Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Παν. Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 43, 23 Δεκεμβρίου 2005              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Για το αυθεντικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων κάνει λόγο στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος.

«Αν η γιορτή αυτή ήταν απλώς η ανάμνηση των γενεθλίων ενός ακόμα μεγάλου μύστη της ανθρωπότητος, που ήλθε να φωτίσει τον παραλογισμό του θανάτου ή ενός ακόμη ηρωικού επαναστάτη, που επαγγέλθηκε την αλλαγή του κόσμου ή ενός χαρισματικού ηθικολόγου που θέλησε να εξημερώσει τα καθημερινά πάθη των ανθρώπων ή ενός μεγάλου φιλοσόφου που σημάδεψε την απεγνωσμένη αναζήτησή μας για νόημα στη ζωή, τα γεγονός ελάχιστα θα μας ενδιέφερε», γράφει.

Και συνεχίζει: «Τα αληθινά Χριστούγεννα, όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι η γιορτή της ανθρωπιάς, της γνησιότητος, της ελπίδος και της κατάλυσης του θανάτου. Το ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ του Αγγέλου σηματοδοτεί για τον καθένα πιστό την κατάργηση των ψευδαισθήσεων, την αναζήτηση της γνησιότητος, την εγγύηση της αθανασίας, τη λυτρωτική εμπειρία της θέωσης, την αποκατάσταση της προσωπικής μοναδικότητος, την καθιέρωση σχέσης παιδιού προς πατέρα. Το βρέφος της φάτνης είναι ο Θεός που έγινε Άνθρωπος χωρίς προκαθορισμό αναγκαιότητος, από ελεύθερη επιλογή και Αγάπη. Αγάπη προς το Πρόσωπό μας, που υπερβαίνει τα αναγκαία ιδιώματα της θεότητος.»

Κορυφή σελίδαςΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Με την ευκαιρία των εορτών ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, επισκέφθηκε νοσοκομεία, φυλακές και ενοριακά φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Επισκέφθηκε τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Βαφειαδάκειο» (19/12/2005), το οποίο φιλοξενεί καθημερινά 162 βρέφη, δίνοντας έτσι βοήθεια σε εργαζόμενες μητέρες, το νοσοκομείο «Σωτηρία» και το 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Την επομένη (20/12/2005) ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς και το Κέντρο ενοριακής αγάπης του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οδό Κυπριάδων.

Την Τετάρτη 21/12/2005 ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τις γυναικείες και τις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού. Απευθυνόμενος στις κρατούμενες είπε : «σας φέρνουμε το μήνυμα της στοργής και της αγάπης της Εκκλησίας. Στον κόσμο αυτόν όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Δεν είμαστε άγιοι, ούτε εσείς, ούτε ο κόσμος έξω από τη φυλακή. Όσο μεγαλύτερη συνείδηση της αμαρτωλότητος έχουμε, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να διορθωθούμε».

Στη συνέχεια πήγε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νικαίας, όπου μοίρασε δώρα σε 2000 απόρους. Εκεί, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «η Εκκλησία σήμερα έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς, είναι πόλος έλξης για όλους, είτε έχουν ανάγκη, είτε όχι. Η Εκκλησία προσπαθεί να επουλώνει πληγές και να επιλύει προβλήματα…»

... επισκέφθηκε απομακρυσμένο χωριό, λειτούργησε και γιόρτασε με τους γερόντους. Την επομένη (22/12/2005) ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας και λειτούργησε στο απομακρυσμένο χωριό Καστάνιτσα, όπου μένουν μόνιμα όλοι κι όλοι περίπου 40 ηλικιωμένοι. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μ., μέσα σε έναν απέραντο καστανεώνα του Πάρνωνα . Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί μαζί τους, να τους ευχηθεί και να μοιράσει σε όλους δώρα.

Κορυφή σελίδαςΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία με τίτλο «Η Αγάπη χτίζει» ανέλαβε η Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, οποία δρομολογείται τις ημέρες των εορτών. Πρόκειται για τον πρώτο μαραθώνιο πολιτών μέσω sms με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ή την αγορά σπιτιών για άστεγες οικογένειες. Οι οικογένειες που θα στεγαστούν θα επιλεγούν σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αγκαλιά που θα στεγάσει τα όνειρα όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Για το λόγο αυτό, ειδικό περίπτερο έχει στηθεί στην Καπνικαρέα όπου οι περαστικοί ενημερώνονται για το πρόγραμμα και έχουν τη δυνατότητα να το ενισχύσουν στέλνοντας sms, πληκτρολογώντας στο κινητό τηλέφωνο ΑΓΑΠΗ, κενό, ονοματεπώνυμο και αποστολή μηνύματος στο 4578.

Κορυφή σελίδαςΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

Δέκα χρόνια τεράστιας προσφοράς στους κρατουμένους και τις οικογένειές τους συμπλήρωσε φέτος ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» της Μητροπόλεως Δημητριάδος, ψυχή του οποίου είναι ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Το έργο του Συλλόγου ξεκίνησε το 1996, με την προτροπή και καθοδήγηση του τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος και σημερινού Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου και συνεχίζεται στις μέρες μας υπό την εποπτεία του Μητρ. Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ο Σύλλογος αναπτύσσει τη δράση του, πνευματική, υλική, ηθική, στις Αγροτικές φυλακές Κασσαβετείας, τις Δικαστικές φυλακές Βόλου και το Ίδρυμα Αγωγής ανηλίκων Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Επίσης, συμβάλει στην κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων, ενώ ενισχύει οικονομικά κα ηθικά τις χειμαζόμενες οικογένειές τους.

Κορυφή σελίδαςΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με το διαδικτυακό περιοδικό «Αποστολικοί Διάλογοι» κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο διαδίκτυο οι υπότροφοι φοιτητές της «Αποστολικής Διακονίας». Σε πατρικό και ευχετήριο για την πρωτοβουλία μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (21/12/2005), τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Η κοινότητα στην οποία ζείτε είναι κατ’ εξοχήν εκκλησιαστική. Μοιράζεστε τις χαρές και πολλαπλασιάζεται η χάρις, συντροφεύεστε στις λύπες και επιμερίζεται ο κόπος, συνδειπνείτε στην τράπεζα του Κυρίου και τρέφεστε από την Μητέρα Εκκλησία. Όλη αυτή η κοινωνία, πνευματική και υλική, σας γεμίζει με χαρά την οποία δικαίως θέλετε να διαδώσετε και να μοιραστείτε με όσους λιποψυχούν και θεωρούν ότι χάθηκε η χαρά από τη γη. Έχετε πολλά να πείτε κι εμείς έχουμε διάθεση να σας ακούσουμε…»

Κορυφή σελίδαςΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ