!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  




Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)




Τεύχος 496, 3 Οκτωβρίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 



Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νέο πρόγραμμα το ραδιόφωνο του 89,5

Γιορτάζει η πόλη της Ξάνθης

Σεμινάριο Ιστορίας για τη Μικρά Ασία και τους πρόσφυγες




Η εικονογράφηση του Αγίου Διονυσίου
Αρεοπαγίτου στην Αθήνα


Δείτε έργα του Σπύρου Βασιλείου στο eikastikon





ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Με νέο πρόγραμμα το ραδιόφωνο του 89,5

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσπαθεί να κινηθεί μέσα στα όρια της εκκλησιαστικής εμπειρίας και θεολογίας. Με βάση αυτούς τους άξονες, ο 89,5 fm συνομιλεί και διαλέγεται με τα καυτά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου: υπαρξιακά ζητήματα, κοινωνικά αδιέξοδα, μοναξιά, ατομοκρατία και αλλοτρίωση από τη λογική του κέρδους.

Απέναντι σε όλα αυτά γίνεται απόπειρα, με την βοήθεια των παραγωγών και των καλεσμένων από τον χώρο της θεολογίας, της τέχνης, της επιστήμης και της δημοσιογραφίας, να ψηλαφηθούν οι προοπτικές που χαράζει το Ευαγγελικό μήνυμα και η ευχαριστιακή ζωή της Εκκλησίας.

Η ανάδειξη των δημιουργικών προτάσεων της Ορθόδοξης Παράδοσης, της Ελληνικής τέχνης και της Ιστορίας μας είναι οι άμεσες προτεραιότητες στη ραδιοφωνική προσπάθεια του 89,5 για την καινούρια χρονιά. Είναι τα μόνα από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε νόημα, όραμα και ελπίδα.

Ακούτε ζωντανά το ραδιόφωνο της Εκκλησίας στη διεύθυνση:
http://www.ecclesia.gr/greek/ecclesiaradio/index.asp

Κορυφή σελίδας


Γιορτάζει η πόλη της Ξάνθης

Ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία του 92ου εορτασμού των Ελευθερίων της Ξάνθης έχουν ως εξής:

Δευτέρα 3-10-2011

18:30 Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης εις την κεντρική πλατεία Ξάνθης. Δέησις.

19:00 Πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης.

Τρίτη 4-10-2011 Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις τον Ιερό

07:00-10:15 Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου.

10:15 Δοξολογία επί τη απελευθερώσει.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων και Θερμών κ.κ. Δημήτριος.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι χριστιανοί όπως προσέλθουν στις ως άνω εορταστικές εκδηλώσεις, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες στον Θεάνθρωπο Κύριο μας και την Προστάτιδα της Ξάνθης Παναγίαν την Αρχαγγελιώτισσαν.

Κορυφή σελίδας


Σεμινάριο Ιστορίας για τη Μικρά Ασία και τους πρόσφυγες

Στα ζητήματα που σχετίζονται με το ιστορικό μεταίχμιο του ’22 και τις συνέπειές του στην ελληνική κοινωνία, επικεντρώνεται το Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας που ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου στο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» του Δήμου Κηφισιάς (7-9 μ.μ. «Έπαυλη Δροσίνη»-Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς, Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού). Τα υπό διαπραγμάτευση θέματα, στο Α΄μέρος του Σεμιναρίου, είναι τα εξής :

4 Οκτωβρίου: Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός,:«Το διακύβευμα του ‘22»

18 Οκτωβρίου: Κυριάκος Μαρτάκης, ερευνητής, πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας: «Πρόσφυγες του ’22 στη Νέα Ερυθραία-Κηφισιά.» Παρέμβαση: Λία Βαλάτα-Τσιάμα, φιλόλογος

1 Νοεμβρίου: εΜενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός : «Η πολιτική συμπεριφορά των προσφύγων στις Ανατολικές συνοικίες της Αττικής (1930-1944). Aπό τους φανατικούς βενιζελικούς του Μεσοπολέμου στα εαμικά προπύργια της Κατοχής»

15 Νοεμβρίου: Μιχάλης Βαρλάς, ιστορικός, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, «Μικρά Ασία και πρόσφυγες: Μύθοι και νοσταλγία»

29 Νοεμβρίου: Γιάννης Σκαλιδάκης, ιστορικός : «Συναντώντας τους Τούρκους ιστορικούς. Με αφορμή το αφιέρωμα της εφημ. ‘Δρόμος’»

13 Δεκεμβρίου: Χαρά Γαλανού, νομικός-εγκληματολόγος: «Aρνήσεις της γενοκτονίας στην Ελλάδα. Ιστορικές αιτίες, εγκληματολογικές ερμηνείες»

10 Ιανουαρίου 2012, Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια, φιλόλογος: «Η λαϊκή μετεωρολογία στον Πόντο…»

24 Ιανουαρίου, Λήδα Ιστικοπούλου: «Η κοινότητα της Κωσταντινούπολης. Από τη ρωμιοσύνη στον ελληνισμό»

7 Φεβρουαρίου, Ιφιγένεια Παπακωσταντίνου, ιστορικός: «Η πολιτική της Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης 1919-1922»

21 Φεβρουαρίου, Νίκος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών: «Αυτοί που παρέμειναν. Η ελληνική μειονότητα στην Κωσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο»

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ