!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 491, 15 Σεπτεμβρίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μακαριώτατος για το έκτακτο ειδικό τέλος

Νέα Βιβλιοθήκη από την Αρχιεπισκοπή στο κέντρο της Αθήνας

«Μην περιμένετε εξέλιξη αν δεν έχετε ρίζες γερές»
Η Μητρόπολη Καστοριάς στο Διαδίκτυο


Μάθετε για τα Μοναστήρια
και τα σπάνια παρεκκλήσια της περιοχής
στη διεύθυνση http://www.imkastorias.gr/

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Μακαριώτατος για το έκτακτο ειδικό τέλος

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων όσον αφορά στην περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά.

Από την καταβολή του έκτακτου τέλους εξαιρούνται, όπως άλλωστε ισχύει και για όλες τις γνωστές θρησκείες και τα αναγνωρισμένα θρησκευτικά δόγματα στη χώρα μας, μόνον οι χώροι άσκησης δημόσιας λατρείας και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές η Εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, προς την εξυπηρέτηση του οποίου στοχεύει άλλωστε και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων της, για να επουλώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει σε ευπαθείς και όχι μόνον πλέον ομάδες του πληθυσμού η πρωτοφανής κρίση”.

Κορυφή σελίδας


Νέα Βιβλιοθήκη από την Αρχιεπισκοπή στο κέντρο της Αθήνας

Εγκαινιάζεται την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κτίριο του πρώην Κακουργοδικείου Αθηνών επί της οδού Αγίας Ελεούσης 4 στην περιοχή του Ψυρρή. Το ιστορικό κτίριο εμβαδού 514 τ.μ. μετατράπηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε μία σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη Βιβλιοθήκη και έχει τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενεί τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.

Η τεχνολογική υποδομή που έχει η νέα Βιβλιοθήκη παρέχει ωστόσο σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να συνδέεται και ηλεκτρονικά με το αρχείο της, προκειμένου να έχει πρόσβαση στους χιλιάδες τίτλους βιβλίων τους οποίους μπορούν να αναζητούν. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει 18.500 τόμους που καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα (Θεολογία, Βυζαντινό Πολιτισμό, Αρχαιολογία, Τέχνες, Κανονικό Δίκαιο) και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας


«Μην περιμένετε εξέλιξη αν δεν έχετε ρίζες γερές»

Τον αγιασμό σε σχολεία της Αθήνας τέλεσε το πρωινό της Δευτέρας ο Μακαριώτατος με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους. Επισκέφθηκε το πρώτο Γυμνάσιο και Λύκειο του Δήμου Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια τα Εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ» στην Ηλιούπολη και το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στα παιδιά, είπε: «Ο καθένας και η καθεμιά από εσάς είναι ένα λουλούδι και όλοι μαζί είστε ένα περιβόλι. Όμως αν δεν έχετε ρίζες μην περιμένετε εξέλιξη ομορφιάς και καρπούς» υπογράμμισε. «Αυτές τις ρίζες», πρόσθεσε, «ήρθαμε σήμερα να ευλογήσουμε και να σας ευχηθούμε να είναι δυνατές για να μπορέσουν να δώσουν δύναμη στον καθένα από εσάς».

Και σημείωσε: «Τις ρίζες αυτές θα τις βρείτε στην οικογένειά σας, στους γονείς σας, στα σχολεία, στους δασκάλους σας. Θα τις βρείτε στην ενορία, στην ορθόδοξη πίστη και στις παραδόσεις και σε ότι υγιές έχει η κοινωνία μας».

Ο Μακαριώτατος συμβούλεψε τα παιδιά να κοιτούν στην πορεία της ζωής τους τις επιλογές τους, να έχουν ρίζες βαθιές και να μη φοβούνται τις δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής. «Υπήρξαν και θα υπάρχουν πάντοτε» είπε. «Μην ξεχνάτε ότι όταν έχουμε δυνατούς αέρηδες και καταιγίδες, οι ρίζες γίνονται πιο δυνατές, πάνε πιο βαθειά έχουν περισσότερη δύναμη» κατέληξε.

Κατά την επίσκεψή του στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς. «Είμαστε κοντά σας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες αυτών των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ