!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 515, 12 Δεκεμβρίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεμαραθώνιος αγάπης από την ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Το παιδί στο έργο του Παπαδιαμάντη

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤΓιώργος Βαλέτας

Τρία άγνωστα θρησκευτικά άρθρα του Παπαδιαμάντη:
"Χριστούγεννα" - "Πρωτοχρονιά" - "Φώτα"


Διαβάστε στη Μυριόβιβλο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τηλεμαραθώνιος αγάπης από την ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου δεν θα γίνει φέτος ο καθιερωμένος Έρανος της Αγάπης. Ο Σεβασμιώτατος, σε μήνυμά του που θα διαβαστεί την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, σε όλους τους ναούς της Μητροπολιτικής Περιφερείας, τόνισε ότι πήρε αυτή την απόφαση λόγω της κρίσης που υπάρχει και που πιθανόν να έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση ανθρώπους που δεν μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εκκλησίας, με το να χτυπά η πόρτα και να αισθάνονται ανήμποροι να συνδράμουν.

Αντί του Εράνου και για να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κοινωνικό Παντοπωλείο που καλύπτει 100 οικογένειες το μήνα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, 3 συσσίτια που χορηγούν περί τις 300 μερίδες φαγητό καθημερινά, υποτροφίες για 20 φοιτητές σε μηνιαία βάση, επίδομα μηνιαίο σε 20 άπορες πολύτεκνες οικογένειες, λειτουργία Σχολείου για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες χωρίς καμία κρατική συνδρομή, Λειτουργία του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η Πλατυτέρα, στο οποίο φιλοξενούνται 65 ηλικιωμένοι, οι περισσότεροι άποροι, λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, βοηθήματα σε απόρους, ασθενείς, φυλακισμένους και άλλες φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις) θα περιαχθεί δίσκος στις 12 Δεκεμβρίου σε όλους τους ναούς, ενώ σε συνεργασία και κατόπιν ευγενούς προσφοράς του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡΤ, θα γίνει τηλεμαραθώνιος την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν αποκλειστικά στη φιλανθρωπία και προς ανακούφιση των ανθρώπων που δυσκολεύονται.

Κορυφή σελίδας


Το παιδί στο έργο του Παπαδιαμάντη

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη πραγματοποιεί του Εργαστήριο Παιδαγωγικής-Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η Εσπερίδα έχει θέμα "Παιδεία και παιδί στο έργο του Παπαδιαμάντη" και θα λάβει χώρα σήμερα στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του 1ου Ορόφου της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση θα εισηγηθούν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι διαφόρων ειδικοτήτων. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων του Εργαστηρίου για την Χριστιανική Αγωγή και τον Πολιτισμό.

Κορυφή σελίδας


Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ

Στολίδια, κάρτες, δώρα, έντυπα του 19ου και 20ου αιώνα, λευκώματα και βιβλία του ΕΛΙΑ με έκπτωση έως και 50% αλλά και το γούρι του 2012, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στη φιλική αυτή συνάντηση θα απολαύσουν τον καφέ τους με Χριστουγεννιάτικα κεράσματα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν παλιά αντικείμενα και παιχνίδια. Το γούρι του 2012, φέτος θα είναι αντίγραφο τυπογραφικού κοσμήματος από έντυπο του 19ου αιώνα.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Ε.Λ.Ι.Α., Αγίου Ανδρέου 4 & 5, στην Πλάκα (πίσω από την ιερά Μητρόπολη).

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ