Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 477, 9 Ιουνίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία διέξοδος σε κάθε κρίση»

«Αποστολή» στου Γκύζη

Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς


Ηλίας Παπαδημητρακόπουλος


"Επί Πτίλων Αύρας Νυκτερινής"
Πέντε κείμενα για τον Παπαδιαμάντη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Η Ορθόδοξη Εκκλησία διέξοδος σε κάθε κρίση»

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011 η εορτή του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Το πρωί τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου. Επίσης, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ, Σύρου Δωρόθεος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κορίνθου Διονύσιος, Λευκάδος Θεόφιλος, Ιλίου Αθηναγόρας και ο εορτάζων Κηφισίας Κύριλλος.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, οι Μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Άκκρας Γεώργιος (Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ελλάδα) και Ηλιουπόλεως Θεόδωρος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο βίο του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε του Αγίου Αρχιερείς, τονίζοντας ότι «είμαι οφειλέτης της φιλαδελφείας και της αγάπης των Αγίων Αρχιερέων που βρίσκονται σήμερα εδώ, οι οποίοι στις διάφορες φάσεις της ιερατικής μου ζωής, αλλά και όταν ήμουν λαϊκός με στήριξαν και μου προσέφεραν πάρα πολλά».

Επίσης ο Μητροπολίτης Κύριλλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του τόπου, ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην πίστη και τις αξίες τις διαχρονικές, τις οποίες διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και οι οποίες είναι ασφαλιστικές δικλείδες για να βγούμε από τις οποιεσδήποτε κρίσεις».

Τέλος, ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Πρωτοπρ. Χρίστος Κυριακόπουλος μετέφερε στον Σεβασμιώτατο τις ευχές εκ μέρους του εφημεριακού κλήρου της Μητροπόλεως.

Κορυφή σελίδας


«Αποστολή» στου Γκύζη

Στην Ενορία του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη (Ι. Βαρβάκη 28, Αθήνα) θα βρίσκεται το Σάββατο 11 Ιουνίου η Κινητή Μονάδα παροχής πρωτοβάθμιας υγείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι ειδικές κινητές μονάδες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επανδρώνονται από εθελοντές ιατρούς και άλλους λειτουργούς υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της ΜΚΟ «Αποστολή» και του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η προσπάθεια υποστηρίζεται σε πρώτο στάδιο από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει υποστήριξη από όλα τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Σε πρώτη φάση η επίσκεψη των μονάδων γίνεται στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ανακοινώνεται από τους υπεύθυνους ιερείς των Ναών και μέσα από τον ιστοχώρο www.iaath.gr

Yπεύθυνος Ιερέας π. Ιωακείμ Αϊβαλιώτης Τηλ.: 210.6427.053 FAX: 210.6422.720

Κορυφή σελίδας


Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου και από ώρα 21:00 έως 00:30 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Σέρβου Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Οι Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν Ελληνικά και Σερβικά (Σλαβωνικά) με την συμμετοχή Σέρβων Κληρικών και χορωδίας υπό τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη.

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησία στις 29 Απριλίου 2010 κατέταξε στα Δίπτυχα των Αγίων, τον Όσιο Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Πόποβιτς (1894 – 1979) και αποφάσισε η μνήμη του να τιμάται στις 14 Ιουνίου (νέο ημερολόγιο).

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ