Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 462, 11 Απριλίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα

Δέσμευση του Μακαριωτάτου για αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Παίδων


Alexander Schmemann


Η Μεγάλη Σαρακοστή στη ζωή μας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα

Συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών είχαν το απόγευμα του Σαββάτου ο Μακαριώτατος με τον Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας μετέφερε στον Μακαριώτατο εγκάρδιες ευχές του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας. Από την πλευρά του καλωσορίζοντας τον επισκέπτη ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε τους μακραίωνους δεσμούς αδελφικής αγάπης, με την οποία συνδέονται τόσο οι Εκκλησίες της Ρωσίας και της Ελλάδας, όσο και οι λαοί μας.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν θέματα διμερών εκκλησιαστικών σχέσεων και πανορθόδοξης συνεργασίας για την προετοιμασία της Πανορθόδοξης Συνόδου, συνεργασίας στον τομέα της θεολογικής κατάρτισης και ανταλλαγής των φοιτητών, καθώς και ο ρόλος της Εκκλησίας μέσα στη σύγχρονη κοινωνία. Επίσης θίχθηκαν ζητήματα διαποίμανσης της νεολαίας, θέματα διαλόγου με ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης και διάφορες μορφές της ιεραποστολής.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Στη συνέχεια στην Αίθουσα Θρόνου της Αρχιεπισκοπής, παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Επισκόπου Χριστιανουπόλεως Προκοπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, κληρικών στελεχών της Αρχιεπισκοπής έγινε προσφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αντιφώνηση από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφερόμενος στα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, επεσήμανε: «Έχουμε ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε τους ανθρώπους».

«Παρακάλεσα τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο σεβασμό και αγάπη όλων των αδελφών μας καθώς και τα καλύτερα συναισθήματά μας στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», πρόσθεσε κ. Ιερώνυμος. Επίσης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για την επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται σε θερμό και φιλικό κλίμα.

Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επεσήμανε: «Με μεγάλη μου χαρά επισκέπτομαι την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας. Χαίρομαι για την ευκαιρία να μιλήσω μαζί σας σε ένα στενό περιβάλλον καθώς και να μεταφέρω σε όλους το χαιρετισμό του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος επανειλημμένως γινόταν δεκτός σε αυτή την Ιερά Αρχιεπισκοπή από τη θέση του Μητροπολίτη και Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων».

Ο κ. Ιλαρίωνας παρουσίασε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του «Τα κατά Ματθαίον Πάθη», σύνθεση για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου.

Κορυφή σελίδας


Δέσμευση του Μακαριωτάτου για αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Παίδων

Το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, τους μοίρασε δώρα και τους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και στη συζήτηση που είχε με το διοικητικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου εξέφρασε την πρόθεση να φιλοξενήσει σύντομα αρκετά από αυτά στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ