Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 438, 20 Δεκεμβρίου 2010            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελισσαίου στη μνήμη του Παπαδιαμάντη

Χριστουγεννιάτικη συναυλία νέων στο Σ.Ε.Φ.

Κινητή ιατρική μονάδα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Σήμερα στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και κάλαντα στο musicale.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελισσαίου στη μνήμη του Παπαδιαμάντη

Ιερά Αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελισσαίου στην Πλάκα τέλεσε το βράδυ του Σαββάτου ο Μακαριώτατος. Η αγρυπνία τελέσθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1911-2011) και πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, προσευχήθηκε στο ιστορικό παρεκκλήσιο που διετέλεσε ψάλτης για πολλές δεκαετίες ο Σκιαθίτης συγγραφέας.

Διαβάστε Παπαδιαμάντη στη Μυριόβιβλο

Κορυφή σελίδας


Χριστουγεννιάτικη συναυλία νέων στο Σ.Ε.Φ.

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα θα απονεμηθούν τα βραβεία, οι τιμητικές διακρίσεις και οι έπαινοι στους διακριθέντες των καλλιτεχνικών διαγωνισμών "ΝΕΟΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ", στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης συναυλίας Νέων που διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Νεότητος στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Σ.Ε.Φ.

Μάθετε περισσότερα για τη Συνοδική επιτροπή Χριστιανικής αγωγής και νεότητος

Κορυφή σελίδας


Κινητή ιατρική μονάδα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Αύριο Τρίτη, στις 12.00, γίνεται παρουσίαση στον Καθεδρικό ιερό ναό (Πλ. Μητροπόλεως) της πρώτης κινητής μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας υγείας από τη Μ.Κ.Ο. "Αποστολή", στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Την προσπάθεια θα ευλογήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Κορυφή σελίδας


Σήμερα στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα Χριστουγεννιάτικα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Πατερικά και όχι μόνο, κείμενα για την Ενανθρώπηση του Χριστού.

14:30 ΕΘΙΜΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ
την εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης, παρουσιάζει τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, όπως αυτά βιώνονται στην Ελλάδα.

15:00 ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους του, αναφέρεται στα πρόσωπα που συμμετείχαν, στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και τα σημεία που εμφανίστηκαν στο μεγάλο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου. Καλεσμένη, σήμερα, είναι η κα Μαρίνα Κολοβοπούλου, Λέκτορας στην Θεολογική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών.

17:00 Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο Κώστας Μπλάθρας, μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους του, παρουσιάζει την ιστορία της Καμπάνας και την σημασία της στην Ορθοδοξία.

20:05 Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, η Στυλιανή Χριστοδούλου, μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους της , αναφέρεται στην υπαρξιακή και Θεολογική σημασία που έχει η Ενανθρώπηση του Χριστού στις ανθρώπινες σχέσεις.

21:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ (Ε)
Στην σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα Χριστουγεννιάτικα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Πατερικά και όχι μόνο, κείμενα για την Ενανθρώπηση του Χριστού.

22:00 ΒΙΒΛΟΣ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην γενεαλογία του Ιησού Χριστού και τα πρόσωπα που την αποτελούν, όπως αυτά καταγράφονται στο κατά Ματθαίον και στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο. Καλεσμένος είναι ο Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Πατρώνος.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5
Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας: «Λόγος περί της Ενανθρωπίσεως του Λόγου και της δια σώματος προς ημάς επιφανείας Αυτού»

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ