Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 406, 19 Ιουλίου 2010            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μακαριώτατος ενημερώνει τους Ευρωπαίους για την κοινωνική δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος

Νέα πρότυπη στέγη φροντίδας ηλικιωμένων

Η Μητρόπολη Κηφισίας αρωγός στους πυρόπληκτους


Έκθεση Μαστιχιάδη στη Σύρο
Εξήντα έργα χαρακτικής του διακεκριμένου χαράκτη τα οποία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη, παρουσιάζονται από τις 17 Ιουλίου στον πολυχώρο της έπαυλης Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία της Σύρου.
Περισσότερα στον www.artopos.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Μακαριώτατος ενημερώνει τους Ευρωπαίους για την κοινωνική δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Μακαριώτατος θα συμμετάσχει μαζί με άλλους Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες σε συνάντηση διαλόγου με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που διοργανώνει τη Δευτέρα ο κ. Μπαρόζο σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ.Μπούζεκ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος θα αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής αλλά και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον κοινωνικό και προνοιακό τομέα και ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται η χώρα, των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Επιπροσθέτως θα τονίσει τη σημασία της συνεργασίας για τα ζητήματα αυτά με τους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η φετινή χρονιά έχει επισήμως ανακηρυχθεί ως έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Μακαριώτατος θα καταθέσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Κορυφή σελίδας


Νέα πρότυπη στέγη φροντίδας ηλικιωμένων

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Νομάρχης Αθηνών κ. Ι. Σγουρός εγκαινίασαν την περασμένη Πέμπτη το Καρέλλειο Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Πεντέλης στο Χαλάνδρι, το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει ως πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Παρουσία των επικεφαλής των νομαρχιακών συνδυασμών, μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χ. Κεφαλίδου, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε αναλυτικά στο κοινωνικό και προνοιακό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στον προγραμματισμό της για την πενταετία 2011-2015.

Επιπρόσθετα, ο Μακαριώτατος, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Εκκλησίας και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμίδας στον κοινωνικό και προνοιακό τομέα.

Κορυφή σελίδας


Η Μητρόπολη Κηφισίας αρωγός στους πυρόπληκτους

Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι εκτάσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη βορειανατολική Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ξεπερνά τα οκτώ χιλιάδες στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση που αποτεφρώθηκε.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος - περίπου το 80% - της Αττικής. Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης και σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.

«Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ “Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις”, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρωί της Κυριακής ο επιχώριος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην πυρόπληκτη Κοινότητα Βαρνάβα. Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα Νικόλαο Βούλγαρη και την πρόεδρο της Κοινότητας Καπανδριτίου Ευδοξία Κελίδου, επισκέφθηκαν το Μικροχώρι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές.

Στη συζήτηση που είχε με τους προέδρους των Κοινοτήτων, ο Μητροπολίτης Κηφισίας διαβεβαίωσε ότι η Μητρόπολη θα σταθεί αρωγός σε οικογένειες που είδαν τα σπίτια και την περιουσία τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ