Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 388, 3 Μαΐου 2010            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στον κλυδωνιζόμενο λαό»

Η Ευρώπη απέναντι στην ισλαμική μαντίλα

Οι ζωγράφοι και τα εργαστήριά τους κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο

Δεύτερη ευκαιρία στη γνώση

Στηρίζεις το ΚΕΣΟ – στηρίζεις την οικογένεια


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνειΈλληνες αγιογράφοι
στο www.eikastikon.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στον κλυδωνιζόμενο λαό»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή τα δύσκολα μέτρα και την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας, αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η Εκκλησία μας, όπως πάντοτε το έπραττε άλλωστε, θα σταθεί δίπλα στον κλυδωνιζόμενο λαό μας συμπάσχοντας μαζί του και συνδράμοντάς τον ακόμη και από το υστέρημά Της.

Είναι αδήριτη όμως ανάγκη να σταθούμε ενωμένοι, να αντλήσουμε δύναμη από την πίστη μας στον Θεό που πάντοτε βοηθούσε και βοηθά αυτόν εδώ τον τόπο. Η ελπίδα μας για πρόοδο και ανάπτυξη πρέπει να παραμείνει άσβεστη και μαθαίνοντας από τα λάθη μας, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, να προχωρήσουμε ενωμένοι, δυνατοί και αισιόδοξοι. Ο Θεός ας είναι βοηθός μας».

Κορυφή σελίδας


Η Ευρώπη απέναντι στην ισλαμική μαντίλα

Οι βέλγοι βουλευτές ψήφισαν την περασμένη Πέμπτη το κείμενο που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα σε όλο το δημόσιο βελγικό έδαφος, καθιστώντας το Βέλγιο την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που λαμβάνει αυτό το μέτρο. Το κείμενο υιοθετήθηκε ομόφωνα.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα άτομα που θα εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους "με το πρόσωπο καλυμμένο μερικώς ή ολικώς και με ρούχα που είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο το άτομο που τα φορά" θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή και φυλάκιση από μία έως επτά ημέρες.

Προβλέπονται μόνο κάποιες εξαιρέσεις για ρούχα μεταμφιεσμένων κατά την εποχή του καρναβαλιού που θα επιτρέπονται μόνο με δημοτικές αποφάσεις.

Μετά από την απόφαση της Βελγικής Κυβέρνησης και η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας Σιλβάνα Κοχ-Μερίν ζήτησε την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Θα ήθελα η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη να απαγορεύσει την μπούρκα σε κάθε της μορφή" δήλωσε η Σιλβάνα Κοχ-Μερίν στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. "Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή" πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Να σημειώσουμε ότι και στη Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη γενική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας μέσα στο Μάιο.

Κορυφή σελίδας


Οι ζωγράφοι και τα εργαστήριά τους κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο

Το καθιερωμένο εαρινό συμπόσιο για τη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη συγκαλείται για τριακοστή φορά από την Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία κατά το τριήμερο 14-16 Μαΐου 2010. Το εφετινό συμπόσιο έχει επετειακό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μανόλη Χατζηδάκη.

Το ειδικό επιστημονικό θέμα, του συμποσίου, είναι «Οι ζωγράφοι και τα εργαστήριά τους κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο». Σε αυτό έχουν προγραμματιστεί μία εισήγηση και δύο στρογγυλές τράπεζες.

Οι συνεδρίες της Παρασκευής είναι αφιερωμένες στη βυζαντινή περίοδο, οι συνεδρίες του Σαββάτου καλύπτονται από το ειδικό θέμα και οι συνεδρίες της Κυριακής αφορούν στη μεταβυζαντινή περίοδο. Οι πρωινές συνεδρίες αρχίζουν την Παρασκευή στις 09.50΄΄, το Σάββατο στις 09.00΄΄ και την Κυριακή στις 10.00΄΄, ενώ οι απογευματινές συνεδρίες στις 17.00΄΄.

Κορυφή σελίδας


Δεύτερη ευκαιρία στη γνώση

Η Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» πρόσφερε δεκαπέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα απαιτούμενα λειτουργικά προγράμματα στο Παράρτημα Κλειστών Φυλακών ΣΔΕ Πάτρας. Η ενέργεια αυτή ανταποκρίνεται στην υπόσχεση του Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών την περίοδο του Πάσχα.

Σκοπός είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών, και η παροχή όσο το δυνατόν αρτιότερου τεχνολογικού εξοπλισμού για την διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου.

Κορυφή σελίδας


Στηρίζεις το ΚΕΣΟ – στηρίζεις την οικογένεια

Την Δευτέρα 10 Μαΐου στις 8 το βράδυ το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) διοργανώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Βυζαντινή χορωδία υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Χοράρχη κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, ενώ νέοι σολίστ με διεθνείς διακρίσεις θα ερμηνεύσουν έργα μεγάλων συνθετών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη θα ομιλήσει για την Μητέρα, ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις των εθελοντών και των εθελοντριών του ΚΕ.Σ.Ο. και όσων συνδράμουν στο έργο του. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του ΚΕ.Σ.Ο. (Ακαδημίας 95, 4ος όροφος, τηλ 2103811274 - 210 3841536).

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ