Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Παν. Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 39, 9 Δεκεμβρίου 2005              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΖΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΖΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (8/12/2005) και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος απέστειλε πατρικό μήνυμα στους συνέδρους, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων «επίκαιρο, ζωτικό και ευαίσθητο».

«Το θέμα των μεταμοσχεύσεων [...] απασχολεί την κοινωνία μας, πολλούς εκ των συνανθρώπων μας και βεβαίως, θα μπορούσε άμεσα να επηρεάσει τη ζωή οποιουδήποτε από εμάς. Αναμφισβήτητα το όλο θέμα απασχολεί τα μέγιστα και την Εκκλησία, η οποία, ως φιλόστοργος μήτηρ, βλέπει με πολύ συμπάθεια και κατανόηση κάθε τι που προέρχεται από την επιστήμη και σχετίζεται με το πολύτιμο αγαθό της υγείας του ανθρώπου για την οποία διηνεκώς εύχεται και προσεύχεται. Η Ποιμαίνουσα Εκκλησία αγκαλιάζει τις ευαισθησίες του δότη και της οικογένειάς του, αλλά και την ανάγκη του λήπτη.

Ειδικότερα η Ορθόδοξη Θεολογία διδάσκει το πνεύμα της αυτοπροσφοράς [...] και θεωρεί ότι η δωρεά οργάνων σώματος είναι όντως αγώνισμα αγάπης, άνοιγμα προς τον πλησίον, προσφορά ελπίδος ζωής στον πάσχοντα λήπτη συνάνθρωπον. Εξάλλου, είναι γνωστή πλέον η πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας περί της προτροπής εγγραφής των Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και των πιστών εις κατάλογον δωρητών οργάνων και ιστών σώματος. Από την άλλη πλευρά πάλι, η ανάγκη της προστασίας της ιερότητας της δωρεάς οργάνων, του Θείου δώρου της ζωής και του σεβασμού στο σώμα και στο γεγονός του θανάτου, επιβάλλουν την πιστή εφαρμογή αδιάβλητων πνευματικών αρχών ηθικής δεοντολογίας [...]»

Κορυφή σελίδαςΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Από 11 έως 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο φετινός Έρανος της Αγάπης. 5.000 εθελόντριες από τις διάφορες ενορίες θα περιέλθουν τα σπίτια και τα καταστήματα, χτυπώντας την πόρτα της ανθρωπιάς μας, προκειμένου να συλλέξουν χρήματα τα οποία η Εκκλησία μας θα χρησιμοποιήσει στο πολύπλευρο και πολυσύνθετο κοινωνικό και φιλανθρωπικό Της έργο.

Σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος τονίζει ότι στο έργο της αγάπης «δεν ήταν δυνατόν να μη πρωτοστατεί η Εκκλησία μας, ειδικά σήμερα όταν η κοινωνία μας δοκιμάζεται ακόμη περισσότερο. Η οικονομική κρίση ήδη χτυπάει τις πόρτες πολλών οικογενειών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι 1 στους 4 συμπατριώτες μας ζει στο όριο της φτώχειας. Όλοι αυτοί αναζητούν κάποιο στήριγμα, κάποια βοήθεια και φυσικά ο πρώτος στον οποίο απευθύνονται είναι η Εκκλησία. Βεβαίως, κάποιοι την κατηγορούν ως φονταμενταλιστική ή ως ρατσιστική. Αγνοούν ότι από τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία μας ενισχύονται παντοιοτρόπως χιλιάδες αλλοδαποί, πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητος ή θρησκείας. Όλοι εκείνοι που θα έπρεπε να βρουν ανταπόκριση από την κοινωνία μας την βρίσκουν αληθινή, πραγματική, ανθρώπινη από την Εκκλησία μας…»

Κορυφή σελίδαςΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Το τρίτο μέρος ανθρωπιστικής βοήθειας έστειλε στο Πακιστάν η Μ.Κ.Ο. «ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» (8/12/2005), «η βοήθεια αποτελείται κυρίως από τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια. Τα 300 δέματα μεταφέρθηκαν με air cargo από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» από την πρώτη στιγμή, τον περασμένο Οκτώβριο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει ανθρωπιστικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που δοκιμάζονται στο Πακιστάν και το Ινδικό Κασμίρ. Μέχρι σήμερα έχει αποστείλει συνολικά δεκαεπτά τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και θα συνεχίσει την προσπάθεια.»

Κορυφή σελίδαςΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ