!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 549, 23 Απριλίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεύμα Αγάπης για 350 δοκιμαζόμενους πολίτες

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Αίγυπτο

Συντροφιά με ένα βιβλίο στους 89,5
Όλοι μαζί μπορούμε…
και συνεχίζουμε!


Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Γεύμα Αγάπης για 350 δοκιμαζόμενους πολίτες

Γεύμα αγάπης και αξιοπρέπειας διοργανώθηκε χθες Κυριακή για 350 συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και σιτίζονται μέσω της Εκκλησίας, στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Καποτά στην Πάρνηθα. Το γεύμα παρετέθη με πρωτοβουλία της Εκκλησίας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε στον χώρο της εκδηλώσεως, πολύ κοντά εκεί όπου βρίσκονται οι αποθήκες που έχουν παραχωρηθεί στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», έσπευσε να ευλογήσει και να χαιρετήσει όλους εκείνους για τους οποίους παρετέθη το γεύμα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τις 900 εθελόντριες των συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής και όλους εκείνους που συνδράμουν στο έργο των ενοριακών φιλόπτωχων, τον Αρχηγό του ΓΕΣ, τα επιτελικά στελέχη του Στρατού και ιδιαιτέρως τους στρατευσίμους που βοήθησαν στην οργάνωση του γεύματος και τον ΣΚΑΪ.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι πρέπει να κρατηθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και ευχήθηκε το επόμενο τραπέζι να βρει την πατρίδα και τον λαό σε καλύτερη κατάσταση.

Κατά την αναχώρησή τους, για τις ενορίες τους, και οι 350 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη παρέλαβαν ένα μικρό δέμα με τρόφιμα από τις ποσότητες που έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ και της Εκκλησίας, "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ", και τα οποία είχε ετοιμάσει η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο παρέστησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών Αθηναγόρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ.Ζιαζιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ Ι.Σπανολιός, ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ.Μάξιμος Παπαγιάννης, ο κ.Κωστής Δήμτσας, Διευθυντής της ΜΚΟ της Ι.Αρχιεπισκοπής, «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Κορυφή σελίδας


Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Αίγυπτο

Με κατάνυξη, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, το ελληνικό Κάιρο τίμησε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή της Διακαινησίμου (σύμφωνα με το τοπικό έθος) την μνήμη του Αγίου Γεωργίου «εν Παλαιώ Καΐρω», της «Ροτόντας» της Ανατολής.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν φέτος στο μικρό Παρεκκλήσιο του ιστορικού αυτού μνημείου της Ορθοδοξίας, καθώς ήδη εδώ και μήνες έχουν ξεκινήσει – για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια – οι εργασίες για την εκ βάθρων αποκατάσταση του χώρου, με την δωρεά του έλληνα εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Έτσι, παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Θεοφ. Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Θεοφ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Νήφωνος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την πορεία των έργων και ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους, τον Εξοχ.Πρέσβη της Ελλάδος κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, τον Εντιμ.Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη, τον Αντιπρόεδρο κ.Κήμη Φλεβοτομά και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητος των Αραβορθοδόξων κ. Φαρίντ Χούρι καθώς και όλους, χριστιανούς αλλά και μουσουλμάνους, που προσήλθαν προσκυνηματικώς στον μεγάλο αυτόν Άγιο της πίστεώς μας.

«Ήρθαμε όλοι στον αγαπημένο μας Άγιο Γεώργιο, για να τιμήσουμε τη μνήμη του, γιατί είναι συνδεδεμένος με τη ζωή του καθενός από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος. Και προσέθεσε: «Ήρθαμε να εξυμνήσωμε τη ζωή του και τα μαρτύριά του, να προσκυνήσουμε το άγιό του λείψανο και ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε χρόνο το στέφανο που στολίζει το εικόνισμά του είναι πλεγμένο με τα λουλούδια της Αναστάσεως».

Τέλος, ο Μακ. Πατριάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Καθηγούμενο της Μονής, Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Νήφωνα για τους κόπους που καταβάλει για την Μονή, ως και την εταιρεία «Arab Contractors» που υλοποιεί το πρόγραμμα της ανακαίνισης, ευχόμενος να έχει ολοκληρωθεί το έργο σε δύο χρόνια για να πραγματοποιηθεί τότε η μεγάλη τελετή των εγκαινίων της ανακαινισμένης πλέον «Ροτόντας».

Κορυφή σελίδας


Συντροφιά με ένα βιβλίο στους 89,5

Σήμερα, στις 23:00 το βράδυ, θ’ ακούσουμε από τη Ραδιοφωνική Βιβλιοθήκη του 89,5 το δημοσιογράφο Δημήτρη Ριζούλη να διαβάζει από το βιβλίο «Η δύναμη του ονόματος» του Επισκόπου Διοκλείας Καλλίστου Γουέαρ από τις Εκδόσεις Ακρίτα.

Ο Επίσκοπος Διοκλείας κ. Κάλλιστος (κατά κόσμον Timothy Ware), από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές και θεολογικές φυσιογνωμίες του καιρού μας, με απήχηση και αναγνώριση τόσο στον διορθόδοξο όσο και στον οικουμενικό χώρο, γεννήθηκε στην Αγγλία το 1934. Σπούδασε Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Φιλοσοφία και Θεολογία στην Οξφόρδη, απ’ όπου το 1965 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με εργασία για τον άγιο Μάρκο τον Ασκητή. Αγγλικανός από γέννηση και ανατροφή, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Ορθοδοξία το 1952, γοητευμένος από την ορθόδοξη Θεία Λειτουργία και την παράδοση της μυστικής θεολογίας, από την ενότητα θεολογίας και προσευχής.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ