Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 364, 25 Ιανουαρίου 2010            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγχαρητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου προς τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη των Σέρβων

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Νέες Ιστοσελίδες από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου Συγγράμματα

Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας στον Μαραθώνιο για την Αϊτή


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010 συμπληρώνονται
δύο έτη από την προς Κύριον εκδημία του
μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών
και πάσης Ελλάδος
κυρού Χριστοδούλου.

Διαβάστε στο ecclesia κείμενα
του μακαριστού Αρχιεπισκόπου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Συγχαρητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου προς τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη των Σέρβων

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Ιππεκίου, Μητροπολίτα Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχα των Σέρβων, εν Χριστώ τω Θεώ Λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος, κύριε Ειρηναίε, την Υμετέραν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι περήδιστα προσαγορεύομεν.

Πληροφορηθέντες την επαξίαν, χάριτι Θεού, εκλογήν της Υμετέρας Μακαριότητας εις την Περίβλεπτον καί Πολυεύθυνον θέσιν του Προκαθημένου της εν Σερβία συνεκλεκτής, ευχόμεθα εξ όλης καρδίας όπως o θείος της Εκκλησίας Δομήτωρ αναδεικνύη Υμάς φάρον αειλαμπή των Ιερών Παραδόσεων εν τη κατά Σερβίαν Εκκλησία, χαριζόμενος την πρωθιεραρχικήν ποιμαντορίαν Υμών μακράν καί γαληνιώσαν, άληστον τοις επιγιγνομένοις μνήμην καταλιμπάνουσαν.

Επί δε τούτοις, κατασπαζόμενοι και αύθις φιλαδέλφως την Υμετέραν περισπούδαστον Μακαριότητα φιλήματι αγίω, διατελούμεν.

Κορυφή σελίδας


Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Ευχάριστη έκπληξη προξένησε στους ορθοδόξους της Αλβανίας η απρόσμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, ημέρας των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Ο κ. Σαλί Μπερίσα συνοδευόταν από υψηλόβαθμους συνεργάτες του εξήρε μπροστά στους δημοσιογράφους την προσωπικότητα του Ορθοδόξου Προκαθημένου και την ουσιαστκή συμβολή του στην ειρήνη, τη συνοχή, τον πολιτισμό και την πρόοδο της χώρας του.

Ενωρίτερα στον σφύζοντα από κλήρο και λαό Καθεδρικό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου των Τιράνων είχε τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο, ενώ το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε εγκάρδια τηλεφωνική επικοινωνία με τον εορτάζοντα κ. Αναστάσιο.

Κορυφή σελίδας


Νέες Ιστοσελίδες από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου εγκαινίασε δύο νέους ιστοχώρους. Η πρώτη ιστοσελίδα είναι ο Ορθόδοξος Ναός (www.orthodoxosnaos.gr) στην οποία ο χρήστης μπορεί να βρει: α) την αρχιτεκτονική Ι. Ναών, β) αγιογραφίες-τοιχογραφίες, γ) ιερά σκεύη, δ) ιερά άμφια και ε) άλλα θέματα που έχουν σχέση με τον ορθόδοξο ναό και την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.

Η ιστοσελίδα αυτή που δημιουργήθηκε με γνώμονα τη μοντέρνα τεχνολογία θα βοηθήσει τους επισκέπτες, κυρίως όμως τους μαθητές στην πληροφόρηση και κατανόηση των θεμάτων αυτών, ενώ συμβάλλει στη διαμόρφωση λειτουργικού - λατρευτικού βιώματος στα παιδιά, αφού το περιεχόμενό της αποτελεί σύγχρονη μορφή κατήχησης.

Η δεύτερη ιστοσελίδα είναι το Εκκλησιαστικό «facebook» της Ιεράς Μητροπόλεως (www.churchbook.gr) και συμπεριλαμβάνεται και αυτή στην ενότητα πολυμέσων της Ι. Μητροπόλεως. Το Churchbook, όπως είναι το όνομά του, είναι ο Εκκλησιαστικός διαδικτυακός τόπος (σχεδόν πιστό αντίγραφο του facebook) της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου το οποίο δίνει την δυνατότητα στους νέους μας να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνούν στο facebook. Η διαφορά όμως είναι ότι ο ιστότοπος είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενος μιας και ένας σεβαστός αριθμός ακαδημαϊκών και εθελοντών θα επαγρυπνεί πίσω από αυτόν και θα διαφυλάττει την ηλεκτρονική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Κορυφή σελίδας


Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου Συγγράμματα

Η εξάτομη έκδοση της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου Πάφου-Κύπρου, με τίτλο: «Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, Συγγράμματα» εκδόθηκε με χρηματοδότηση της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου της Πάφου. Η έκδοση είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διήρκησε 15 χρόνια, από το 1994 ως το 2009. Περιλαμβάνει πέντε πολυσέλιδους τόμους και έναν έκτο με Ευρετήρια και αποτελεί συμβολή στην ιστορία της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.

Στη διάρκεια της έρευνας συγκεντρώθηκαν 4.500 χειρόγραφα φύλλα του Αγίου Νεοφύτου και, μαζί με τη σχετική βιβλιογραφία και τα επιστημονικά στοιχεία αξιοποιήθηκαν από Συντονιστική Επιτροπή που αποτελούν οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Νίκος Ζαχαρόπουλος, Γιάννης Καραβιδόπουλος, ο αείμνηστος Δημήτρης Τσάμης και ο Χρήστος Οικονόμου, ως Γενικός Συντονιστής του προγράμματος.

Στην εκδοτική ομάδα συμμετείχαν οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, Γιάννης Στεφανής, Παναγιώτης Σωτηρούδης, Βασίληςς Κατσαρός, Νίκη Παπατριανταφύλλου-Θεοδωρίδη, Αλεξάνδρα Σωτηρούδη της Φιλοσοφικής Σχολής και Βασίλης Ψευτογκάς, Θεόδωρος Γιάγκου της Θεολογικής Σχολής.

Με τα ευρετήρια Βιβλικών και Πατερικών χωρίων ασχολήθηκαν οι καθηγητές Γιάννης Γαλάνης, Δημήτρης Καϊμάκης, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Συμεών Πασχαλίδης, Χρήστος Αραμπατζής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ τα ευρετήρια ονομάτων και πραγμάτων κατάρτισε ο Δρ.Κωνσταντίνος Σιαμάκης.

Κορυφή σελίδας


Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας στον Μαραθώνιο για την Αϊτή

Μαραθώνιος αλληλεγγύης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής που χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό, ξεκίνησε από σήμερα τα ξημερώματα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί όπου μπορεί ο καθένας να καταθέσει όσα χρήματα επιθυμεί, είναι:

Εθνική Τράπεζα 169/480023-04, Αlpha Βank 115 002002 022472 (διαδικασία Κ03), Αγροτική Τράπεζα 017 04 00593488, Τράπεζα Πειραιώς 5049-045921-741, Εmporiki 66360008, Εurobank 0026.0102.13.0200612226, Αttica Βank 069-54799691.

Κύπρου 000012163468, Geniki 3603003908-9, Citibank 55 02 346484, Μillennium Βank 519829, Αspis Βank 101-03-0006583, ΗSΒC 002-066694-130 και στο σταθερό τηλέφωνο του ΟΤΕ 90111171717 ( χρέωση 3,56 ευρώ με ΦΠΑ).

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ