Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 401, 28 Ιουνίου 2010            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Εκκλησία της Ελλάδος εορτάζει την ιερή μνήμη του ιδρυτού της Αποστόλου Παύλου

Πανηγυρικό Συλλείτουργο στην Καππαδοκία

Ο Μακαριώτατος για το αποτρόπαιο έγκλημα στο Υπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΓιώργος Γαλάβαρης


Η Εικόνα Σημάδι Γέννησης του Θεού
στις "Προσευχές" του Rilke
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η Εκκλησία της Ελλάδος εορτάζει την ιερή μνήμη του ιδρυτού της Αποστόλου Παύλου

Με θρησκευτική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, Μελών της Ιεράς Συνόδου.

Το πρωί της εορτής Τρίτη 29 Ιουνίου ε.ε. θα τελεσθεί, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρρών, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Ιεράρχες.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου, σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.

Κορυφή σελίδας


Πανηγυρικό Συλλείτουργο στην Καππαδοκία

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέστηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων Μαλακωπής στην Καππαδοκία Πανηγυρικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Στο συλλείτουργο συμμετείχαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος εκπροσωπεί τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, και ο Αρχιεπίσκοπος Κομάνων Γαβριήλ, Πατριαρχικός Έξαρχος των εν Δυτική Ευρώπη Όρθοδόξων Παροικιών Ρωσσικής Παραδόσεως.

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες τελέστηκε στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων συλλείτουργο, παρουσία Ιεραρχών, κληρικών, μοναχών καθώς και εκατοντάδων πιστών που πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία. Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο ετήσιο προσκύνημα του στον ιστορικό αυτό τόπο Αγίων και μαρτύρων και κάλεσε τους Καππαδόκες να μην ξεχνούν την γη των πατέρων τους.

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ότι οι άψυχες πέτρες της Καππαδοκίας μιλούν και φέρνουν μπροστά μας τους προγόνους μας που δημιούργησαν που προσευχήθηκαν στις αγιογραφίες και τους Ναούς της. "Σε μια εποχή πονεμένη, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ενωμένοι, να ζουν εν ειρήνη", ήταν η ευχή που εξέφρασε ο Μακαριώτατος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Κορυφή σελίδας


Ο Μακαριώτατος για το αποτρόπαιο έγκλημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Με βαθύτατη θλίψη, ευρισκόμενος στην Καππαδοκία, πληροφορήθηκα το χθεσινό αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο και καταδικάζω απερίφραστα. Ολόψυχα δε εκφράζω την συμπαράστασή μου στην οικογένεια του αστυνομικού υποδιευθυντού Γιώργου Βασιλάκη που έπεσε κατά την επιτέλεση του καθήκοντος.

Σε αυτές τις σκληρές ώρες τέτοια οδυνηρά γεγονότα θα πρέπει να μας φέρουν πιο κοντά στο ομόψυχο και όμαιμο του Γένους μας. Η Εκκλησία είναι δίπλα στον ανθρώπινο πόνο και προσευχή Της είναι η ειρήνη και γαλήνη στην κοινωνία μας».

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ