατάστημα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν όλες τις πτέρυγες και διένειμαν περίπου 4.000 προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας που επιμελήθηκαν άνθρωποι της «Αποστολής».

Η Διεύθυνση των φυλακών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και τον κ. Δήμτσα για τη συνεχή μέριμνα και υποστήριξη που παρέχει η Εκκλησία, διαθέτοντας χιλιάδες δώρα αγάπης που καλύπτουν σημαντικές ανάγκες της καθημερινότητας των κρατουμένων.

Κορυφή σελίδας


Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στην Χαλκίδα

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναγγέλλονται τα επίσημα Εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, το οποίο δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας και του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας και την πρόθυμη αρωγή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου ιδιοκτησίας της οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα.

Τα Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ.

Κορυφή σελίδας


Την προσεχή Τετάρτη συνέρχεται η Δ.Ι.Σ.

Συνέρχεται από την Τετάρτη 2 έως και την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 155ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ