Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 348, 12 Νοεμβρίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ”

“SCRIPTA MANENT”


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η Ορθοδοξία στοιχείο
του Νεοελληνικού μας πολιτισμούΕΙΔΗΣΕΙΣ


“ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ”

Σε ημερίδα για τα εκκλησιαστικά μνημεία που πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο και ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής να απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τα σχολεία, ο Μακαριώτατος δήλωσε: “Είναι λυπηρά φαινόμενα αυτά. Σε μια περίοδο που ο κόσμος πεινάει, υποφέρει και ταλαιπωρείται, να ασχολούμεθα με τέτοια θέματα, να ανακινούμε θέματα για να δημιουργούμε θορύβους, επεισόδια , εντάσεις και λαϊκισμούς. Θα πρέπει στην Ελλάδα επιτέλους να πάρουμε μιαν απόφαση και να σοβαρευτούμε, και δεν έχει μόνο δικαιώματα η μειονότητα αλλά και η πλειονότητα”.

Στο θέμα, σύμφωνα με το Βήμα, παρενέβη και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδας, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για να τιμήσει την 50χρονη συμβολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη δημιουργία ενιαίου χώρου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προκαλούν μερικές φορές σχόλια και δεν συνάδουν με το περί δικαίου συναίσθημα της πλειοψηφίας των πολιτών των κρατών-μελών» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας μάλιστα από τους παριστάμενους δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να τοποθετηθούν επί του θέματος.

«Πρέπει το ΕΔΔΑ να προσπαθεί να γίνονται δεκτές οι αποφάσεις του από την πλειοψηφία των πολιτών, πράγμα δύσκολο λόγω της διαφοράς σε πολλά σημεία των πολιτών των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης» υποστήριξε.

Κορυφή σελίδας


“SCRIPTA MANENT”

Διακόσια τριάντα σπάνια χειρόγραφα κορυφαίων Ελλήνων εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών παρουσιάζει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου το λογοτεχνικό περιοδικό «Λέξη» στην Τεχνόπολη, γιορτάζοντας τα 200 τεύχη του.

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση Scripta manent («Τα γραπτά μένουν») θα γνωρίσουν το γραφικό χαρακτήρα της Έλλης Λαμπέτη, του Κωστή Παλαμά, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Νίκου Καζαντζάκη, του Γιώργου Σεφέρη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Ανδρέα Εμπειρίκου, του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, του Άγγελου Τερζάκη, του Στρατή Τσίρκα, του Κώστα Βάρναλη και του Κώστα Ταχτσή.

Εκτίθενται, επίσης, χειρόγραφα των Χορν, Χατζιδάκι, Μινωτή, Τσαρούχη και πολλών άλλων. Όλα τα σημειώματα συνοδεύονται από χαρακτηριστική φωτογραφία του κατόχου τους. Το πολύτιμο αυτό υλικό πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα και ως λεύκωμα.

Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι.
Πληροφορίες στο τηλ. 210 3453.548

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ