!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 526, 23 Ιανουαρίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια στέγη για τα παιδιά με αυτισμό

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας τίμησε η Εκκλησία στη Ρωσία

Η καταστροφή της Σμύρνης

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής


Εισαγωγή στη «Μυσταγωγία»
από τον π. Δημήτριο Στανιλοάε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μια στέγη για τα παιδιά με αυτισμό

Εκδήλωση προς τιμήν των Εφημερίων των Κοιμητηρίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρουφ, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Οι Εφημέριοι, οι οποίοι χρηματοδότησαν την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιδρύματος Κόκκορη, θα τιμηθούν από τον Μακαριώτατο γι' αυτήν τους την ενέργεια.

Το εν λόγω ίδρυμα, το οποίο φέρει το όνομα της δωρήτριας Μαρίας Κόκκορη, λειτουργεί ως κοινοτικό σπίτι και ημερήσιο εργαστήρι κι αποτελεί μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, που παρέχει υπηρεσίες εξειδικευμένης θεραπευτικής υποστήριξης. Σε αυτό εξυπηρετούνται άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.

Το κοινοτικό σπίτι διευθύνεται από τον Πανσιόλ.Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη. Αποτελεί στέγη μακράς διαμονής, όπου γίνονται δεκτά μέχρι 20 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από 12 ετών και άνω. Για το κέντρο ημέρας και τα εργαστήρια, γίνονται δεκτά μέχρι και 45 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από12 έως 30 ετών.

Σκοπός της υποστηριζόμενης αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down, είναι η ενίσχυση της συμμετοχής τους σε καθημερινές δραστηριότητες στην κοινότητα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονόμησή τους και η κοινωνική τους αποκατάσταση και ενσωμάτωση.

Διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας:
Προμηθέως 28 και Αγαμέμνονος, ΤΚ 166 74, Άνω Γλυφάδα
Τηλ.: 210.9641.782, FAX: 210.9641.787, mkokkori@otenet.gr

Κορυφή σελίδας


Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας τίμησε η Εκκλησία στη Ρωσία

Το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας η εκδήλωση απονομής του βραβείου «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» από το Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών της Ρωσικής Εκκλησίας. Τιμώμενα πρόσωπα για το έτος 2011 ήταν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και ο Μαχμούτ Αμπάς, Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Μακαριώτατος, φθάνοντας στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Κυρήνης κ.Αθανάσιο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Μόσχα και τον Πανοσιολ.Αρχιμ. κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακ.Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ.Κυρίλλο και τον Εξοχ.Πρόεδρο κ.Μαχμούτ Αμπάς.

Την έναρξη της εκδηλώσεως κήρυξε ο Καθηγητής Δρ.Αλεξέγιεβ Βαλέριυ Αρκάντεβιτς, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών με την παρουσίαση του ιστορικού καθιερώσεως του προαναφερθέντος βραβείου, ενώ ακολούθως ο Πατριάρχης Μόσχας κ.Κύριλλος μίλησε για τα τιμώμενα πρόσωπα.

Αναφερθείς στην ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής τόνισε ότι τιμάται «για την εξαιρετική προσφορά Του στην εμπέδωση της ενότητος των Ορθοδόξων λαών και την εδραίωση και προβολή των χριστιανικών αξιών στην παγκόσμια κοινότητα, ως και τη συμβολή του στην σύσφιξη των διορθοδόξων σχέσεων».

Την επομένη ημέρα τελέστηκε Πατριαρχικό συλλείτουργο, στο οποίο μετείχαν εικοσιτέσσερεις Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας, στον περίβλεπτο Ναό του Σωτήρος Χριστού επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλίππου, Μητροπολίτου Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μεταξύ άλλων, είπε: «Χαιρόμεθα διότι στην ακατάβλητη και πολυεύθυνη αυτήν προσπάθεια πνευματικης αναγεννήσεως του πεφορτισμένου και κοπιώντος αφρικανού αδελφού, τυγχάνουμε της αδιαπτώτου πνευματικής συναντιλήψεως της Αδελφής Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας, επί τη στερεά βάσει της Ενότητας της Πίστεως, της Ιεράς Παραδόσεως και της λειτουργικής εμπειρίας εν τω συνδέσμω της αγάπης. Γι΄ αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό, που μας αξίωσε σήμερα να ευρισκόμεθα κοντά Σας και να μετέχουμε του συμποσίου αυτού της πίστεως».

Κορυφή σελίδας


Η καταστροφή της Σμύρνης

Την Τρίτη τα εγκαίνια της έκθεσης «Σμύρνη. Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922» στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη. Η σκηνοθέτις και επιμελήτρια Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ, μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας, παρουσιάζουν την εργασία τους για τη Σμύρνη με άγνωστο οπτικό υλικό. Για πρώτη φορά δημοσιεύονται άγνωστες εικόνες της Σμύρνης από ιδιωτικές συλλογές όπως αυτή του Pierre De Gigord και από τα αρχεία της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου κ.ά. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης (25 Ιανουαρίου - 11 Μαρτίου 2012) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σειρά προβολών του ντοκυµαντέρ, ενώ την ταινία συνοδεύει οµότιτλη φωτογραφική έκθεση. Κουμπάρη 1, Κολωνάκι.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ