Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 407, 22 Ιουλίου 2010            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενεργός ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής στην αναβάθμιση της Αθήνας

Περισσότερα παιδιά στην “Παλάμη του Θεού”

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Αλέξανδρος Μωραϊτίδης


Υπεράνω των νεφελών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ενεργός ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής στην αναβάθμιση της Αθήνας

Με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών ενέκρινε ομόφωνα τριάντα δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 47.092.014 ευρώ. Στον προγραμματισμό της Νομαρχίας θα ενταχθούν έργα κοινωνικού και οικολογικού χαρακτήρα που θα υλοποιηθούν με ιδίους πόρους μετά την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους, νοσοκομεία, αλλά και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η Αρχιεπισκοπή μετέχει στο φιλόδοξο πρόγραμμα με έναν ειδικό παιδικό σταθμό για βρέφη και παιδιά με αυτισμό, καθώς και με το κέντρο θεραπευτικής κοινότητας για την απεξάρτηση και την επανένταξη νέων κι εφήβων.

Ο ίδιος ο Μακαριώτατος, μετά το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μπαρόζο για την κοινωνική δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετέβη χθες στη Γερμανία, προκειμένου να επισκεφθεί εκκλησιαστικά φιλανθρωπικά ιδρύματα για υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά με νοητική υστέρηση και νέους με παραβατική συμπεριφορά.

Κορυφή σελίδας


Περισσότερα παιδιά στην “Παλάμη του Θεού”

Λόγω της πληθώρας των αιτήσεων που κατατίθενται στον Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος προτίθεται να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του σε νέα πτέρυγα, που πρόθυμα επίσης παραχωρεί η παρακείμενη Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας, στην εξοχική περιοχή του Κινίου Σύρου.

Ο Παιδικός Σταθμός της Ι. Μητροπόλεως Σύρου, με την επωνυμία «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», που ιδρύθηκε το 2003 και στεγάζεται σε πτέρυγες της Ι. Μονής Αγίας Βαρβάρας, έχει ήδη αναγνωρισθεί ως πρότυπος χάρη στην άριστη λειτουργία του, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μοναδικότητά του να ευρίσκεται εκτός πόλεως, αλλά και την οικονομική υγεία του.

Κορυφή σελίδας


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ιστορική διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρος Σ.Πέρες. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η οικονομική κρίση και οι τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, καθώς, βέβαια, και το Μεσανατολικό και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Σιμόν Πέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη πεζός από την πύλη της Τζάφα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ'. Προσφωνώντας τον ο Πατριάρχης ανέφερε: "Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, σάς υποδεχόμαστε και σας ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας σ' αυτή την ειρηνευτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή που οι ισορροπίες και τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή κλυδωνίζονται".

Αμέσως μετά ο κ.Θεόφιλος παρασημοφόρησε τον Ελληνα πρωθυπουργό, τιμώντας τον με το Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου. "Σας δίνουμε αυτό το σταυρό από καρδιάς, ευχόμενοι επιτυχία στο έργο σας και να σας δώσει ο μεγαλόσταυρος τη δύναμη για να συνεχίσετε τον αγώνα σας ώστε να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση".

Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι για τον ίδιο μια ιδιαίτερη στιγμή την οποία και θα θυμάται για πάντα "Θα φέρω αυτό το σταυρό ως σύμβολο ενότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων".

Αντίστοιχα παρασημοφορήθηκαν με τα Μετάλλια του Παναγίου Τάφου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ