!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 507, 10 Νοεμβρίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη στη Χίο και τα Ελευθέρια της νήσου

Χριστούγεννα για όλους από το ΚΕ.ΣΟ.

Αφιέρωμα στον Δημήτρη ΜητρόπουλοΔείτε τη νέα ιστοσελίδα από τη
Συνοδική Επιτροπή της Νεότητος


www.catichisis.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη στη Χίο και τα Ελευθέρια της νήσου

Η Χίος ετοιμάζεται για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη της κ. Μάρκου, η ενθρόνιση του οποίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Το πρόγραμμα της ενθρονίσεως έχει ως εξής:

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011:

15.30 μ.μ. Υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου,Ψαρών καί Οινουσσών κ. Μάρκου, στην πλατεία Βουνακίου.

16.00 μ.μ. Τελετή ενθρονίσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

17.00 μ.μ. Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός

18.30 μ.μ. Πάνδημος ιερά λιτανεία.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011:

07.00 π.μ. Όρθρος της εορτής.

08.45 π.μ. Αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία.

10.3 π.μ. Επίσημη Δοξολογία για την Επέτειο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της Νήσου, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερωνύμου.

5.00 μ.μ. Μεθεόρτιος εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος γεννήθηκε στη Χίο, το 1965. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1994 και Πρεσβύτερος το 2000. Διηκόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, και Φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Θεολογίας του αυτού Πανεπιστημίου. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Βυζαντινής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κορυφή σελίδας


Χριστούγεννα για όλους από το ΚΕ.ΣΟ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θέλει να στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερες άπορες οικογένειες τις χριστουγεννιάτικες ημέρες. Όλοι μπορούμε να συμπαρασταθούμε σε όσους υποφέρουν και να δώσουμε χαρά στα μικρά παιδιά, είτε με ρουχισμό, παιχνίδια, τρόφιμα, ακόμη και με χριστουγεννιάτικα στολίδια, είτε συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, που έχει προγραμματίσει το ΚΕ.ΣΟ. στις 25 και 26 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Βοηθήστε κι εσείς, με τα δικά σας μέσα, το ΚΕ.ΣΟ. να φέρει τις μέρες των εορτών σε κάθε σπίτι της Αθήνας.

Μάθετε περισσότερα στα τηλ: 210 3811274 & 210 3841536
Ακαδημίας 95 (4ος όροφος) - keso@otenet.gr

Κορυφή σελίδας


Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο

Αφιέρωμα σε μία από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο, διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) σήμερα στις 8.30 μ.μ. Η επετειακή εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τον θάνατο του μουσικού, που διέπρεψε διευθύνοντας τις μεγαλύτερες αμερικανικές ορχήστρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη εισαγωγή από τον δρα Απόστολο Κώστιο, επιμελητή των έργων του Μητρόπουλου, στο πλαίσιο της οποίας θα σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική πορεία του διάσημου μαέστρου αναδεικνύοντας την πολύπλευρη προσωπικότητά του. Θα ακολουθήσει συναυλία έργων που συνέθεσε ο Μητρόπουλος, τα οποία βασίζονται σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Συμμετέχουν ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, η βιολονίστα Στέλλα Τσάνη και η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού. Ο Μητρόπουλος εδραίωσε τη φήμη του Μάλερ στο διεθνές μουσικό στερέωμα διευθύνοντας τις συναυλίες του, ενώ διακρίθηκε στη διεύθυνση μεγάλων έργων της όπερας.

Δείτε σχετικό αφιέρωμα στο musicale

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ