Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 335, 28 Σεπτεμβρίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει

89,5 Νέο ξεκίνημα, ίδια σχέση

Ακούστε το νέο πρόγραμμα
από τον ραδιοφωνικό σταθμό
της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η Εκκλησία της Ελλάδος διατυπώνει τον λόγο της μέσα στο ναό, μέσα στην κοινωνία. Στο ραδιόφωνο βλέπει, όχι μόνο ένα μέσο πληροφόρησης, αλλά ένα νέο και άμεσο τρόπο να προβάλλει και να παρουσιάσει το ορθόδοξο ήθος και να προωθήσει τον νεοελληνικό πολιτισμό.

Είκοσι χρόνια τώρα ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας συναντά την υποδοχή του κοινού, τόσο στην Αθήνα και στην περιφέρεια, όσο κι από τους Έλληνες στο εξωτερικό μέσω του διαδικτύου. Έχοντας διανύσει αυτήν την πλούσια και ζωντανή διαδρομή συνεχίζουμε πιο έμπειροι, ανανεωμένοι, πάντα με τον ίδιο στόχο: την προβολή του μηνύματος του Χριστού.

Σ’ αυτήν την προοπτική η Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε το νέο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, βασισμένο σε αυτήν την πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης, αλλά και στην ανάγκη για ένα νέο, γόνιμο ξεκίνημα. Εκτός από ειδήσεις, πληροφορίες για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, την προβολή της ζωής των κοινωνιών στις κατά τόπους ιερές Μητροπόλεις, στόχος του προγράμματος είναι να δείξει το δρόμο προς ένα νέο ήθος, ένα νέο προσανατολισμό.

Oι επιλογές και προτάσεις των εκπομπών μας δεν υπηρετούν μια συμβατική αντίληψη, μιαν ιδεολογία. Οι εκπομπές μας είναι ανοιχτές σε όλα τα πρόσωπα, τα ρεύματα και τις τάσεις, υπακούοντας στην αρχή ότι κριτήριο του πολιτισμού είναι μόνο η ποιότητα και η ευπρέπεια.

Καλή σας ακρόαση!

Κορυφή σελίδας


ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου, κυρού Αποστόλου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου το 1924. Απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1948. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1950 και Πρεσβύτερος το 1954. Υπηρέτησε επί δεκαεπταετία Ιεροκήρυξ Κοζάνης. Μητροπολίτης Ζακύνθου εξελέγη το 1967. Ενώ από το 1991 τοποθετήθηκε από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00.

Κορυφή σελίδας


Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα ταυτόχρονης απόδοσης της Θ. Λειτουργίας στη νοηματική γλώσσα.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε την Κυριακή στον Ι. Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 90) και θα συνεχίζεται στον ίδιο Ι. Ναό κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μηνός. Στη Θ. Λειτουργία της Κυριακής προεξήρχε ο Μακαριώτατος, ενώ την ταυτόχρονη απόδοσή της στη νοηματική γλώσσα για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής έχει αναλάβει ο κ. Στράτος Πατρινός, διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και θεολόγος.

Κορυφή σελίδας


ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Στις 19-09-2009, παραδόθηκε η δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε η Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως στους κατοίκους του Κοσόβου.

Η συγκεκριμένη βοήθεια αποτελείται από είδη τροφίμων, ιματισμού, υποδήματα, παιδικά παιχνίδια και φαρμακευτικό υλικό. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη προς Κόσοβο με τόπο παραδόσεως την πόλη STRECE (20ο χλμ από το Ελληνικό Στρατόπεδο «Ρήγας Φεραίος» στο Ουρόσεβατς), έγινε με την βοήθεια της ΕΛ.ΔΥ.ΚΟ. Μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέλαβαν ο Ιερέας της πόλης, ως Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ράσκας και Πρισρένης κ. Αρτεμίου, ο Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της πόλης STRPECE και διατέθηκε σε κατοίκους 11 ορεινών χωριών της περιοχής για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Το υπόλοιπο της βοήθειας θα παραμείνει στο Ελληνικό Στρατόπεδο για να διατεθεί από τους άνδρες της ΕΛ.ΔΥ.ΚΟ. σε απόρους της περιοχής του Ουρόσεβατς.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ