Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)Τεύχος 322, 2 Ιουλίου 2009            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ”


Ο Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
και Διαδικτύου σας ενημερώνει


Αφιέρωμα στους σύγχρονους
Έλληνες Αγιογράφους


ΡΑΛΛΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να ζει σε μια εικονική πραγματικότητα», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κλείνοντας συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους κατά την πρόσφατη ειρηνική επίσκεψή του, από 20-22 Ιουνίου, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Μιλώντας για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, ο Μακαριώτατος μίλησε για το ρόλο της Ορθοδοξίας στον κόσμο σήμερα, αλλά και για τη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο χώρο της Ιεραποστολής.

Με την ευκαιρία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ορθοδοξίας με το Ισλάμ, ενώ μίλησε και για το καυτό στην Ελλάδα θέμα της μετανάστευσης. Δεν παρέλειψε, τέλος, να τονίσει τη συνεργασία, η οποία πρέπει να υπάρχει, ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μακαριωτάτου στο ecclesia.gr

Κορυφή σελίδας


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ”

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη, τους γονείς και το προσωπικό του προγράμματος, καθώς και τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ και να συζητήσει μαζί τους διεξοδικά τις ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο Αρχιεπίσκοπος ανήγγειλε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα παραχωρήσει στο ΚΕΘΕΑ οικόπεδο στην Αθήνα και θα καλύψει τα έξοδα για την ανέγερση θεραπευτικού προγράμματος διαμονής εφήβων. Το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης σε εφήβους που δεν διαθέτουν οικογενειακή υποστήριξη, βρίσκονται στο δρόμο, προέρχονται από την επαρχία ή έχουν αποφυλακιστεί, καλύπτοντας μια χρόνια και ζωτική ανάγκη στον τομέα αυτόν.

Ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε επίσης με τους εκπροσώπους του οργανισμού τρόπους περαιτέρω συνεργασίας με στόχο τόσο την παραπομπή προς τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ των χρηστών που απευθύνονται στις ενορίες όσο και την υποστήριξη της κοινωνικής επανένταξης των ατόμων που απεξαρτώνται.

Κορυφή σελίδας

ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ