Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 448, 10 Φεβρουαρίου 2011            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θεοξενία» στη Θεσσαλονίκη

Η εορτή του Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο

Στη μνήμη του Δημήτρη Κωνστάντιου
Φεστιβάλ έκφρασης και δημιουργίας
Εφήβων και νέων
των Ιερών Μητροπόλεων


Μάθετε για το πρόγραμμα στο ecclesia.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Θεοξενία» στη Θεσσαλονίκη

Την τελετή θεμελίωσης του ξενώνα φιλοξενίας συνοδών καρκινοπαθών στη Θεσσαλονίκη που θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με έξοδα της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παρουσία του επιχώριου μητροπολίτη Ανθίμου και των αρχών της πόλης.

Μετά από Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία της Ελλάδος προβαίνει στην έναρξη των εργασιών κατασκευής σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επί της οδού Ηπείρου αρ. 25 όπισθεν του «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πολυόροφης οικοδομής, η οποία θα λειτουργήσει ως «ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΥΝΟΔΩΝ» καρκινοπαθών συνανθρώπων μας με την ονομασία «ΘΕΟΞΕΝΙΑ».

Το έργο θα κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου με δαπάνες της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ. Η κατασκευή αυτού του έργου έρχεται να καλύψει την τεράστια ανάγκη εξεύρεσης ενός λειτουργικού και αξιοπρεπούς χώρου, όπου θα μπορούν να διαμένουν οι συνοδοί των καρκινοπαθών καθώς και οι ασθενείς βραχείας νοσηλείας που προσέρχονται στο ίδρυμα από διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Η Εκκλησία θα συμβάλει με αυτό το έργο στον περιορισμό της ταλαιπωρίας των πασχόντων και των συνοδών τους. Της τελετής της θεμελιώσεως που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του οικοπέδου επί της οδού Ηπείρου αρ. 25 (όπισθεν «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» Νοσοκομείου) την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα προεξάρχει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Αρχών και Φορέων της πόλεως.

Κορυφή σελίδας


Η εορτή του Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο

Με μεγάλη Εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορταστεί κι εφέτος στο Ξυλόκαστρο η μνήμη του Πολιούχου του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ. Την Πέμπτη 10 - 2 - 2011 παραμονή της εορτής και ώρα 6.15 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαραθώνος κ.κ. Μελίτωνος, με την συμπροσευχή των προσκεκλημένων του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονυσίου Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου.

Την Παρασκευή 11 - 2 - 2011, και ώρα 07.15 π.μ. κυρίως ημέρα της Εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην οποία θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θ. Λόγο.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη και μεγαλοπρεπής Ι. Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, ώστε στις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε η προστασία της πόλεως μας και της Εκκλησίας μας και των οικογενειών μας από τον Άγιο να θεωρείται δεδομένη.

Τις Ι. Ακολουθίες θα μεταδώσει ραδιοφωνικά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κορυφή σελίδας


Στη μνήμη του Δημήτρη Κωνστάντιου

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τιμά την μνήμη του διευθυντή του Δημήτρη Κωνστάντιου, με την συμπλήρωση ενός έτους από την απώλειά του, και ανοίγει το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Φεβρουαρίου στο κοινό την μόνιμη έκθεση των συλλογών του.

Την Κυριακή στις 12:00, ο διεθνούς φήμης εικαστικός καλλιτέχνης Stephen Antonakos θα προσφέρει έργο του από την σειρά «Alphavitos», 1987, το οποίο αφιερώνει στην μνήμη του Δημήτρη Κωνστάντιου. Το έργο θα ενταχθεί στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Την ίδια μέρα (Κυριακή 13 Φεβρουαρίου) θα γίνονται διαδοχικές ξεναγήσεις ανά ώρα στην μόνιμη έκθεση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών συλλογών από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου από τις 11:00 έως τις 15:00. Η τελευταία ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

Οι εκδηλώσεις του Μουσείου πραγματοποιούνται χάρη στην εθελοντική εργασία όλου του προσωπικού του Μουσείου τιμώντας το έργο του Δημήτρη Κωνστάντιου και το όραμα του για ένα «ανοικτό» μουσείο, ένα πολιτιστικό χώρο ανοιχτό στην κοινωνία, τόπο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών, φιλικό στους επισκέπτες του, ένα χώρο συνεχούς δημιουργίας.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ