Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 451, 21 Φεβρουαρίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας για κοινή «Αποστολή» με την Πολιτεία

Νέα Ιστοσελίδα από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Προς το Λαό


«Η φιλανθρωπική διακονία
της Εκκλησίας της Ελλάδος»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μνημόνιο συνεργασίας για κοινή «Αποστολή» με την Πολιτεία

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Παρασκευή μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας “Aποστολή” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Μακαριώτατος και η Υφυπουργός Εργασίας κ. Άννα Νταλάρα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η κυρία Νταλάρα δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: “Είμαι πολύ συγκινημένη που έχω τη χαρά, την τιμή και την ευλογία ένα μνημόνιο που ξεκίνησαν συνάδελφοι, πολύ έμπειροι υπουργοί, να το ολοκληρώνουμε στο κομμάτι που αφορά στο Υπουργείο Εργασίας.

Είμαστε σε μια εποχή που δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξη, να δίνουμε σάρκα και οστά στις προσπάθειές μας. Η Εκκλησία δε μένει μόνο στο να κηρύττει τον λόγο του Θεού, αλλά τον κάνει πράξη. Μπορούμε σε μία εποχή που δεν έχουμε καθόλου χρήματα, χωρίς καμία δραχμή χωρίς κανένα ευρώ, με τη γνώση μας να κάνουμε αυτή τη γνώση πολιτική. Γιατί από αυτό πάσχουμε Μακαριώτατε πολλές φορές, δε διοχετεύουμε τη γνώση μας και δεν την διαχέουμε στις πολιτικές μας.

Θέλουμε να στηρίξουμε τη δική σας τεχνογνωσία για να ανακουφίσετε τον ανθρώπινο πόνο και τα προβλήματα των χρηστών ναρκωτικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των μεταναστών, των παιδιών με διάφορα νοσήματα κλπ. Να δημιουργήσουμε εστίες πρόληψης που θα μπορούν να ανακουφίσουν καθημερινά ευπαθείς ομάδες. Θα είμαι πάντα αρωγός και θα ακολουθώ πάντα το παράδειγμα που δίνετε στους πολίτες”.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε:

“Είναι αλήθεια, το έχω πει πολλές φορές, ότι οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Αλλά οι δυο μας αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για τον άνθρωπο. Πως θα μπορεί ο άνθρωπος να κρατήσει την αξιοπρέπεια του πως θα βοηθηθεί, ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Με τη βοήθεια του Θεού, των συνεργατών και του πιστού λαού έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή ένα μεγάλο δίκτυο που θα ήθελε να αγκαλιάσει όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που επισημάνατε. Σε όλες τις ενορίες υπάρχει κόσμος ο οποίος έρχεται και προσφέρει εθελοντικά την εργασία του σε μία εποχή που έχει πολύ εγωισμό και εγωπάθεια. Σε μία εξέταση του θέματος από τα 900 πρόσωπα τα οποία προσφέρονταν να ετοιμάζουν δυνατότητες εξυπηρετήσεως των συνανθρώπων μας στις ενορίες στις γειτονιές, μόνο εννέα μισθοδοτούνταν, οι υπόλοιποι ήταν εθελοντές. Όταν κάναμε τη συνάντηση στο ΣΕΦ εξεπλάγην όταν ήρθαν περίπου 4.000 εθελοντές που ήταν αφιερωμένοι στο έργο τους.

Η Αρχιεπισκοπή έχει μία υποδομή η οποία μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη όταν βρει κάποια βοήθεια και συνεργαστεί με άλλους φορείς και στην συγκεκριμένη περίπτωση με την Πολιτεία μας. Θα ήθελα να πω ότι είναι σκοπός μας και θέλησή μας να εργαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Δεν είναι τίποτε πιο φυσικό από αυτό που κάνουμε αυτή την ώρα, δηλαδή η Εκκλησία και η Πολιτεία που θέλουμε να φροντίσουμε τον άνθρωπο. Δεν έχουμε χρήματα πολλά, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περιστάσεις βοηθήματα, προγράμματα, προσφορές ανθρώπων που έρχονται στην Εκκλησία και λένε στη διάθεσή σας, μπορούμε όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσουμε για να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα κάνουμε τη ζωή μας παράδεισο όμως έχουμε τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να εμποδίσουμε τη ζωή μας να είναι κόλαση”.

Στην υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθησαν ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Aποστολή” κ. Κ. Δήμτσας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κορυφή σελίδας


Νέα Ιστοσελίδα από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Την νέα πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα της ανοίγει σήμερα για το κοινό η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Σκοπός της νέας Ιστοσελίδας είναι η παρουσίαση της τοπικής Εκκλησιαστικής δράσης και ζωής και η μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον κόσμο, με τρόπο σύγχρονο.

Η νέα ιστοσελίδα, η οποία τελεί υπό την ευθύνη του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, θα διατηρήσει την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (www.imd.gr). Υλοποιήθηκε με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα του διαδικτύου και είναι ικανή να παρουσιάσει, με οπτικοαουστικά μέσα (φωτογραφίες, ήχος, βίντεο, διαδικτυακοί χάρτες), την πολυδιάστατη δράση της Ιεράς Μητροπόλεως, εύχρηστα και παραστατικά. Αφορμή δε για την κατασκευή της αποτέλεσε η συνεχώς αυξανόμενη τεχνολογική ανάπτυξη και η εφαρμογή της ευρυζωνικότητας στην πόλη μας.

Στην πρώτη σελίδα θα δημοσιεύονται οι τρέχουσες ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο επισκέπτης θα μπορεί να πλοηγηθεί στα επιμέρους ενθέματα που αφορούν στην Ιστορία της Τοπικής Εκκλησίας, στο Αρχείο Κειμένων του Μητροπολίτου, (Ομιλιών, Εγκυκλίων, Μηνυμάτων κ.λπ.), στη διοικητική διάρθρωση της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και στο πνευματικό και κοινωνικό έργο Της, το οποίο παρουσιάζεται με τρόπο λεπτομερή και αναλυτικό.

Σε εντελώς καινούργιες ενότητες θα παρουσιάζονται η Τοπική Αγιολογία, οι Ιεροί Ναοί και οι Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με σχετικά ιστορικά σημειώματα και αναφορές στο ενοριακό έργο και την Μοναστική ζωή, συνοδευόμενα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Επίσης, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει ηλεκτρονικά τα τεύχη της Εφημερίδας «Πληροφόρηση», να ακούσει τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», να πληροφορηθεί για την δράση της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και να πλοηγηθεί σε ψηφιακή Βιβλιοθήκη.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ